Hadde en kjempekoselig helg denne helgen. Vi var i Porsgrunn, og grunnen var at Knut hadde en time for MR. Da avtalte jeg likegodt med et par venner med barn at vi kunne treffes. Så mens Knut var på MR, så besøkte jeg ei barndomsvenninne som har ei jente som bare er 2 måneder større en Tuva. Og det var altså så utrolig koselig. Timene fløy igrunn bare forbi. På lørdagen var vi på "Eventyrfabrikken" med alle ungene, og der møtte vi kusina mi som er året eldre enn meg. De har også ei datter som er like gammel som Trym, altså 9 år i år. Også har de ei lita frøken som er 5 mnd yngre en Tuvis. De koset seg så masse i lekelandet der, og hadde ikke noe særlig lyst til å hjem, men vi fikk leket oss i et par timer. 

Vi fikk også unnagjort litt shopping. Ungene måtte ha litt forskjellig tøy, og endel av det vi kjøpte er litt for stort nå og må vokses inn i. Thea er litt midt i mellom størrelser og 134/140 blir litt lite, samtidig som 146/152 er veldig stort. I allefall i bukser, hun er jo så smal! Trym sine bukser gikk ann å snøre litt mer i livet så han kan bruke sine bukser, selvom de også er større enn han bruker for øyeblikket. Men jeg syns buksene hans, særlig joggebuksene, blir så innmari fort korte i beina, så derfor tok vi litt i når vi shoppet på lørdag.


Når vi var i Porsgrunn bodde vi hos han som en gang i tiden var min stefar. Vi er alltid velkomne hos han og damen hans og de gjør det så lett å være på besøk. Tilogmed når vi er fem stykker som skal få plass, så sier de alltid ja til at vi kan komme, og sier vi bare må komme igjen. Og det er så lettvint. Vi føler oss virkelig velkomne, og vi føler oss så hjemme der. Er man sulten så tar man seg ei skive da, eller trenger man en lur på sofaen så er det også greit. Fantastisk å være der altså!


Ellers så har Knut kveldsjobbing denne uka, og vi andre er igjen alene på kveldene. Selvom jeg føler jeg ser litt lite til han, og det at det er tungt å stå i det aleine, så er det veldig deilig når ungene er lagt, huset er ryddig og jeg bare kan sette meg under teppet og se akkurat den filmen eller serien jeg har lyst til.

Fremover vil jeg også bli flinkere til å legge meg tidlig. Det gjorde jeg nemlig i går, og det var sååå deilig. Var i seng rett før halv elleve, og jeg sov så godt at jeg ikke merket at Knut kom å la seg da han kom hjem fra spillkveld med noen kompiser. Og i allefall når Knut jobber til 23.00 og kanskje litt over så er det jo ikke nødvendig å tvinge seg til å være våken til han kommer. Det skal jeg prøve å bli bedre på!


..Nei, nå er det tid for å ta av BH'en, det er tross alt kvelden!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Nå har vi da altså vært, og noen (..meg) er særlig truffet fremdeles. Knut har jo hostet noen uker nå, ogdet har roet seg masse så vi krysser fingrene for at han er på bedringens vei og ikke blir værre igjen! Og Trym har jo hostet en stund, og er igrunn bare Thea og Tuva som har hatt det flott! Men onsdag forrige uke ringte de fra barnehagen, snaue tre timer etter levering og lurte på om vi kunne hente henne da hun tydelig ikke var i form. Joda, vi kunne selvfølgelig det. Hun hadde feber, var sliten, hostet og var som en sjuk unge pleier å være, uten noen lunte i det hele tatt. Hun var hjemme torsdag og fredag og vi håpet virkelig at helgen skulle bli bedre og at det skulle roe seg. Vel. Ikke akkurat. Fredagskvelden begynte mammaen i huset å fryse. Skikkelig. Og målte etterhvert feberen, når jeg likevel måtte opp å tisse fordi hosteanfallene mine gjorde så jeg omtrent tisset på meg. Joda. 38.6 lyste i displayet. Hurra. Tilogmed ikke de varme armene til Knut hjalp meg å få varmen i meg. Så jeg sov hele natten i joggebukse, sokker og ullgenser. Og FRØYS! Så inni granskauen!


