Brownies på svarta bönor

Ingredienser:

100 g mörka chokladknappar, 70% kakao

3 msk kokosolja

375 g svarta bönor, konserverade i vatten, avrunna

175 g dadlar, halverade och urkärnade

3 ägg

70 g ljust muscavadosocker

1 tsk vaniljextrakt

55 g kakao

1½ tsk bakpulver

½ tsk malen kanel

1/4 tsk havssalt

  1. Värm ugnen till 175 grader varmluft.
  2. Hetta upp 55 gram av chokladen ihop med oljan. Rör om tills chokladen smält helt och låt den sedan svalna.
  3. Mixa bönorna och dadlarna till en grov pure i en matberedare.
  4. Tillsätt ägg, socker, vanilj och den smälta blandningen. Mixa till en jämn smet.
  5. Blanda kakao, bakpulver, kanel och salt. Tillsätt sedan till smeten och mixa snabbt ihop.
  6. Bred ut smeten jämnt i en form 20x20cm med bakplåtspapper.
  7. Grädda kakan i ugnen 25 minuter eller tills kakan rest sig och börjat spricka i kanterna men fortfarande är mjuk i mitten.
  8. Strö över resterande chokladknappar och låt svalna i 20 minuter. Lyft ur formen och låt svalna helt på galler. Skär sedan kakan i 16 bitar.

Gillar

Kommentarer

GunnarsonSofie
GunnarsonSofie,
Åhh dessa måste jag testa någon gång 😃nouw.com/gunnarsonsofie
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229