Nystart

Fyra veckors semester gjorde susen för min kropp och själ.

Som jag har vilat men det tog ungefär 1,5-2 v innan jag helt kunde slappna av och komma in i det sköna lunk som jag ville. De första veckorna kände jag mig stressad och uppjagad. Det gör jag nog inför varje semester som många andra, man har svårt att komma ner i varv. Många har det jobbigt och stressigt innan semestertider, kanske mycket övertid för att få ihop det hela på arbetsplatsen. Men jag hade ingen övertid att skylla på utan "bara" en jobbig arbetssituation med sjukdomar och stora leveranser som skulle iväg. Den kombon var inte lätt. Denna gången "gick jag in i väggen" och jag visste att det var inget jag kunde påverka. Jag måste lära mig att vara snäll mot mig själv och acceptera att jag kan inte påverka allt, släppa på min kontroll. Jag har börjat skriva igen " i min svarta bok " som jag har slarvat med. Målet är att skriva av mig där dagligen, både bra och dåliga saker, hur dagen har varit....kan bli bra om jag bara följer den planen. Hur är de man säger?! Bra vanor är svåra att skapa men ovanor lätta att följa....haha ja typ något sånt, det lät löjligt när jag skrev det :)

Nog om detta!!

Jag är tillbaka på jobbet efter fyra härliga semesterveckor som inte alls gick så fort som en del klagar på. Jag tycker att alla veckorna gick i en lagom takt och jag hann att njuta av varenda dag, precis som jag ville ha det. Utvilad är jag tillbaka på jobbet och alla vardagens rutiner och jag bara älskar det. Likväl som jag älskar att släppa på allt för några veckor (bara några veckor, inte längre;) så älskar jag vardagen med rutiner, regler och planering. Det känns som en nystart varje vår och höst, det är då som jag vill som mest.


Något som jag har saknat är rutinerna när det gäller min träning. Jag har varit flitig och tränat på men det är galet lätt att hitta på ursäkter att avboka ett pass. Givetvis måste man vila, även från träning men det är lätt att "hoppa över" :) Jag har ju ett stående, gående och kroppsjobb i 8h/dag så jag är van med rörelse och får min vardagsmotion och steg helt gratis vilket jag är så glad över. Så nu under semestern har det varit viktigt att få till sin rörelse för att må bra.

Innan jag gick på semester och mådde skit försökte jag hålla igång min träning i alla fall 2 ggr/v, där fick jag tvinga mig själv att träna. Det varade ungefär två veckor in på semestern men sen satte det fart. Jag fick tillbaka mitt sug och längtan :) Jag har bokat in mig på lite olika grejor under sommaren som crossmix, tabata, rumpa/lår pass och styrketräning.

Jadå, jag som aldrig skulle lyfta några vikter pga att det är plågsam och tråkigt, som Thomas snällt påminde mig om att jag hade sagt några ggr i mitt liv. Jaja man kan väl ändra sig :) Jag tror faktiskt att jag behövde något lugnare och då passade ju vikter bra.

Det var ju en aningens läskigt att gå ner till vikthörnan på gymmet. Jag kände mig liten och klen bland alla biffiga karlar. Jag vet att jag också har rätt att vara där men det kändes ändå som om de tänkte: Men lilla gumman, vad gör du här?

Det kanske berodde på att jag kände mig väldigt osäker, osäker på VAD jag skulle göra, VILKA vikter jag skulle ta och hur tunga de skulle vara. Efter några besök kändes det helt ok. Jag är inte helt bekväm med det ännu men på ganska god väg. Måste ju säga att det är riktigt roligt och tanken att bli starkare i kroppen gör att jag vill fortsätta. Nu finns det bara en liten detalj.....hur ska jag få ihop allt? Jag hinner ju för fasiken inte träna allt som jag tycker är roligt så hur ska jag få in vikter i mitt liv?!!

Kram Cia


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229