Mamma hadde sagt hun skulle komme på lørdag, og selvom jeg syns synd på henne for at det var så mye sykdom i hus og det ikke ble så festlig for henne, så hjalp det så utrolig mye i sjela mi at hu kom. Jeg savnet virkelig mammaen min, og nå fikk jeg ha henne her når jeg på en måte trengte det mest! Hun hjalp oss å underholde Tuva, og ble jaggu selv også underhold da elgene kom for å spise på trærne utenfor huset vårt. Tuva var opptatt av at det var en mamma-elg og en baby-elg og måtte sitte i vinduskarmen å se på dem og sleike på vinduet.. takk for det..

Mamma ble her til mandagsettermiddag og det passet igrunn flott, for gjett hvem som ikke kunne i barnehagen på mandagen heller?! Det var Tuva det da vettu. Og jeg hadde et møte jeg MÅTTE i. Altså virkelig måtte. Med legen, NAV, fysioterapeuten fra "trening på resept" og hun jeg snakker med fra psykisk helse.

På møtet ble det bestemt at jeg skal prøve å jobbe litt fra våren, men gjennom NAV og utprøving og jeg er veldig spent. Jeg håper det går veldig fint samtidig som jeg er livredd for å feile og ikke klare det.


I går kunne Tuva i barnehagen igjen. Fremdeles sliten, og fremdeles sint, men nå visste vi at det var fordi det var noe som manglet. Hun savnet barnehagen og det merket vi godt. Og jeg syns det er godt å kunne levere henne, for så å slappe av aleine her hjemme. Knut har dagvakt denne uka. Han reiser før halv seks om morgenen, og klart å jobbe endel overtid, og så har jeg ingen dårlig samvittighet for å prøve å sove litt på sofaen så jeg kan bli ordentlig frisk. Er jo heldigvis blitt feberfri, men fy søren å jeg hoster! Nå trenger jeg virkelig å sove, for Tuva våknet kvart over fem i dag (pøh.. natt!!) og jeg håper ikke hu gjør det i morgen!


Og.. Bildet er tatt fra inne i stua for jeg går ikke ut i gården med det monster-dyret i gårdsplassen!

Likes

Comments

I dag føler jeg meg utkjørt! Sto opp med ungene i dag, og er veldig glad for at Tuva endte opp med å sove lenger enn da jeg føst kiket på klokka og hun var våken. Klokka var rett før halv seks, og mammaen her i hus er ikke menneske før halv sju! Jeg fikk i alle ungene frokost, og sendte Thea avgårde. Trym hadde tannlegetime, og Knut skulle følge Tuva til barnehagen.

Så startet ikke bilen. Altså den bilen med barnesetet i, som Knut hadde tenkt å ta til jobb, siden han måtte på et møte der kl.10.00. Neida, da ble det å forte seg ned til barnehagen før han kjørte med Ford'en likevel.


Siden det er tirsdag er jeg på "trening på resept", det er et gratistilbud til trening med fysioterapeut der man får ting veldig tilrettelagt. I dag hadde vi en halvtime med spinning, og en halvtime med styrkeøvelser. Ryggen var allerede vond fra da jeg sto oppi dag, og kjente det veldig godt da treningen var over at jeg kanskje pushet meg litt hardere enn jeg burde gjort i dag.

Så ble jeg kjørt hjemover av ei på gruppa, og satt av ved barnehagen. Der kom først Trym forbi, og han ville ha nøklene og bare gå hjem. Så ventet jeg videre på Thea, slik som vi avtalte i dag tidlig. Hun er en kjempehjelp om dagen, for hun hjelper meg å dra Tuvis på akebrett hjem fra barnehagen! Og det er tungt, og det er oppoverbakker, og hun bare gjør det. Engel altså! Jeg får det til selv altså, men det er vondt. Og Thea vet godt at ryggen min ikke er god, og hun passer så på meg. "Si fra hvis jeg kan hjelpe deg med noe mamma.", "Trenger du hjelp til å bære denne mamma?", "Har du vondt i dag? Skal jeg pakke teppet rundt deg?" Jeg smelter helt i hjertet mitt, og tenker at noe må vi ha gjort riktig med henne. Omsorgsfull som få. Det skal sies at begge de to store ungene er flinke til å hjelpe til. Trym henter litt ved av og til, og han går ut med søppel. De er gode unger! Alle tre!

