Är de fusk??

Många tycker det är fusk med bälte och remmar och så vidare när man tränar, vad tycker du?
För mig tänker jag såhär, då är de lika mycket fusk att vissa föds med bättre kvalitet eller förutsättningar.
Jag förespråkar att så länge man kan köra utan så är det ju toppen. Behöver man köra med de för att inte skada sig men komma vidare och tycka de är kul så ta hjälp av hjälpmedel som finns. Men öva samtidigt parallellt på att stärka den delen som gör att du måste använda hjälpmedel för. Men ingen tycker antagligen det är varken kul eller väldigt givande att köra enbart sjukgymnastik och stabilitetsövningar i flera månaders tid.

Jag är född med svagare bål än många andra och ett bälte kan få mig att kunna köra övningar som jag annars kanske inte kan. Just nu undviker jag att köra med de och kör istället lättare men skulle jag gå på högre vikter nu hade jag vart tvungen att ha de. Just nu satsar jag snarare på att köra teknik, lättare, fler och att stärka min bål vid sidan av detta också. Men det betyder inte att jag inte ska få maxa, enligt mig. Jag får ibland infall och bara behöver testa mina gränser och då är bältet min vän för att jag ska slippa få ont.
Vissa personer föds med bättre bålstabilitet. En del av våra magmuskler är som en korsett som håller ihop och stabiliserar överkroppen. Man kan nästan säg att de har ett inbyggt bälte som en annan gick miste om haha.

Mitt andra problemområden är mitt grepp och för att jag ska kunna få något som helst grepp och inte hålla långt ut på fingrarna och få ont i fingrarna. Som kan ge mig framtida skador och stelhet. Därför använder jag kalk eller dragremmar för att slippa skada mig eller få ont eller att behöva köra lättare vikter bara för att jag har handsvett.

Vad tycker ni om detta och hur gör ni? Jag använder hjälpmedel men uppskattar såklart att inte behöva göra de. Jag använder de om de får mig att kunna köra en övning.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229