Enkel vegetarisk "släng ihop" wok

​Enligt med en mycket god, enkel lunch. Med lite hetta och underbar smak! Det finns inga speciella mått utan man tar så mycket man vill av varje. Man tar även de grönsaker man gillar och har hemma men detta var vad jag använde.

Ingredienser: 

Risnudlar

1 Morot

Vitkål

½broccoli eller 1 paprika

1 vitlöksklyfta

Ingefära

Olivolja

Basilika

Cayeenpeppar

Cilliflakes

Salt


Gör så här:

1. Fyll en kastrull med vatten och låt koka upp.

2. Tvätta moroten. Ta sedan en potatisskalare och dra så du får låna fina strimlor morot.

3. Strimla kål och broccoli eller paprika.

4. Nu borde vattnet koka. Då slänger du in grönsakerna och tar bort kastrullen från plattan. Låt stå.

5. Starta en ny kastrull med vatten, låt koka upp.

6. Hacka vitlök och ingefära.

7. När vattnet kokar släng i nudlarna och ta bort kastrullen från plattan. Låt stå 3 minuter. (så tillagas mina nudlar, läs på förpackningen.)

8. Häll ca 2msk olivolja i en skål. Tillsätt vitlök, ingefära, fryst hackad basilika, cayeen, chilliflakes och salt. Smaka av.

9. Häll av nudlarna och lägg i en skål. Häll över dressingen och blanda runt. 

10. Häll av grönsakerna. Tillsätt de till nudlarna och blanda runt. 

11. Klart! Enkelt och gott, och det går att ta det man har hemma. Tillsätt lite cashewnötter om du vill.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229