Cheesecake med kolatäcke

För er som fortfarande funderar på vad ni ska göra för dessert till nyår så kommer här ett enkelt recept på en god cheesecake med ett täcke av kola.

Ingredienser:

1 burk kondenserad mjölk


200g glutenfria havre digestivekex

75g smör


100g vit choklad

400g philadelphiaost

250g kesella 10%

3/4dl strösocker

3ägg


1. Ta bort etiketten från burken med kondenserad mjölk. Lägg den i en kastrull med vatten så det täcker hela och lite till.

2. Låt vattnet koka upp och låt sedan burken koka i två timmar.

3. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

4. Krossa digestivekexen med en mortel eller i en mixer.

5. Smält smöret och blanda med kexen.

6. Tryck ut botten i en springform. Grädda botten i ugnen ca 15 minuter.

7. Smält den vita chokladen över ett vattenbad.

8. Vispa ihop philadelphia, kesella och socker.

9. Rör ner ägg och chokladen.

10. Sänk ugnen till 150 grader varmluft.

11. Häll fyllningen i formen över botten.

12. Grädda i ugnen i 35 minuter. Låt sedan svalna helt.

13. När kolan är klar låt den kokta burken svalna. Bred sedan försiktigt ut kolan över kakan.

14. Förvara kakan i kylen. Servera med fräscha bär, som hallon.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229