Hej! Nu var det ett tag sedan ni hörde av mig och det har hänt så mycket i mitt liv! Jag har ridit en ny häst, Nalle har kvalat till MSVB, jag har tagit studenten och ska snart börja jobba.. Tänk, jag är nästan vuxen. Min fantastiska Levall lär mig saker varje dag och bara för ett par veckor sedan fick vi den fantastiska möjligheten att starta YR-klassen i Varbergs Summer Horseshow! Varberg var magiskt, en felfri arena och en Levall som presterade som bara den. Jag hoppas att jag får möjligheten att rida där någon mer gång. Kika in här lite senare så lovar jag att skriva vad det är för ny häst jag ridit.

​Varbergs Summer Horseshow 2016! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vilken dag, massor av stall och massor av gos. Låt oss börja med Klausie (Kinksi) som idag var magisk, precis som vanligt! Jag vet inte om vi någon gång har haft en dålig dag tillsammans. Vi tränade på övergångar piaff-passage som kan vara det svåraste som finns. Håller ni med? Konsten att få en perfekt övergång är inte så lätt. Under alla dessa år har jag suttit och lusat våra svenska (och utlänska) ekipage som missar just den övergången. Då tänker man ofta "men hur svårt kan det vara?" men nu har jag förstått och jag är så otroligt glad att jag har min Kinski. Jag ska ännu inte tävla några program med dessa rörelser då vi har några år kvar till U25 men jag tror att det kan vara till min fördel att få känna på och "leka" lite med dessa rörelser redan nu.

Direkt efter Kinski red jag Levall, min gentleman. Jag red idag på träns då det är viktigt att variera. Han var mycket pigg i början så jag lät honom galoppera av sig innan vi började arbeta med traven i en lägre form. Idag låg fokuset på serier. Levall är rutinerad på serier men vad man inte får glömma är att det är jag som ska bestämma var och när vi ska starta serien. För att träna på detta startade vi med att rida in på linjen och förbereda för en serie men sedan lägga bytet i slutet. Då måste han vara med mig och lyssna på vad som gäller. Sedan tränade vi både fyror och treor på kvartslinjen framför spegeln, för att då kunna se att de är helt raka. Vi börjar bli bra på dessa, JAG börjar komma in i ett system och bli säker på hur jag ska göra. Jag har släppt lite på kontrollbehovet och förbereder inte lika länge vilket blir mer bekvämt för honom.


Min fantastiska Levall!

Likes

Comments

Idag var det endast lösgörande som gällde för Levall då han vi hade intervallpass igår. Vi har under en period arbetat mycket med att engagera bakbenen i galoppen och lagt mycket fokus på bara galoppträning. Jag har använt mig av ett galopprogram med intervaller för att få upp styrka och kondition innan säsongen börjar. Under säsongen kan det vara svårt att få in ett galopprogram regelbundet men det är verkligen någonting jag tycker att ni själva ska göra för varierad träning.

Tillbaka till dagens pass då Levall var mjuk, vi joggade i låg form och flyttade lite sidvärts, några öppnor och lite svagare slutor. Imorgon är det dressyrpass med hjälp av mamma.


​Lindor - Schockemöhle, Schabrak - Mias, Boots - Catago, Sadel-Childeric och fårskinn- Mattes 

Likes

Comments

Likes

Comments

Söndag och onsdag är de dagar då vi fyller på med spånbalar och de dagar jag får mer att rykta. Vi använder oss av kutterspån från Vida Stallströ. Jag tycker att deras spån är mycket bra. Spån som ingår på tävlingar/meetings är ofta väldigt dammigt men vårt spån är dammrensat och det är BARA svenska träd samt inga kemiska tillsatser.

När man kommer in i stallet morgonen därpå känner man doften av nytt spån och ut kollar tre, rufsiga, spåniga killar ut ur boxarna. Det är alltid lika härligt.


​Vi har tidigare hämtat sågspån på sågverket hemma vid oss men nu är det bara att ta en bal och slänga in. Jag kan inte förklara hur skönt det är och har varit i vinter. Allt blir så mycket enklare.

Likes

Comments