Tjo

En film man kan se 1000 ggr om är Titanic. Sån historia och vilken film! Älskar filmen, fast den är två timmar lång så kommer jag aldrig att tröttna på att se filmen.
Att ha tanken om att mängder av människor dog är hemskt..
Budskapet som finns i filmen är något som aldrig kommer att glömmas och lika så händelsen kommer aldrig att glömmas.
Är filmen värd att se? Tror ni redan kan svaret. Om ni inte sätt den så gör de!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!

Detta året har börjat bra. Jobbade nyårshelgen, sen har jag varit ledig sen i tisdags och jobbar igen på söndag. Så året kunde inte börja bättre än med 5 dagars ledighet.

Nu när jag är ledig så passar jag på att åka hem till mina föräldrar. Har inte varit ledig i jul heller så nu denna veckan så har det blivit som en liten mini jul. Inget julbord eller sånt men lite julklapps öppningar och mys. Det är verkligen skönt att vara hemma. Jag säger hemma till både Jönköping och Västerås men båda kommer alltid vara mitt hem. Vissa blir förvirrade och påstår att man bara har ett hem men varför kan man inte ha två?

De sista dagarna innan jag åker hem kommer att bestå av att träffa vänner. Ska försöka hinna med så många som möjligt men tyvärr så kan inte alla ses och tiden räcker inte till. Det är tråkigt men är glad över att hinna träffa lite vänner. Vänner och familj betyder extremt mycket för mig. Det kommer alltid att vara så.

Många är trötta på julen och allt där till men kommer visa i ett inlägg senare vad jag fick i julklapp i år.

Hoppas ni har en bra start på det nya året!

Likes

Comments

Tjoo

Det har gått ett tag sen jag bloggade och det har till och med hunnit bli ett nytt år!
Men vill avsluta förra året på bästa sätt.
Det är med massa härliga bilder från Kuba.

Åkte till Kuba i slutet av november och var borta i två veckor. Att åka på vintern har fått mig att lägga märke till hur skönt det är att åka på vintern istället för på sommaren. Man uppskattar värmen så mycket mer. Så detta år så kommer det troligtvis bli en vinter semester istället för att åka i sommaren.

Kuba är ett väldigt fattigt land, de lever på dricks och de liftar eller åker häst och vagn till jobbet, om det inte är så att de äger en egen bil. De tjänar ungefär 200-300 i svenska kronor. Vissa saker är väldigt dyrt i Kuba. Vissa saker som vi ser som en självklarhet är på ett helt annat sätt där. Som internett är ett exempel, här i Sverige har vi tillgång till internett vart man än befinner sig men i Kuba så finns det oftast "hot spots" i parker, hotell lobbyn. För att använda själva hotellets internett så får man betala 20kr (2 CUC) för 1h. så man får ett kort med användarnamn och lösen, sen loggas man automatiskt ut när det gått 1h. Dessa kort kan ta slut rätt fort och då är det 2-3 veckors leveranstid på dessa kort.
Toapapper kan man också här i Sverige använda hur man vill, men i Kuba så kostar toapapper en hel del så på alla allmänna toaletter så får man betala för toapapper.

Det var verkligen som att resa tillbaka i tiden. Åka tillbaka till 50-60-talet. Att se massa amerikanare åka runt, folk liftar och använder häst och vagn för att komma till jobbet är verkligen länge sen vi gjorde det i Sverige. Så tiden har stått stilla. De andra typer av bilar de har i Kuba har de fått från Sovjet när det existerade och China. Amerikanarna är inte i original utan allt är utbytt mot andra motorer, annan inredning osv.

Det var fantastiskt väder under de två veckorna. Var på 5 utflykter, som var väldigt givande.

Om du/ni vill åka till Kuba så ta allinklucive!!
Det är inte värt att betala för mat då det inte finns alls mycket restauranger.

Likes

Comments

Hej,

Kan inte fatta det, fick biljetter till Sweden Rock. I år var det riktigt tryck på biljetterna, ville haft limiterade biljetter men fick som tur var 4-dagars. Längtar som fan just nu! detta är livet!! Kan inte fatta att jag kommer få se OZZY och IRON MAIDEN det är helt sjukt. Har velat se dessa två hur länge som helst! Detta kommer bli ett sjukt bra år! 🤘🤘

Längtar till sommaren nu, go musik, tält och gött folk! Det kommer bli så sjukt nice!
Det är så värt pengarna, för att få se så bra band!

Ha en bra dag!! 🤘

Likes

Comments

Tjo

Igår var det en fart fylld dag. Var ute och flög lite drönare igår under dagen, sen på kvällen blev det Thåström konsert.

Jag är inget stort fan av Thåström, men min sambos pappa fick det i present så då köpte vi till oss också för att kunna umgås. Efter ca 1h sa jag till min sambo "Tar det aldrig slut?". När man inte gillar något men ser hur glad och nöjd hans pappa var så var det värt att sitta där i 2h. Ibland är det värt att göra uppoffringar för någon annan, speciellt när det glädjer någon annan.

Hoppas ni haft en bra helg! 

Likes

Comments

Tjo

Att komma ut till parkeringen och se hela backen täckt av snö är så underbart. Jag är ingen som "älskar" vintern eller snön, men det är så fint! Snön gör verkligen att dagen får en mer mysig stämning.
De senaste åren har jag inte gillat julen alls.. Julen för mig försvann när min farmor gick bort. Det har inte varit samma sak utan henne. Nu i år så har jag värdens bästa julkänsla. I år gillar jag att pynta med tomtar och allt där till, men så här var det verkligen inte för 2-3 år sedan. Bara det att man ser fram emot julen. Det har jag inte gjort tidigare.

Vet att en del inte ens gillar julen på grund av sin familj eller att man kanske aldrig riktigt har firat jul. Ett tips från mig är att fira med någon vän om du får vara med dom eller om du själv kanske bor själv eller har en familj så skapa din egna jul! Jag vet att det inte låter kul att fira jul själv men det finns människor i samma sits. Man kan alltid hjälpa andra, laga någon rätt och lämna det till de som försöker göra en bättre dag för hemlösa.

Det finns alltid något som man kan göra. Allt går att ändra på om man själv bara vill! Ta hand om varandra, dem ni har nära!

Likes

Comments

Hej!

Tänkte skriva lite om psykisk ohälsa.
För ett tag sedan så förstod jag mig inte på folk som var sjukskrivna för psykisk ohälsa eller inte kunde jobba av olika anledningar.
Jag har alltid varit driven och velat jobba, det är väl lätt att drömma något som man inte varit med själv om.

För bara några månader sedan så började jag få panikattacker, lusten försvann och hela jag blev till en arg och irriterad person. Jag hade under en period jobbat mycket och tyckt att det ända jag gör är att jobba och att livet springer förbi. Det resulterade i att jag kunde sjukskriva mig till och från under en period.

Jag vaknade med en klump i halsen, illamående och ont i magen nästan varje morgon. Magbesvären blev värre. Tillslut bokade jag en tid på vårdcentralen för jag behövde träffa en läkare. Läkaren trodde att det var magkatarr/magsår. Fick tabletter och det började hjälpa mot värken, det fick mig också att må bättre.

Nu är jag där igen. Har ingen lust, är irriterad på minsta lilla och förhållandet får ta stryk. Jag har funderat på om jag ska flytta hem igen och gå skilda vägar.

Jag har aldrig förstått mig på hur människor med psykisk ohälsa har mått. Det är viktigt att prata om. När jag blir deprimerad osv så blir jag en helt annan person.. Jag är inte mig själv. Jag har känt mig ensam och känner mig ensam vissa stunder. Det är påfrestande att inte ha nära till familjen och vänner. Har vänner här också men har ingen som är lika nära mig. Jag har svårt att lita på människor. Vill inte släppa in vem som helst. Det är tufft. Livet är tufft. Ibland önskar jag att det fanns en delete knapp. Men det gör det inte. Känner att livet är så mycket mer än att må dåligt. Men när man är i botten så är det svårt att komma upp.

Det jag REKOMMENDERAR alla att göra är att berätta för någon att du mår dåligt. Någon nära vän eller familjen. Det är skönt att ha någon som stöttar en när man mår dåligt.

Likes

Comments

Tjoo

Idag har jag varit på utbildning hela dagen.
Det har varit rätt skönt att göra något annat än att jobba och bara kunna sitta och lyssna.
Visst det blir ju uppgifter att göra på utbildningen men det är skönt att komma och bara lyssna och lära sig lite nytt.

På torsdag så ska jag få komma till ett nytt företag och börja lite smått där. Så det ska bli riktigt roligt, spännande och lärorikt. Gillar att komma till nya ställen och lära mig nya saker. Känner att det är det bästa sättet för mig att växa som person. Jag har växt så mycket på de två åren som jag jobbat. Man blir äldre men det är också att jag börjar "släppa" loss lite mer. Jag bryr mig inte lika mycket vad andra tycker, om du inte gillar mig så är det okej. Man kan omöjligt gå ihop och gilla alla, det är naturligt.

I morgon ska jag jobba halva dagen så slutar runt 12-13. Det ska bli riktigt skönt, har tänkt att fixa lite saker inför halloween. Måste se om jag kan hitta en fin och bra utklädnad.
Älskar att klä ut mig, tycker det är lite spännande. Känns som att man på ett sätt kan gå in i en liten "roll". Fast man är sig själv så kan man ändå tämja lite på gränserna.

Har ni några planer för Halloween? 

Likes

Comments

Godmorgon!!

Söndag idag då och det blir lite jobb.
Skulle varit ledig idag men jag bytte med en kollega så att jag fick en ledig dag nästa vecka. Men det är helt okej ändå.

I fredags så var jag, min sambo och några vänner ute och hade kul. Ett band som heter Mimikry spelade så var och lyssnade på dem.
De är riktigt bra, dock lite för politiskt för min del. Det var riktigt kul att träffa massa vänner. Förra månaden kunde jag knappt göra något för att jag jobbade varje helg... Så när man väl kom hem så var man helt slut. Det var kul att komma ut och träffa lite annat folk också.

Nu ska jag dra och jobba! Ha en bra söndag!!

Likes

Comments

Tjoo Alla underbara!

Det har varit mycket det senaste. Fullt upp med både jobb och privat. Har mått psykiskt dåligt under en period men det börjar bli bättre nu.

Sedan jag bloggade senast så har det hänt lite saker. Jag har fixat lite i lägenheten med gardiner och möblerat om en del. Men nu är jag helt nöjd med hur det ser ut.
Sen för några veckor sedan var jag och killen i Göteborg och träffade min syrra, hennes sambo, min morbror och mina föräldrar. Vi åt den godaste skaldjursbuffén på länge!!
Det kommer lite bilder längre ner.

Igår gjorde jag äntligen en till tatuering. Det kommer dröja ett tag innan den är klar. Men det är en hel sleev som ska göras så det kommer ta tid. Är så nöjd med mitt val av tema. Så det kommer bli bäst. Längtar tills den är klar.  Bilder kommer lite senare.🌌

Hoppas ni har det toppen!!!

Likes

Comments