Ridlektion 10/1-20.

God kväll på er vänner! Kom hem senare från stallet ikväll än vad jag brukar då jag spontant fick byta ridgrupp till den efter jag brukar rida i. Jag har tänkt på detta länge och idag så bestämde jag mig för att fråga och det gick hur bra som helst vilket var skönt. Eftersom jag inte rider så jättemycket så vill jag känna att när jag väl rider så får jag ut något av det och den gruppen jag ridit i nu i några år är på väldigt låg nivå så jag ibland känner att det inte är värt att rida. Men nu rider jag på rätt nivå igen och känner att det kommer att bli jättebra! Allt för att min motivation inte ska braka helt haha!

Ikväll fick jag Max 2 som jag inte ridit på evigheter, han är så himla cool och lyhörd så är väldigt tacksamt att sitta på honom (förutom att hans trav är så jäkla obekväm haha). Vi skrittade fram i skritt och trav lite fritt till en början, det tog ett bra tag för mig att hitta hans takt i traven, men tror att jag inte riktigt vågade rida på så det blev istället lite vingligt och ojämnt på något sätt.

Sedan jobbade vi med skänkelvikningar på kvartslinjen i både skritt och trav, tyckte att han skötte sig väldigt bra, piloten måste bara komma ihåg att hålla emot med ytterskänkeln hehehe. Tyvärr så glömde jag min handske som jag trär spöt i i högerhanden/protesen så det blev väldigt tydligt att jag tappade högersidan när jag inte hade spöt i handen. Annars tyckte jag att det gick väldigt bra. Jag har alltid upplevt Max som stel i sidorna, men det kändes som att någon har jobbat bra med honom sedan sist jag satt på honom då han var lite mjukare från början.

I slutet så började jag få igång en bra trav och kände att han sänkte sig fint med jämna mellanrum, typ när piloten orkade rida haha. Jag har ju inte ridit på två månader, så jag var en aaaaaaaaaaaning trött mot slutet om jag säger så haha. Nästa vecka hoppas jag att jag får prova en ny fuxfavorit som jag kikat lite på nu ikväll, annars blir det nog Max 2 och jag ett tag framöver, Billy får helt enkelt vila lite från mig om jag får gissa. Härligt iallafall med en långkväll i stallet och att känna att man var i rätt ridgrupp och att Max sprang fint! Kommer somna ovaggad ikväll haha.

Gillar