Jag har börjat kolla på Gilmore Girls. En serie som jag aldrig sett förr. Självklart har jag hört talas om den och säkert kollat på något avsnitt när det har gått på tv någon gång och så, men aldrig följt den. Just nu är jag på säsong 3.

Vet inte varför jag bestämde mig för att börja kolla på den, inte riktigt en sån sorts serie jag kollar på vanligtvis. Men jag kollade ikapp Supernatural nu (säsong 13!!) och kände mig sugen på något lättsamt. Något komiskt är ju att Jared Padalecki som spelar Sam i Supernatural är med i Gilmore Girls och spelar en kille som heter Dean. Okej, det är väl roligt om man har sett Supernatural antar jag.

En sak med Gilmore Girls som jag stör mig på är att dom alltid sätter sig och beställer en massa mat, men det är alltid någon av dom (i det här fallet oftast Rory eller Lorelai) som "måste gå" nästan direkt när maten kommit. Varför beställer dom en massa mat om dom inte kommer hinna äta den?! Haha okej ingen stor grej att störa sig på kanske, but still...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

...vilket betyder att nu när det typ är storm ute, blåser det på mig när jag sitter i soffan som står mot fönstret. Fryser ihjäl.

I morse kom Jonas över med Luna! Har saknat henne så otroligt mycket. Tyvärr hann vi inte umgås så länge eftersom jag hade skola, så lämnade av Luna på förskolan och tog bussen. Skulle ha tre lektioner idag, men när jag hade suttit i skolan och väntat en bra stund (bussarna går bara en gång i timmen så kommer in typ 55 minuter innan lektionen börjar) får jag reda på att min lärare är sjuk. Och det är han jag har i alla dom tre lektionerna jag skulle ha haft idag. Så ingen skola för mig!

Man kan ju tro att det skulle ha varit skönt, men nej. Jag blev faktiskt besviken för var väldigt taggad. Och självklart såg jag det inte i tid för att hinna med bussen hem så hade en timme kvar till nästa buss och ingenting att göra. Har inte fått några skoluppgifter än.

Som tur va så är det en tjej som åker samma buss som mig och som också skulle ha haft dessa tre lektioner idag så vi satte oss på ett fik och pratade tills bussen kom.

Något positivt med det här var ju att jag fick umgås ännu mer med Luna idag. Varje gång hon har varit borta en vecka så känns det som att så mycket har hänt. Det är sjukt hur stolt man kan bli och hur mycket hon utvecklas. Vi har inte bråkat någonting alls idag och förhoppningsvis har det där tre års trotset lugnat ner sig lite.

Från det ena till det andra: jag har känt dom senaste dagarna att jag har haft ont på insidan av underarmen. Som ett blåmärke, men det har bara varit en liten torr fläck där. Men idag ser det hemskt ut! Har ett stort blåmärke och jag vet inte ens vad jag har gjort?! Har inte märkt att jag gjort illa mig där. Visst att jag kan vara väldigt klumpig och gå in i saker hela tiden, men det är ett väldigt konstigt ställe att slå i.


Likes

Comments

Igår hade jag fortfarande svårt att somna, trots alldeles för lite sömn dom senaste dygnen. Men tillslut gick det och kände mig ändå rätt så utvilad i morse.

Idag har jag varit i skolan. Hade faktiskt inga problem med att ta mig dit, inga hjärnspöken och så. Jag hade först politik och hållbar utveckling. Känns bra, kommer nog bli en intressant kurs med många, många uppgifter...

Sen hade jag samtida kulturuttryck vilket nog också kommer bli roligt och intressant.

Känner mig lugn nu, och det är skönt att få något att fokusera på. Har ju dock inte fått några uppgifter än men snart kommer jag nog ha fullt upp!


Likes

Comments

Jag kom tillslut ut till affären. Inte direkt efter att jag hade skrivit det där inlägget men nu är det gjort. Jag reste mig ur soffan och kände att det skulle gå bra men sen insåg jag att jag inte hade några strumpor på mig och var nära på att sätta mig igen. För att tanken på att behöva ta på mig strumpor gjorde mig nästan illamående när jag bara hade ställt in mig på att ta på mig ytterkläder och gå.

Men jag satte mig inte ner igen utan tog på mig strumpor. Och sen tog jag på mig skor. Och jacka. När jag väl var ute märkte jag att det var jävligt kallt. Och jag uppskattade det faktiskt.

Jag bor väldigt nära affären och jag skulle hämta ut ett paket men handlade lite också. När jag kom hem mindes jag inte alls vad jag hade köpt för något. Äppeljuice och två päron tydligen?

På ett sätt är jag glad att jag inte har Luna just nu när jag mår såhär. Men hade hon varit här hade jag inte haft något val än att rycka upp mig. För hennes skull. Allt jag gör är för hennes skull. Ibland känns det till och med som att jag andas enbart för hennes skull. Det är så mycket lättare att gräva sig ner i den djupa mörka gropen när hon inte finns här för att hålla mig uppe. Jag saknar henne.

