Bagels

Goda mättande frukostbröd som går snabbt att göra och är därför perfekt till en brunch! Fylliga, saftiga, mjuka med en hård yta.

Ingredienser till ca 12st:

5 dl vatten
50 g jäst
1,5 msk fiberhusk
0,5 dl ljus sirap
2 msk matolja
2 tsk salt
700 g Glutenfri Grov Mjölmix


Gör så här:

  1. Lös upp jästen och Finax Psyllium i det fingervarma vattnet (37º), låt svälla i ca 10 minuter.
  2. Blanda ner övriga ingredienser, men spara lite av mjölmixen till utbakningen.
  3. Blanda degen väl i maskin, ca 5 minuter.
  4. Låt degen vila i bunken under bakduk, ca 20 minuter.
  5. Dela därefter degen i 12 bitar på mjölat bakbord. Forma som bagels genom att göra en rulle (ca 2 cm tjock) och sätt därefter ihop ändarna.
  6. Lägg på bakpappersklädd plåt, låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  7. Koka upp vatten i en stor gryta. Koka varje bagel i vattnet ca 1 min på varje sida och lägg därefter upp på plåten och garnera gärna med sesamfrö eller vallmofrön.
  8. Grädda i mitten av ugnen, 225º ca 20 minuter.
  9. Låt svalna på galler.

Gillar

Kommentarer

Filippatipsar
Filippatipsar,
åhh vad gott, måste testa!<3nouw.com/filippatipsar
lydiaemanuelsson
lydiaemanuelsson,
Gör de! Blev supergoda 😃 nouw.com/lydiaemanuelsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229