Båttur, motorhaveri, lugnt på ön och in mot stan.

Hej på er vänner. Nu är jag hemma i stan igen och kom precis hem till lägenheten. När jag var ute på landet så kände jag att det skulle vara skönt att komma hem, men nu när jag är hemma och saknar jag landet så mycket så jag nästan vill börja gråta haha. De senaste dagarna ute på ön har varit händelserika samtidigt som det har varit ganska lugnt. I torsdags så planerade mamma och jag att vi skulle åka och handla, det skulle bli fint väder på förmiddagen, så vi åkte vid 11 och så handlade vi, åt lite lunch och fikade.


När vi skulle hem så blev et plötsligt spännande, eller ja lite läskigt ett tag faktiskt. Vi hann inte så långt bort från Svartsö där vi handlade och sedan la motorn av. Den tvärdog och vi visste inte riktigt vad vi skulle göra. På något sätt så kunde vi småputtra tillbaka till bryggan, lägga till och sedan gick mamma och letade efter någon som kanske kunde hjälpa oss. Men det hjälpte inte riktigt och då insåg vi att det bara var att ringa efter sjöräddningen.

Efter ganska så exakt en timme så kom de som räddande änglar, mitt när det hade börjat regna. De kollade lite på motorn och sedan lät den som den skulle och vi åkte hemåt, men sjöräddningen vågade inte släppa iväg oss själva ifall motorn skulle lägga av igen så de följde efter oss hem och sedan hade de lite tid över så vi fick bjuda dem på en kopp kaffe som hjälp. Så vi kom hem i tryggt försvar och det blev istället en väldigt trevlig eftermiddag! Vilka hjältar vi har ute till havs hörni!


Mamma och jag var helt slut efter dagens äventyr så resterande av kvällen tog vi det lugnt, pratade lite med grannkatten och åt en jättegod sallad till middag.


Igår var jag ser hos grannarna och gav dem lite bilder som jag tagit under åren, fikade och så tittade vi på Harry Potter, idag har vi städat huset, packat ihop och vid 13:30 ungefär så åkte vi hemåt till stan igen efter 1,5 vecka på ön. Jag bad en bön typ hela vägen hem till båthamnen för att allt skulle gå smidigt och när vi hade lagt till kunde vi andats ut haha.


Åt middag hos mamma och pappa så därav att jag precis kom hem till mig. Ta tag i tvätten, städa och allt sådan tar jag tag i imorgon, nu ska jag titta på Grey´s och sedan blir det sängen som gäller lite senare, har saknat min säng här hemma kan jag säga, men saknar nog landet mer haha!

Gillar