Äppelkladdkaka på äpplets dag

Enkel men så fantastiskt god kladdig kaka med smak av kanel, kardemumma, vanilj och underbara svenska äpplen direkt ifrån vår trädgård. Underbart att kunna gå utanför dörren och plocka äpplen.

Ingredienser:

175 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ¾ dl glutenfri mjölmix ( använde Lailas blå)
2 äpplen
kanel eller kardemumma


  1. Sätt ugnen på 180 grader. 
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och mjölmix. Rör ihop allt till en smet. 
  3. Skala och riv äpplena. Rör ner de rivna äpplena i smeten. 
  4. Häll smeten i en smord och bröad form(glutenfritt ströbröd eller kokos), ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. 
  5. Pudra över kanel eller kardemumma. 
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den( jag hade 27 min). 
  7. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229