Aloha mina kära följare, som jag ännu inte har. Som många av er förhoppningsvis redan vet efter att ha läst min snabba blogg presentation (till er som inte gjort det, har jag två ord: Fy skam) så är mitt namn Ludvig, men jag föredrar att bli kallad för Ludde. Förutsatt att ni inte föreställer er en lurvig liten hund så fort ni hör det haha. In that case så får ni tyvärr hålla er till Ludvig;). Men i vilket fall, nu måste vi komma in på det roliga innan jag tråkar ut er till sömns.

Jag sedan bara ett par timmar tillbaka bosatt i vad jag alltid sett som världens paradis, den berömda ön från serien med ett avslut 5-0, nämligen Hawaii. Här skall jag bo åtminstone ett halvår så jag tänkte, varför inte starta en liten blogg och berätta om mina dagar i den kokande sanden & det svalkande havet med en kokosnöt i handen. Efter lite omtanke kring idéen (på säkert hela 3 sekunder) beslutade jag mig för att göra just detta! ”Jaja, när ska allt tjafs upphöra” sitter ni säkert och tänker nu, eller ”den här killen är inte av bloggmaterial”. Men ge mig tid så lovar jag att detta bli bra 🤙🏻

Så idag har alltså varit min första dag i detta paradis! Jetlaggad & j***ig började jag min dag 06.15 imorse med en mils löptur runt Honolulu’s gator för att få ett första intryck av miljön, som verkligen är helt underbar😍 Tog tyvärr inga bilder under springturen då mitt fokus låg fullt på alla nya spännande ting omkring mig, better luck next eller hur brukar man säga?? Efter ”the lap” som min värdfamilj kallar det kastade jag mig in i duschen, spexade håret & drog på mig lite cologne, eller var det kanske parfym haha , who knows? I vilket fall så gjorde jag mig redo för min första dag på en helt främmande skola, i ett främmande land, med helt främmande människor och för studier som dessutom är på ett annat språk än jag är van vid... Nej men nu får jag det att låta värre än vad det egentligen var hahah. För var det var, var rena drömmen. Mötte helt fantastiskt folk, var oerhört trevliga lärare och skolan överlag gav mig ett bättre första intryck än jag någonsin kunnat önska. Själva skolschemat idag innebar bara en snabb introduction, på sisådär strax över två timmar. Där skolans ”staff” visade oss runt i alla lokaler, intervjuade oss för att ta reda på vilken språknivå vi ligger på, samt gick igenom skolas regler. Låter tråkigt right?! Tro mig det var det, men när allt det där var över skulle vi spela något som personalen kallade för mingelbingo. Detta innebar att vi fick ett varsitt papper med 18 olika påståenden som vi skulle lyckas passa in på arton olika personer. Det vill säga en person per alternativ. Som ett sätt att bryta isen och lära känna varandra lite bättre. Det handlade om påståenden såsom : Have a collection, has sky dived, has a Pet other than a dog or a cat m.fl. En lek som verkligen gjorde succé. Så simpel, men ändå så elegant på något sätt. Man fann genast vilka man skulle spendera sin tid med. För mig blev det 5 tjejer och 8 killar. Vi bildade en grupp och började genast att bara chilla & kom varandra närmre. När introduktionen var över tog sedan personalen med oss på pizzafest nere på army beach som en sorts välkomst gest. Jag ska inte ljuga, det var inte den bästa pizzan jag käkat. Men det var ett perfekt avslut på första ”skoldagen”.

Me and the gang valde när ”festen” gått mot sittt slut att stanna kvar på beachen och bara softa lite. Tråkigt nog var jag den enda som inte hade badkläderna med mig haha... Men det stoppa inte dem från att kasta mig vattnet 😂 Där hängde vi i ett par timmar tills jag inte längre var allt för dyngsur & begav oss sedan tillbaka till skolan för att lattja lite vid pingisbordet & samla krafter till att orka inspektera lite mer av ön innan det är dags för hemgång.

Efter att jag spöat dem tills de tröttnat (säger vi) så begav vi oss ut ännu en gång. Denna gång vandrade vi längs kanalen under alla palmer & försökte ta oss till mainstreet. Som alltså är gatan där alla ”stora” affärer och restauranger finns. Mest för att uppleva farten bland populationen och se gatans yttre. Fötterna var alldeles för trötta för shopping idag.

Det var väl ungefär vad vi gjorde, jag började efter detta att vandra hem mot mitt boende & de andra till sina så vi gick lite skilda vägar efter det.

Till er som orkat läsa detta, vill jag säga mahalo. Har ni några tips på hur jag kan förbättra mitt skrivande eller på något jag helt enkelt borde förändra?! Ni får i sånt fall jättegärna lägga en kommentar eller skicka ett meddelande så ska jag göra mitt bästa för att uppfylla dessa 🤙🏻🤙🏻🤙🏻

Aloha Nui!🌸

Likes

Comments