Formbröd med havregryn och ingefära

Det gäller att inte vara rädd i köket. Man ska våga prova nya saker, nya kombinationer och smaker. Idag var brödkryddorna slut här hemma så när jag skulle baka bröd så tänkte jag, varför inte prova en ny smak kombo som jag i alla fall aldrig provat. Här kommer mitt recept på ett gott havrebröd som enkelt bakas i form. Jag smaksatte brödet med ingefära, vilket jag älskar och även kummin, det blev faktiskt otroligt gott, våga prova!

Ingredienser:

25g jäst

4dl fingervarmt vatten

2msk olja

1msk pofiber

1tsk salt

1tsk mald ingefära

1tsk kummin

4dl havregryn

4½dl grov mjölmix


1. Smula jästen i en bunke.

2. Häll över vattnet och blanda så jästen löser sig. Tillsätt oljan.

3. Blanda ner pofiber, salt, ingefära och kummin. Låt vila 10 minuter.

4. Tillsätt havregrynen och mjölmixen. Blanda väl till en kladdig deg.

5. Smörj en brödform och häll i degen.

6. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.

7. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

8. Grädda brödet i 20 minuter. Ta ut brödet ur formen och grädda ytterligare 5 minuter. Lägg tillbaka brödet i formen ute ur ugnen och låt svalna under bakduk.

Gillar

Kommentarer

tuuli
tuuli,
så gott! -Vill förresten passa på att tipsa dig om att jag har en månadensblogg tävling på min blogg, den finns länkad under min header! min blogg: nouw.com/tuuli
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229