Är de verkligen hälsosamt?

Fick frågan igår om det verkligen är hälsosamt att dieta så pass mycket som man gör inför tävling?
Nej absolut inte. Än så länge är det hälsosamt för mig då jag äter och dessutom har kvar fett på kroppen att ta utav. Så än så länge lever min kropp bra och får bra mat och den näring den behöver. Men att dra de till de extrema och i slutet rensa ut allt de sista, inte dricka eller äta salt på någon dag och kanske basta länge eller köra härd cardio för att nå den rätta formen för scenen. De är då de blir ohälsosamt.
Så ja de är faktiskt inte alls speciellt hälsosamt eller bra för kroppen. Kroppen tar skada av de och mår inte bra i slutet. Men varför säger man sig då. De är en sport och tävling. Det är inte hälsa utan de är enbart tävling i den stunden.

Jag kan bara relatera till gymnastiken som jag är tränare inom. Det finns gymnaster med skador och som kanske inte kan träna. Ibland tränar de ändå trots att de gör ont och när de väl är tävling då? Ja då är de flesta redo att köra trots skada. Vilket inte heller är hälsosamt eller bra för kroppen alla gånger. Men det är tävling och vad gör man inte för att vinna och vara bäst. Vet inte om ni kan förstå hur jag menar men just att inom de flesta sporter så finns de något som gör tävling ohälsosamt. Men utmanar sig själv lite extra för att stå där som segrare.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229