Äter gluten igen? - ätstörningen

För att ta allt från start så började jag för ungefär 4 år sedan utesluta gluten helt ur min kost. Från början var det nog egentligen ätstörningen som talade till mig och fick mig att tro att de var bättre. Men så gick veckorna och jag upplevde att jag mådde så mycket bättre och min mage funkade bättre. Så i många år Har jag ätit helt glutenfritt och inte vågat äta något som innehåller gluten. Men så i sommar så har jag känt att jag inte vill låta ätstörningen styra. Jag vill kunna äta allt och därför provade jag. Min mage har många gånger gjort ont och sparkat bakut men jag har fortsatt för att se, är det en tillfällighet eller är det dåligt för min mage? Ännu vet jag inte och jag fortsätter att experimentera. Det som är positivt är att ångesten inte längre styr mig eller existerar varken mer eller mindre när jag äter gluten eller glutenfritt. Det känns otroligt skönt. Det som är mindre gött är ju när man får riktiga sånna kramper i magen.
Men jag vill så gärna kunna äta allt och slipp begränsa mig. Har nog tidigare varit så djupt in i min ätstörning att jag inte vågat och fått ångest av att äta gluten. Samtidigt som jag vart rädd för att få ont i magen, vilket jag fortfarande är men som jag oftast vågar chansa på. Får jag ont så får jag ont och det brukar gå över efter någon dag.
Så det jag vill prova nu är Hur min mage reagerar på vanlig mat. Jag vill kunna gå vart jag vill och äta vart jag vill och inte behöva vara den som hela tiden måste krångla och få specialkost. Så nu testar jag och skulle de krångla massor så får jag kanske gå och prova mig.

Anledningen till att jag tror att det funkade bättre för mig just då var att jag var inne i en period med mycket hetsätning. Därav blev magen i ofas och knas. Ena stunden svälte jag medan den i nästa stund fick alldeles för mycket så den inte visste hur den skulle hantera de. Kanske inte konstigt att man har ont i magen, blir uppsvälld och förstoppad.

När jag väl började äta glutenfritt fick jag bättre rutin. Fokus flyttades till något nytt, spännande och där jag fick tankarna på hur jag skulle äta och vad jag kunde äta. Många av de sakerna jag hetsätit plockades nu mer bort eftersom de innehöll gluten!

Målet nu är att kunna äta allt med måtta. Detta är min bästa chans att se hur magen faktiskt reagerar. Är det hetsätningen eller är de gluten som ställer till de. Den som lever får se helt enkelt. Jag kommer såklart uppdatera er framöver hur det funkar och vad jag tror, jag vill hoppas att det ska funka.

Vill bara säga att trots att det kanske då varit en ätstörning så har den ändå tagit mig lite mer ut ett annat ätstörningsbeteende så tycker ändå inte det vart helt dåligt. Jag har mått så mycket bättre och det är jag tacksam för. Hoppas detta kan förstås av fler där ute och kanske väcka tankarna hos någon. Jag är knappast den enda som haft detta problem.

Läs, förstå, lär och dela. Viktiga tankar och budskap att sprida. Alla är okej och trots att ens hjärna spelar ett spel så ska alla accepteras för sina val så länge de inte skadar en själv eller någon annan.

Tack för att du läste hela vägen hit, all kärlek!

Gillar

Kommentarer

mollies
mollies,
Fint inlägg. <3 Hade samma situation under en period!nouw.com/mollies
lydiaemanuelsson
lydiaemanuelsson,
Härligt att höra att man inte är ensam! <3nouw.com/lydiaemanuelsson
RebeckaRasmussen
RebeckaRasmussen,
Känner så väl igen mig💕 nouw.com/rebeckarasmussen
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229