Likes

Comments

Da var uka i gang med et smell! Partallsuke betyr at mannen har ettermiddagsskift på arbeid. Nå er han endelig frisk nok til å dra på jobb igjen, etter ei uke med intens hosting og manglende stemme, og energi forsåvidt. Men til tross for sjukdom fikk vi ordnet ferdig i tv-stua til ungene. Eller, altså taket og taklistene mangler jo fortsatt..Vi må faktisk gå over noen med maling rundt omkring siden panelen har beveget seg litt etter at vi malte. Men rommet er klart til bruk og de ble så utrolig glade når de så det på fredagen. Og de angret vel nesten på at de hadde sagt de ville overnatte hos Besta og Bestefar den helgen! De klødde virkelig etter å få spille noe.. Hva som helst!


Den litt slitne sengen skal byttes ut med sovesofa etterhvert, og bare vi får lagt inn noen tepper og litt puter så tenker jeg det blir riktig så koselig i mellomperioden likevel. Tven er koblet til,både med chromecast, wii, playstation 2 og 3.


Dagen i dag har vært litt opp og ned. Helt ærlig. Jeg har vært begravd i tanker om budsjett, og hvordan vi skal få ting til å gå opp. Nå skal vi virkelig ta ordentlig tak i økonomien og være bedre til å bruke pengene riktig. Vi har til tider vært litt.. sløsende.. altså ikke "luksusfellen"-sløsende. Men litt mer at "trenger vi virkelig denne?" Og kjøper den selvom vi kanskje egentlig ikke måtte hatt den og hadde fint klart oss uten den. Særlig når vi er i byen og føler vi kommer over noe som vi ikke har her hjemme. Da har det vært fort gjort å lagt den i kassa og kjøpt den, bare sånn i tilfelle. Håpløst!

Nå har vi sittet med bankutskrift foran oss, regnet, og tenkt på hvor mye penger som må på hver post, og hva vi virkelig må beholde. Noen valg er enkle å velge bort. Som SFO'en til ungene. De MÅ ikke på SFO. For øyeblikket klarer ikke jeg å jobbe, og må jeg bort en times tid så klarer de seg fint aleine hjemme, de får jo tak i meg på tlf.

Kulturskolen til ungene har vi valgt å beholde. Piano til Thea og gitar til Trym, da vi mener det er en sunn hobby som burde få bli. De får så mye glede av det! Mat må vi ha, og bensin, vi må ha en buffer til klær da alle ungene våre vokser som ugress, også er det alle disse regningene. Vil helst gjemme meg fra dem. Huslån, strøm, nettleie, forsikringer, barnehage og alt annet som havner i den boksen og suger pengene ut av kontoene våre.

Om ikke vi blir rike av de vi har akkurat nå, så kommer det til å gå rundt. Og vi er der at bare ting går rundt og kke går i minus og vi faktisk har råd til mat på bordet og strøm i huset, og ha penger nok til at vi kan gi ungene det de trenger. Om det så er litt nye klær, en is på butikken, en dag på Eventyrfabrikken. For utenom det så har vi hverandre, og da går det jo bra da!

Tuva kosa seg med teppet sitt, Eddie og kanina, og smokken før sengetid. Hu fikk ha "Kakamonter" på pysjen og fikk se Fantorangen på tv.

SÅ var det tid for de større ungene. Jeg mekket sammen litt middag, og i dag ble det ganske enkelt, da jeg virkelig ikke er flink til å lage mat. Eller, jeg tør ikke helt å prøve heter det vel. Jeg er litt redd for å feile, og at ting ikke skal bli bra, så da blir jeg fryktelig usikker. Men ungene skal da få noe middag likevel. Akkurat i dag ble det fiskekaker med gulrot og blomkål i seg, som gubben hadde finni på 40% og det liker vi, og vi hadde bare pasta til. Jeg elsker pasta, og kunne sikkert spist det hver eneste dag!

