Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag börjar inläggen som kommer handla om vår resa tillsammans, dock endast i bilder - ingen text.
Varje dag under en vecka framåt kommer ni få ett inlägg som är precis som detta - skillnaderna är årtalen.
Jag tror att ni förstår (iallafall ni som följt oss ett tag) även om jag väljer att inte använda ord i dessa inlägg. Jag låter istället bilderna tala för sig själva. Varsågoda!

Likes

Comments


Behöver jag ens skriva något? Nio år tillsammans med min soulmate. Den bästa och mest underbara individ som finns på denna jord. Jag kan inte ens beskriva hur mycket han betyder för mig. Min krigare, min älskling, mitt allt. <3

Vill ni ha fler bilder från våra år tillsammans? Kanske ett år var för sig? :)

Likes

Comments

Foto: Amanda Niklasson


Då har vi äntligen fått 100% klartecken att fortsätta vår resa framåt även i hoppingen!
Idag var vi alltså på en veterinärcheck hos Florian Lackner i Landvetter och hon var superfräsch. Hon har ju känts kanon det senaste, så jag var ju inte jätteorolig (fast lite nervös är man ju alltid. Haha!) Vi var där för ca 8 veckor sedan och skulle nu tillbaka för en slutgiltig check inför den kommande tävlingssäsongen. Hon har lätt ataxi och han ville därför se hur hon rörde sig när hon var helt igång. Hon var fin och det var bara att fortsätta som vi gjort hela förra året men bara plussa på hoppningen istället. Det känns så bra! Tänkt att det skulle krävas en veterinär i Landvetter (av alla ställen vi varit på) för att hitta hennes fel efter alla felaktiga diagnoser hon fått genom åren (hovledsinflammation i vänster när det egentligen var strålbensinflammation på BÅDA fram...). Nu (peppar peppar) verkar vi vara igång på riktigt, inte bara i dressyren, utan faktiskt även i hoppningen. Yeeeyyy!

Likes

Comments


Såååå mycket lera... Jag avskyr detta väder. Leriga ben, täcken och bara allmänt tråkigt hästväder :( Jaja, hästarna verkar inte ha något emot det iallafall.

I kväll blir det hoppträning ändå (bytte bort mitt jobbpass - tack Jossan!) så nu håller jag på att ladda upp för det. Nisse ska också hoppa, fast i gruppen innan med sin ena medryttare. Han älskar ju detta så det är bara roligt att han får fortsätta göra det ibland.

Filmer ska fixas så det kommer ni få se senare ikväll.

Likes

Comments

Dagens bett-test: Kimblewick med tungfrihet och acavallo kedjetunnel.Eftersom vi ska hoppa Bohuscupen (Division 3) i vår så måste jag verkligen hitta ett bett som passar Zaga till hundra procent. Innan har jag hoppat henne på tredelat men det fungerar faktiskt inte så bra. Hon blir stark och tar alldeles för mycket egna initiativ vilket kan bli farligt innan hon helt har förstått det här med hoppning. Man kan faktiskt inte hoppa av tre meter innan när hindren ligger på 90 cm, och det är det hon ska lära sig först innan vi trappar ner till tredelat igen. Vi har även provat gummiklädd pelhamstång med hård kärna, men det känns lite för skarpt för henne. Det duger, absolut, men hon blir för lydig och så vill jag inte ha det i längden. Detta bett fungerade faktiskt väldigt bra, då det inte blev för skarpt och inte för mesigt. Jag satte tygeln i den stora delen så det blir ju i princip som ett D-ringsbett med kedja, perfekt! Provade mest hennes gas och broms idag och eftersom det kändes bra, så kan det faktiskt vara så att detta kan vara vårt framtida hoppbett. Känns toppen!

Imorgon hoppas jag att vi kan vara med på hoppträning (beror på hur jag ska jobba) och då kör vi isåfall med Kimblewicket igen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments