Psykologi typ hela dagen.

God kväll på er vänner! Denna dag har verkligen känts lång måste jag säga, vet inte om det beror på att det är torsdag eller för att jag har gått igenom hela känsloregistret på samma dag haha. Dagen började iallafall med lektion mellan 08:20-11:30, Beteendevetenskap. Jag var nog inte riktigt beredd på att några av kurserna i denna utbildning skulle vara så pass tunga psykiskt. Det är mycket med att jobba med sig själv och ibland känns det nästan som att vi har psykologilektion då jag pratar om mycket om detta med min psykolog utanför skolan också, vi skrattade gått åt det min psykolog och jag ikväll haha. Men jag antar att det är nyttigt oavsett sammanhang.

När vi hade sagt hej då och tack för idag så satte jag mig ned och loggade in på Ung cancer-utbildningen som vi hade introduktion på i måndags. Genomförde steg ett i utbildningen som handlar om återfallsrädsla. Mycket tankar, mycket kloka ord genom utbildningen och trots att det är jobbigt att verkligen sitta ned och ta sig tid att reflektera och fundera om just min återfallsrädsla så är det nog väldigt viktigt för mig för att kunna gå vidare eller känna mig mindre ensam. Framför allt att bara rakt på sak skriva ned hur jag känner, vad jag känner och vad som händer i mig när jag känner. Läskigt, jobbigt, men viktigt.


Sedan kopplade jag ned allt det och kollade på lite julkalendrar från barndomen innan jag åkte in till Odenplan för mitt sista psykologsamtal för detta år. Det var ett jobbigt samtal idag, trots att vi ändå skrattar mycket. Fick påminna mig själv om att andas och försöka vara så ärlig jag bara kan, hur jobbigt det än känns och framför allt hur jobbigt det än känns att PRATA om det. Att skriva om mina känslor är så himla mycket lättare, men det blir mer på riktigt när man säger det högt och det är läskigt helt enkelt. Nu sitter jag och tittar på Nobel i väntan på att få se och höra Helen Sjöholm och Anna Stadling innan det är dags att sova.

Imorgon är det luciafirande via teams i skolan och sedan är jag ledig. Hoppas ni haft en fin torsdag hörni, kram på er!

Gillar

Kommentarer

psykiskohalsablogg
psykiskohalsablogg,

Hoppas du får en fin kväll, och jag förstår det där med återfalls-tankarna. De snurrar runt hos mig hela tiden också. Ta hand om dig!

nouw.com/psykiskohalsablogg