Thea forsynte seg fire ganger, og hu fikk i seg fem av disse fiskekakene, for hu bare MÅTTE ha litt til, siden jeg var så flink til å lage mat, sa hun! Herlige jenta!

Trym fikk litt hostesaft før han tuslet i seng, siden han brukte mer tid på å hoste, enn å på å faktisk spise. Hører han hoster enda, men håper han sover greit i natt.


Nå er det aleinetid på hu mor frem til Knut kommer hjem fra jobb, og da blir det vel litt Grey's Anatomy da! Nesten flaut at jeg har pløyd meg gjennom tre sesonger på ei uke omtrent. Men, akkurat nå skal jeg være fornuftig mens jeg ser, for jeg har en dunk med klesvask jeg skal brette samtidig! Multitasking altså, fantastisk. Også har jeg litt ullvask å henge opp og.. Det er vel den kjedeligste jobben i kveld.

Likes

Comments

I dag var listen over gjøremål ganske kort, men likevel ble mye gjort. Vi ryddet i det som skal bli kjellerstuen, og vi satte sammen to IKEA-møbler. Jeg er relativt elendig på slikt, så jeg gjorde en bommert og satte topp-plata på skapet bak frem. Min kjære hjalp meg å få det fra hverandre så jeg kunne fikse det. Gurimalla. Hadde ikke helt hodet på rett sted der gitt. Men ellers gikk det ganske greit.


Her er en "rundtur" i det lille rommet som skal bli ungenes tv-stue (og kanskje furtestua til Knut?)

Det som gjenstår i rommet er at vi må legge nye plater i taket, og liste langs taket, men det får vi gjort etterhvert. Det skader ikke om det allerede er litt innredet, for ingenting går helt oppunder taket av tingene vi skal ha der. Dette blir også rommet der vi kan ha gjester på overnatting. Vi skal kjøpe sovesofa, men før den tid blir det en 120-seng til å sitte på for det har vi allerede til overs.Her blir det tv, og tv-spill og alt som hører med av tilbehør (...kremt...rot..), og det var litt derfor vi ønsket denne stuen. Ungene begynner jo å bli store, de fyller jo 8 og 9 i år. Her kan de få ha venner, se film, spille brettspill, spille diverse tv-spill uten å okkupere hele hovedstua vår. De får plass til diverse Skylanders-figurer og det som hører med til Disney Infinity, og det tar jo faktisk litt plass!

Her får de en egen hule til å drive med det de har lyst til. Det vil ikke si at det blir fri tilgang til spilling altså, men litt friere tøyler blir det nok når jeg slipper figurer og kontroller som tar over hele stua, og det er jo en bonus for dem at de slipper en klåfingret Tuva som vil plukke og hjelpe til! Og de gleder seg virkelig. Så vi må bare stå på, trosse litt syke og vonde kropper og håpe vi har det klart nok til helgen! Det hadde vært stas!

Sånn på formen kjenner jeg godt at vi har holdt på å bygge møbler i nesten to timer. Ryggen verker og jeg jamrer som ei gammel dame. Satser på at litt smertestillende, litt Grey's Anatomy og en (forhåpentligvis) god natts søvn fungerer som plaster på såret og at jeg er klar for ei ny runde i morgen! Man blir jo fryktelig gira og engasjert når man ser fremgang også!

