Flerkornsbröd

Ett ljusare bröd som passar perfekt för brödrosten!


Ingredienser:

1pkt torrjäst

4½dl ljummet vatten

1msk agavesirap

225g havremjöl

200g majsmjöl

250g bovetemjöl

2msk fiberhusk

1tsk salt

3ägg

4msk rapsolja


1. Lös jästen i 1½dl ljummet vatten och tillsätt agavesirap. Låt stå ca 10-15 minuter och svälla.

2. Blanda alla torra ingredienser.

3. Häll vätskan över de torra ingredienserna.

4. Tillsätt ägg och olja. Ha i vattnet lite i taget. Blanda ordentligt.

5. Lägg degen i en form med bakplåtspapper.

6. Låt jäsa ca. 30-60 minuter.

7. Sätt ugnen på 180 grader.

8. Grädda i 30 minuter.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229