Frallor med pumpakärnor

Saftiga frallor med smak av bovete och nötig smak av pumpakärnor och solrosfrön.

Ingredienser

650 g (6,5 dl) kall mjölk

20 g jäst

50 g (1 dl) boveteflingor

20 g (½ dl) solroskärnor

40 g (3/4 dl) pumpakärnor

10 g (1 msk) helt linfrö

20 g (2 msk) fiberhusk

350 g (6 dl) bovetemjöl

1 tsk salt

Pumpakärnor

Så här tillagar du receptet:

  1. Mät upp mjölken, vispa i jästen för hand eller med elvisp.
  2. Tillsätt boveteflingor,solroskärnor, pumpakärnor, linfrö, fiberhusk och salt och vispa till en jämn smet.
  3. Tillsätt bovetemjöl och blanda till en jämn kladdig deg.
  4. Låt degen vila i en bunke övertäckt med plast 2 timmar.
  5. Klicka ut degen till 10 st frallor på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  6. Värm ugnen till 200 grader.
  7. Strö över boveteflingor och låt frallorna jäsa 30 minuter.
  8. Grädda frallorna i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  9. Låt frallorna svalna helt innan du skär i dem.

Gillar

Kommentarer

hannaashamn
hannaashamn,
Din blogg är ju såå amazing♡nouw.com/hannaashamn
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229