Likes

Comments

Herlehet. De siste dagene har flydd forbi, og forsvunnet under snøen. Jeg blogget på onsdag, og vips så er det tirsdag igjen. Dagene kan egentlig oppsummeres med kveldsvakter på mannen, så jeg har vært aleine med ungene. Thea reiste til pappaen sin på fredag, og Trym ville til Besta og Bestefar, jeg har sett myyyye Grey's Anatomy, og mannen har blitt sjuk. I går måtte han nedover til Porsgrunn for å ta CT av lungene i frykt for at han har lungebetennelse, noe som ikke veldig gunstig sammen med medisinene han tar. Vi spurte pent om svigers kunne hente Tuva i barnehagen, slik at jeg kunne bli med. Jeg hadde en plan! Mens han ordnet CT'en og alt med det, så ville jeg besøke Ane, ei venninne jeg har hatt i X antall år (13 år må det vel bli. Men det er de siste sju-åtte vi har vært så nære som vi er nå..) Hun satte vippe-extensions på meg før jul, og de trengte så veldig sårt å bli fikset igjen. Og vi er ikke akkurat så ofte til byen, det blir som regel når vi absolutt på ordne noe, som på mandag.

Og vettu, jeg føler meg så forbanna fresh! Sånn bortsett fra at jeg savner å gni meg ordentlig i øynene og slike ting, så er det så deilig å våkne om morran og faktisk ha øyevipper som syns. Herlig!

(Nå skulle jeg bare ønske at jeg hadde bittelitt mer bryn, og drømmer om å ha råd til microblading en gang i tiden så det ser ut som jeg har mer enn de fire håra jeg har. Ok da, jeg har vel noen fler men skulle gjerne hatt noen til!)

Og sånn utenom sjukemeldt mann, sliten kropp og alt for mye snø så skal vi vel prøve å få ryddet smått i kjelleren i morgen. Da kan jeg endelig begynne å skru sammen litt IKEA-møbler, det har jeg nemlig blitt en reser på! Bare synd at ryggen sier takk for seg etter et kvarter. Jeg får bare pushe meg gjennom det, for nå skal de ungene jaggu få tv-stua si!

Likes

Comments

I morgen har jeg legetime. Vi skal snakke om smertestillende, og om jeg syns de jeg går på nå fungerer. Og joda, når jeg ikke gjør noe særlig så har jeg ikke så veldig vondt heller. Men de dagene som jeg kanskje gjør litt mer enn jeg burde så sliter jeg jo med smerter i flere dager. Hun ville gjerne jeg skulle prøve å gå på noe fast, slik at jeg kan kjøre til tross for at jeg må ta smertestillende og slikt. Godt å endelig ha en lege som virkelig prøver!

Tror hun vil henvise til en smerteklinikk for å få en vurdering og litt oppfølging derfra. I og med at ingen vet riktig hvorfor jeg har vondt. MR og røntgen viser ingenting og på Betanien i Skien kunne de heller ikke se noe med ultralyd og gjennom blodprøvene mine. Men damen der sa at siden jeg er såpass svai i ryggen, og aldri har vært kjempegod i ryggen ( fikk ofte vondt i ryggen av skolesekk, og i gymtimer med mye opp og ned og hopp) så trodde hun at det kom til å bli sånn resten av livet, og at jeg ikke burde forvente å bli god i ryggen igjen.

Ofte kommer smertene et par timer etter jeg har tatt i for mye. Så det er så vanskelig å si stopp, når det går passe greit når jeg holder på. Som for eksempel disse gardinene jeg hang opp. Det var jo tungt i ryggen når jeg hold på, og jeg ble sliten. Men det var jo da jeg var ferdig, og satte meg ned at jeg såvidt kom opp igjen av sofaen, og sleit med å dra å hente minstejenta i barnehagen. Takk og lov for at jeg har to større unger som er skikkelig gode og hjelper meg å dra akebrettet med Tuvis opp bakkene hjem.Det er endel vonde tanker om dagen. Tanker om at jeg ikke duger og ikke er bra nok. At jeg ikke bidrar. Klarer ikke å være der for ungene i den grad jeg ønsker. Jeg skulle gjerne klart å sittet med dem og spilt brettspill og tegnet. Leka med de på grasset ute om sommeren og aka med de nå på vinteren. Men jeg klarer ikke. Føler mye på at de fortjener at jeg fungerer bedre, og ikke må hive i meg smertestillende for å klare å være med på juletrefest eller skoleavslutninger der jeg vet jeg må sitte på hard stol i mer enn 20 minutter. Det føles så håpløst ut. Jeg vil så gjerne være en mamma som klarer å være med. "Ja, mamma kan være med å hoppe på trampolina". Blah. '

Nå blei jeg jaggu negativ. Nei, men jeg håper å få smertestillende som fungerer, og jeg håper at jeg snart får svar fra psykomotorisk fysioterapeut, og jeg håper at ting bare blir bedre. Nå trenger jeg bare sommer også hjelper det også på hele psyken!

