Tre hjälpmedel + mina allra första skor.

Tre olika hjälpmedel alltså som jag har haft under åren eller fortfarande använder. Det finns så himla många olika slags hjälpmedel att ta del av nu. Det är nästan så alla dessa saker kan vara lifehacks för några, men jag tänkte att jag skulle bjuda er på tre olika slags hjälpmedel som jag har använt under mitt liv (bortsett från proteser och rullstol haha) som underlättar min vardag mycket.

Den första är en Knaffel. Jag döpte den till det när jag var liten och sedan så har den följt med genom livets gång haha. Ni kan säkert gissa vad den är tillför, en gaffel och kniv i ett helt enkelt (typ som på vissa plastbestick numera). Det var besvärligt för mig att använda kniv såklart och då fick jag denna för att underlätta. Nu ligger den bara i bestickslådan och samlar damm haha.


Den andra är en knappknäppare. Om jag får gissa så kan även folk med två händer bli galen på vissa knappar som känns omöjliga att knäppa. Med en hand är det svårare, så då har jag användning av min knappknäppare! Den är suverän när jag har dåligt tålamod, bråttom eller bara är lat och inte orkar knäppa allt själv. Vilket typ händer varje gång hehe.


Den tredje har ni redan sett, men visar den igen, min rullehylsa för att kunna köra rullstolen bättre. Kanske inte behöver en närmre beskrivning egentligen. Men den fungerar som en förlängd hand helt enkelt. Nu ska jag bara öva, öva och öva när den blir helt klar!


Avslutar inlägget med en bild på mina allra första skor. Som ni ser så är den högra sulan högre och så hade jag tills jag fick min första benprotes vid ca 7 års ålder :).

Gillar