Hjälpte den lilla promenaden då? Nej, det blev ingen skillnad. Sitter här i soffan och känner mig värdelös. Är orolig inför natten. Att jag inte ska kunna somna. Och det hjälper inte att skolan börjar imorgon. Ska läsa fyra kurser den här terminen och har varit taggad på det, men nu känner jag mest bara ångest. Tror ändå att det är tack vare skolan som jag inte har mått såhär dåligt på länge, så förhoppningsvis kommer det kännas bättre igen nu när det är slut på ledigheten.

Likes

Comments

Idag är inte en bra dag. Inte på grund av någon särskild anledning. Det var faktiskt rätt så många veckor sen jag var såhär långt nere, men har känt att det har varit på gång den senaste tiden så överraskad kan jag väl inte påstå att jag är. Sömnen har lyst med sin frånvaro dom senaste två nätterna.

I timmar har jag suttit i soffan och tänkt att jag måste gå ut, gå till affären. Men sitter fortfarande på samma plats. Har varken ätit eller druckit någonting idag, bara på grund av att det är för ansträngande. Hur sjukt hjärnan kan bete sig ibland. Jag sitter ju liksom just nu och skriver utan problem, så att dricka lite vatten kan väl inte vara en sån big deal? Men då måste jag gå några meter för att ta mig till köket och det är som att det är en osynlig kraft som håller mig kvar i soffan.

Jag tänker att så fort jag skrivit färdigt det här inlägget så ska jag resa på mig och ta mig ut. Kanske gör jag det, kanske inte. Jag vill inte gå ut.

Det är så sjukt när dom här dagarna kommer. Jag vill inte ha eller göra någonting. Jag vill inte ha coca cola som jag typ alltid är sugen på. Jag vill inte ens ha snus som jag ALLTID måste ha. För allt känns som en ansträngning. Jag är inte ledsen eller arg, jag känner liksom ingenting och det är det som är det värsta. Hade jag bara kunnat få ligga i fosterställning och gråta i några timmar så hade det känts bättre. Men det är helt tomt.

Jag vet inte riktigt varför jag skriver det här. Behövde kanske ventilera lite, med en förhoppning om att det hjälper mig att kanske orka gå in i köket och dricka vatten, som i sin tur får mig att orka gå ut och gå till affären, och därmed få lite frisk luft som i sin tur får mig att känna något.

Wish me luck!


Likes

Comments

Är så glad att Bron börjat igen! Bra att det blev en fjärde säsong med tanke på hur den förra slutade. Missade att andra avsnittet sändes igår (eftersom första avsnittet sändes i måndags?) så ska kolla på det nu efter att ha suttit och grinat till cancergalan.

Likes

Comments

Go' kväll! Wow... Det är lite över två år sedan jag skrev ett inlägg här. Mycket har hänt sedan sist. Vi flyttade. Jag och J tog ett beslut att efter ca 7 år tillsammans "gå skilda vägar". Lite svårt att gå skilda vägar när man har barn ihop. Dessutom är vi bra vänner fortfarande och hörs nästan dagligen.

Luna blev 3 år i oktober! Och med den födelsedagen kom självklart det där berömda tre-års-trotset man har hört talas om. Puh! Allt man säger får ett "NEJ!" som respons.

Idag var det dags för Luna att åka till sin pappa. Kändes ganska så skönt för min del efter den veckan vi har haft med gråt och skrik och utbrott. Men börjar redan känna att jag saknar henne. Och så kommer ångesten. Jag börjar tänka på hur mycket vi bråkat den här veckan, känns som att vi inte har gjort något annat! Då mår jag så himla dåligt.
Men sen börjar jag tänka på vad vi faktiskt har gjort den här veckan. Vi åkte och badade med min syster och hennes barn. Vi var hos min kusin och lekte med hennes barn. Och igår var ju Lunas bästa kompis och hennes mamma hit. Vi har bakat två gånger den här veckan och ätit middag hos mina föräldrar. Så veckan kanske inte var så dålig i alla fall.


Likes

Comments

Oj oj nu har jag haft uppehåll igen! Men nu är vi i Idre äntligen och det är så skönt!

Vi sov hos mina föräldrar natten till igår, och så åkte vi runt 9 på morgonen. Vi stannade till och handlade på Willys och sen stannade vi till i Rättvik och åt lunch. Vi kom fram till stugan strax efter kl 16 och då var min syster och hennes familj redan här.

Bilresan hit gick faktiskt väldigt bra, men det visste jag att det skulle för Luna tycker om att åka bil. Hon sov bara en timme ungefär under hela resan.

Idag har vi varit ut vid backarna en stund. Grabbarna åkte skidor och jag och mamma gick runt med Luna i vagnen/pulka men hon var så trött så hon somnade rätt snabbt.

Imorgon fyller pappa 50 år så då blir det kalas!

Likes

Comments