Likes

Comments

Da var nok en ettermiddag med ungene vel overstått. Tuva sover søtt i senga si, og de to store har nettopp lagt seg. Etter Tuva var i seng så koste vi oss med ei runde Villkatten , og det ble mammaen som vant denne gangen. Var visst litt klarere og kjappere i hodet i dag enn da vi spilte i romjulen og var pottetett forkjøla!


Uansett. Skulle egentlig vært på noe sirkeltrening med fysioterapeut i dag, men da jeg gikk over gulvet som om jeg var 90 år gammel, så ble det til at jeg ikke dro. I dag har jeg vært skikkelig dårlig, akkurat som jeg forutså. Har igrunn vært rett ut på sofaen i hele dag, frem til jeg måtte hente Tuva i barnehagen. Jeg har fått dagen i dag til å gå ved å se på Grey's Anatomy, drømt meg bort i interiør på Pinterest og sovet på sofaen. Nå som ungene er i seng blir det nok mer Grey's, jeg er på sesong 9 nå. Så nå skal jeg dempe lysene i stua, tenne litt stearinlys og krabbe under teppet i hjørnet mitt i sofaen. Spørs om jeg legger meg før mannen kommer fra jobb i dag og!


Apropo ei runde på Pinterest; det er så mye pent der. Så mye jeg ønsker meg! Drømmer for eksempel om et stort lyst bad, med dobbel vask og med god belysning å sminke seg i. Men ser mørkt på akkurat det, da badet vårt et bittelite, men etterhvert kanskje vi får råd og tid til å pusse opp så det blir lyst, pent og vår stil og ikke fliser med border på og mørk grå innredning. Først skal ungene få bad i kjelleren, der de har rommene sine, og etterhvert får ei TV-stue. Det blir bra! Det tror jeg vi gleder oss til hele gjengen!

Drømmer også om nytt kjøkken. Der er drømmen å lukke igjen de to dørene vi har som er på motsatt side av hverandre på kjøkkenet, for så å lage ny dør rett ut til spisestuen. Da vil jeg ha mer oppbevaring og skuffer istedet for skaper under benken. Jeg vil ha innebygd kjøleskap, og pene hvite skaper som går opp til taket. Ah drømmer!


Pinterest altså! ♥


Vi må forsåvidt ta badet og kjøkkenet her når vi blir ferdige i kjelleren. Alt det elektriske er nemlig litt dumt gjort på både bad og kjøkken. Så badet er første prioritet der, også tar vi kjøkkenet som er mest for det kosmetiske. Det elektriske er lagt stygt og ugjennomtenkt. Vi har 5 lysbrytere som alle er på hver sin vegg og kant, og det ser rett og slett helt på tryne ut. Pluss at ledningene overalt er stygt lagt.

Aller aller først, så må vi ha litt penger i kassa! Så hvis Knut klarer så blir det nok kanskje litt overtidsjobbing på kveldsvaktene fremover! Også må jeg bare spare det jeg kan av den AAP'en jeg mottar. Jeg vil heller bruke de pengene på pent interiør for å få det fint rundt meg enn å kjøpe klær, gå på kino eller gjøre mange andre ting som koster penger!


Hva gjør du for å spare penger ?

Likes

Comments

I dag føler jeg at jeg har god grunn til å være fornøyd med meg selv, bare vent, jeg skal skryte litt etterhvert.

Ting var litt annerledes her hjemme i dag. Knut har begynt å jobbe kveldsskift på arbeid, så han jobber fra 14.00 og til 23.00, og i dag var han også på en legekontroll i byen så han dro klokka åtte i dag. Han leverte Tuva, og jeg hadde mulighet til å tusle rundt i morgenkåpa og holde på med mitt. Det var igrunn ganske ålreit.

