Bovetebröd med sirap

Här kommer ett underbart saftigt, segt, mjukt och gott bröd med bovetemjöl i som ger den goda smaken. Man kan välja själv att tillsätta lite brödkryddor men annars gott utan också. Snabbt och enkelt att slänga ihop men kräver dock två jäsningar och en längre stund i ugnen men gott blir det och du kan göra annat under tiden!

Bovetebrödmed sirap

Ingredienser

  • 500 g vatten
  • 25 g jäst
  • 1 dl ljus sirap
  • 45 g majsstärkelse
  • 320 g Bovetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 35 g fiberhusk

Så här gör du:

       1. Lös jästen i vattnet.

       2. Vispa i fiberhusk.

       3. Knåda ihop alla ingredienser till en slät blandning.

       4. Låt degen vila till dubbel storlek, 60 minuter.

       5. Llägg brödet i 1 ½ liters form med papper.

       6. Låt degen jäsa i ca 30 minuter underbakduk.

       7. Värm ugnen till 200 grader.

       8. Ställ in brödet i mitten av ugnenoch baka i 40 minuter ungefär.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229