Formbröd med linfrö

Ett enkelt och gott bröd med krossat linfrö som är så bra för magen. Solrosfrön är en storfavorit just för att det är så fantastiskt gott!

Ingredienser:

25g jäst

4dl vatten

2msk rapsolja

1tsk salt

½dl pofiber

1dl solrosfrön

½dl krossade linfrön

½dl ljus sirap

8dl grov mjölmix


1. Smula jästen i en bunke.

2. Häll över fingervarmt vatten och blanda till jästen är helt löst. Tillsätt oljan.

3. Blanda i salt och pofiber. Låt stå och vila i 5 minuter.

4. Tillsätt solrosfrön, linfrön och sirap.

5. Ha i mjölmixen och blanda ordentligt till en jämn deg. 

6. Lägg degen i en brödform smord med olja.

7. Låt degen jäsa 60 minuter övertäckt med plastfilm.

8. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. 

9. Grädda brödet ca 30 minuter. Låt svalna under bakduk.

Gillar

Kommentarer

hansan
hansan,
Åh ser så gott ut!nouw.com/hansan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229