Jeg fikk de store ungene avgårde på skolen og slo på radioen. Høyt. Så kommer skrytelista over alt jeg har fått til å gjøre i dag. Jeg ryddet kjøkkenet, som var over snittet bomba. Bretta ei håndklevask (og angrer på at da jeg flyttet hjemmefra ønsket jeg meg håndklær i ørten forskjellige farger. Det var to rosa, to blå, to grønne osv. Nå skulle jeg gjerne hatt grå eller hvite...). Jeg støvsuget hele hovedetasjen og vasket stuebordene og skiftet duker. Fikk endelig pappen fra julegavene til ungene tråkket sammen og samlet så søppelbilen kan ta det med seg på onsdag! Så kommer liksom høydepunktet. Jeg var så dum at jeg satte i gang med å skifte gardiner. Aleine. Opp og ned fra stol, også stå i vinkel for å få gardinene på plass igjen. Men jeg kunne liksom ikke gi meg etter to lengder med gardiner... Og nå er de knallrøde julegardinene pakket ned for denne gang. Det var på tide!


Her ser du noen av de flotte håndkleene jeg grøsser av den dag i dag. Og et Elsa og Anna håndkle som er Thea sitt.


Det tok ganske mange timer, og jeg vet så godt med meg selv at denne runden biter meg i rompa, og gir meg skikkelig vondt i ryggen resten av uka. Det har allerede begynt. Men guri så ryddig og fint jeg har det i stua nå!


Likes

Comments

Hvordan kan man få disse skippertaksoppgavene til å bli faste gode rutiner?

Det er det jeg lurer på. Jeg har mer enn en gang tatt alvorspraten med meg selv. "Nå skal kjøkkenet være ryddig hver eneste kveld før du legger deg" , "Skittentøysdunkene skal ikke bli store som fjell, og overveldene før du vasker tøy" og "Gå ut med pappsøppelet før du trenger 14 armer og en lastebil for å få den med deg ut". Om igjen og om igjen sier jeg dette. Jeg sier det inni meg, jeg sier det høyt og jeg roper frustrasjonen ut til mannen min. Jeg blir sur av rot. Jeg blir stresset av at kaoset bygger seg opp rundt meg.

Det er skippertaksoppgaver som jeg mer enn gjerne skulle hatt en automatikk i. At jeg uten å tenke over det rydder over kjøkkenet før det er leggetid, som det er like naturlig at man pusser tennene. Tenk at så små oppgaver kan sette i gang så mange tanker.

Mest av alt tenker jeg at det er min feil. Jeg burde være bedre til å rydde og holde orden. Jeg er jo tross alt hjemme hele dagen. Så kommer en del av meg på at det er en grunn til at jeg er hjemme. Jeg er jo ikke i form. Jeg klarer ikke. Det er en vond tanke å føle det at man ikke er bra nok. I allefall når hodet sier "Ja! Dette kan jeg klare", men så er kroppen fremdeles sliten og vond fordi vi hadde besøk kvelden før, og jeg heller trenger å hvile på sofaen.

Jeg vet at om disse forholdsvis enkle oppgavene hadde blitt en fastere del av vår rutine så hadde ikke ting blitt så overveldene. Og det hadde kanskje holdt å tørke over benken på kjøkkenet, eller å brette en liten dunk med klesvask, også var oppgavene unnagjort for den dagen. Jeg går å drømmer om den dagen da huset er ryddig, rent og pent når vi legger oss. Men med to foreldre som ikke har kropper som fungerer helt som de skal, 3 barn som bor og lever her, så tror jeg ikke den dagen kommer hverken i morgen eller neste uke.

Men det er absolutt noe jeg jobber mot!


Og hadde jeg kunnet så ville jeg tatt alt vi eier og har, hive det ut i hagen og vaske skap, skuffer og fått opp hyller i kjelleren og bare tatt inn ting vi absolutt ikke kunne klart oss uten. (Og alle lysestakene mine og pynte-dupedittene da, så får Knut heller bare være frustrert over lys-manien min!)


Likes

Comments