Då var premiären äntligen avklarad och vilken match det blev!

Det var ett taggat och ett grymt fokuserat BIF/ESK som begav sig ut till Hasslö för en tuff premiärmatch mot ett topptippat Hasslö GOIF!  

Redan innan matchen när huvudtränare B-G Printzlow drog laget och hur vi skulle genomföra matchen så bestämde vi alla att vi skulle knyta nävarna och bjuda upp till kamp med ett tufft, rakt spel och spela för märkena  på bröstet!

Efter en otroligt intensiv och bra uppvärmning så begav vi oss till omklädningsrummet för dem sista förberedelserna inför matchen. När B-G hade sagt sitt så satt hela laget helt tyst och var grymt fokuserade inför kvällens uppgift. Under mina 4 år i BIF/ESK så har jag nog aldrig upplevt ett sådant klimat i vårat omklädningsrum som de var inför denna match!

Matchen drog igång och efter ett ställningskrig dem första 5 minuterna så gör vi 0-1 på en välplacerad volley utav Ahmad. Efter målet så sätter vi upp en enorm press på Hasslös backar och vi gör även 0-2 genom Nicklas i minut 8. Målet kom till efter att vi har vunnit bollen högt och kommit med fart längs med högerkanten och sen med en enkel passning snett bakåt och där fanns Nicklas och gjorde inga misstag och tryckte in 0-2!

Vi fortsatte att pressa Hasslö och även ett tredje mål skulle komma och det efter endast 12 minuters spel! Målet kom till när Mandus bröt in från sin kant och skruvade in bollen i det bottre hörnet med sin högra fot!

Efter dem tre snabba målen så agerade Hasslö och gjorde några byten och vi blev väldigt passiva i en period fram till minut 35 när det var dags för Ahmad att göra sitt andra mål för kvällen. Detta efter en spelomvändning och en passning på 40 meter så får han bollen på sin högerkanten och skickar i ett inlägg mot boxen som på något konstigt sett lyckades hitta in i det bottre hörnet och vi har 0-4!

Efter ännu 10 minuter spel så var det dags igen och denna gång var det Mandus tur att bli två målskytt och på vilket sett han gjorde det! En frispark nere från sidolinjen som han på något konstigt sett får in och vi går in i halvtidsvila med otroliga 5-0 mot topptippade Hasslö GOIF

I halvtid så bestämde vi att första 10 var otroligt viktiga och att det gällde att inte tappa något där, det gällde att pumpa på som vi gjorde dem första 45!

Trots snacket i halvtid så går Hasslö upp och gör 1-5 i minut 49 genom kaptenen Oliver Toll och efter det målet så fick dem otroligt mycket luft under vingarna och pressade oss mycket men backlinjen med Ludvig och kaptenen Dennis i spetsen redde ut pressen med ett enkelt och uppoffrande spel!

I minut 86 så var det Nicklas tur att bli två målskytt och han blev det genom en spelomvändning och ett bra skott bredvid målvakten i Hasslö som fick se sig besegrad för sjätte gången denna afton. Efter detta målet så var det tack och godnatt och en efterlängtad segersång vankades i omklädningsrummet!

Topp 6:

1. LAGINSATSEN

2. Ahmad med 2 mål och 1 ass

3. Mikael med 3 assister och ett jäkla jobb över hela banan.

4. Mandus med 2 mål och 1 assist

5 Nicklas med 2 mål och ett jäkla fightade som ensam anfallare

6 mittbacksduon Dennis och Ludvig som höll ihop försvaret när Hasslö pressade oss som värst.

Nästa match går av stapeln Lördagen den 29 april 15.00 hemma mot Fridlevstad GOIF på Gökvallen. 

Vi hörs fotbollsvänner!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dagen är kommen att efter 4 månader med försäsong och träningsmatcher är det äntligen dax för säsongens första seriematch borta mot Hasslö Goif, ett lag som förra året spelade i division 5 men tyvärr efter endast 11 inspelade poäng åkte man tyvärr ur division 5!

Motståndarekoll: Jag ser hasslö som en utav favoriterna till en serieseger dels för att dem kommer från division 5 och att dem har större dela utav sin trupp kvar och med den rutinerade kaptenen Oliver Toll och med några sista minuten värvningar utav dem gamla rävarna Ola Gunnarsson och Marcus Olofsson så tror jag att Hasslö Goif kommer att ligga iaf topp 2 när serien tillslut är slutspelad!

Premiärkoll: Vi kommer att åka till Hasslö med en trupp på 14 utespelare och 2 målvakter! Alla spelare är tillgängliga och konkurrensen är stenhård! Med ett snitt på runt 20 st på träningarna så blir det inte en lätt uppgift för huvudtränare Bengt-Göran Printzlow att ta ut en premiärelvan! Med hela 8 nyförvärv i premiärtruppen så ser vi framemot dagens match!

Vi ses ute på Sveriges Hawaii Hasslö,matchstart 18.30 havsvallen!

Väl möts fotbollsvänner!


Likes

Comments