dagligen, träning

Imorgon (fredag) och lördag rider jag årets första uppsugna landslagsträffar vilket ska bli väldigt roligt.

Imorgon så ser schemat ut så att jag och Mamma åker till stallet vid typ 9-10 och jag rider Dino mesans mamma börjar packa sen packar vi klart allting och fixar klart med Nemo sedan så bär vi av mot Strömsholm vid 12 har vi tänkt att vara klara.

När vi kommer fram till Strömsholm vilket kommer ta typ 3h så vi räknar med att vara där till 15 och packa upp och fixa, för vid 15.30 är det banbygge och 17.00 rider jag första passet som är hoppningen och typ en halvtimme efter hoppningen är klar rider jag dressyr och det är väldigt dålig ordning för mig och Nemo men dom hade pressat schema och behövde göra såhär, så vi får bara göra det bästa av situationen och köra på så bra det går och hoppas att han blir lugn och fin ganska snabbt, men det ska nog gå bra.

På söndagen så ska vi nog upp tidigt har inget riktigt schema för det mer än att det kommer vara slut vid 14 men vi ska rida programridning och programmet vi rider är CIC* B 2015 vilket är ett väldigt roligt program enligt mig sen så ska vi hoppa en bana på 1.10cm och sedan teori och prat typ.

Men det ska bli väldigt roligt att träffa alla igen bara att jag lyckats bli sjuk nu precis innan vilket är väldigt typsikt.

En tb bild från sommaren 2016 efter en jobbig terrängträning


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

dagligen

Dagen idag har varit väldigt lång.
Inatt sov J hos mig och han åkte tidigt på morgonen för att jag och mamma skulle åka till stora wäsby på spetstrupp träff inför EM trots att det är om ett halvår.
Men det är mycket som ska planeras, hela resan dit och tävlingar och alla delmål, mycket regler och mycket att tänka på helt enkelt.

Efter träffen så åkte jag och mamma direkt till stallet då vi bor i Nynäshamn så tar det ca 1,5h till stora wäsby och mötet var vid 14 vi åkte hemifrån vid 11.30 och åkte till stallet för att kolla in Dion min nya häst och Nemo självklart för att se så allt var bra innan vi åkte eftersom det skulle dröja innan vi var tillbaka.
Efter stallet åkte vi sedan till hööks i upplands Väsby och köpte benskydd,träns,förbygel etc som saknades och behövdes och sedan direkt till mötet.

Vi var i stallet vid 17.30 och började göra iordning hästarna Nemo fick gå ett dressyrpass med mamma och Dino med mig.
Dino var riktigt fin idag jobbade mycket övergångar och att hitta han lite mer, men det går framåt och han är riktigt fin, men har även tryck i början var han lite spänd för att min hund sprang runt på läktaren och då så vart han lite spänd, men sen så släppte det och då vart han lagom på.

Och nu är jag hemma igen 20.00 och har ätit middag och ska snart gå och lägga mig för att jag är jätte trött.

Tack för att ni tog er tid att läsa det här inlägget som verkligen inte vara det bästa men en liten update om en låång söndag.

Likes

Comments

Igår var det banhoppning och det gick väldigt bra trots att jag inte hade min bästa dag om man får säga så, så levererade Nemo sjukt bra och vi avslutade på en bana på 115 vilket han också gjorde riktigt bra.

Vi började passet med markarbete övningar och övergångar över en bom helt på marken i båda varven i alla gångarter, sedan så gick vi över till lite linjer och enstaka hinder där också på markarbetes höjd.

Efter vi gjort det några gånger så satte Fia min tränare upp en bana och vi hoppade den en gång på 115 sen fick jag hoppa om en linje, då jag inte riktigt red ordentligt där men Nemo hoppade ändå linjen utan att vara i men det vart ju självklart ännu bättre sen när jag gjorde om den, vilket ju var tur.

Dino min nya storhäst som jag haft i ca 1 vecka som jag inte presenterat ännu han fick skrittas i ridhuset.

En bild på min framtida stjärna, Watermill Etano född 2009 3 juni.


Likes

Comments

Nemo är en d-ponny valack född 2000

Kommer från början från Irland han kom till Sverige 2014

Vi köpte honom 5/1 2015 och provred honom innan jul

Jag debuterade 1* med honom 2016 i Åkerbo tror jag att det var

2016 tog jag min första plats i landslagstrupperna och det här är tredje året jag är med

Vi tog en fjärdeplats i Lag SM 2015 och en femteplats 2016 i lag

2017 tog vi en fjärdeplats på SM

2017 Kvalade vi till ponny EM i Kalundborg

2017 tog vi lag silver på NM

2018 är vårar sista år och vi kom med i spetstruppen med vårat EM kval

2015-2017 har vi aldrig haft ett hinderfel i terrängen

Det här är lite långt ifrån allt som har hänt under mina år med den här underbara ponnyn

Likes

Comments

God jul på er alla nu drar julen mot sitt slut och jag hoppas att alla har fåt en riktigt bra jul även ni som inte firar och kanske har gjort något annat.
Min jul tillbringas uppe i dalarna i vår stuga och idag har vi kollat Kalle anka och åkt skidor och det har varit väldigt mysigt vi åt även fondue som är min favorit rätt.
Nu är klockan 20.56 och jag är supertrött och vill nog gå och lägga mig snart, imorgon ska vi kanske åka skidor igen och åka till snowcamp som är ett studsmatta ställe som min bror gillar att åka till.
Så nu önskar jag bara er alla en god jul och ett gott nytt år och i början på nästa kommer en julklapp till mig som ni ska få ta del av, det ska bli super kul.

Likes

Comments

dagligen, träning

Igår hoppade jag och Nemo vårar första hopp pass och det gick super Nemo hoppade allt jätte bra det var ju självklart inga höjder på nånting, men det var ändå väldigt roligt.

Vi började passet med att bräma upp självklart sen hoppade vi några småhinder bara för att känna lite och han kändes så fräsch i hela kroppen och sprången som att han aldrig vilat, dock var det en sak som saknades och det var kondisen som han har tappat väldigt mycket under vilan.

Han har vilat 3 veckor skritt och 1 vecka lättare dressyr och teritter sen 1 vecka dressyr i ridhuset, men iallafall han hoppade alla hinder väldigt bra vi jobbade mycket på distanser och "bana" så att det var väldigt nyttigt och det är nånting som vi verkligen behöver.

I slutet hoppade vi en bana på ca 80-90cm tror jag och han gjorde det väldigt lätt och bra, jag är väldigt stolt över honom och vårar arbete som även sitter kvar nu efter han har vilat vilket annars brukar ta ett tag att komma tillbaka till

Likes

Comments

dagligen

Just nu känner jag mig otroligt stressad över allt inprincip det är mycket stress kring skolan då jag ska välja gymnasium alldeles strax och den här månaden väntar gymnasiemässan i älvsjö som ska bli roligt att besöka.

För helt ärligt så vet jag inte så mycket om gymnasier och linjer och sådant, jag vet väldigt lite så ska ta vara på mässan och ska försöka ta mig dit mer än 1 dag så att jag kan kolla ordentligt.

Sen är jag en väldigt stressad person generellt och om inte nånting går som jag planerat det eller att det blir sista minuten avbokningar så förstörs jag för att jag inte vet vad jag ska göra helt enkelt då jag är en sån person som alltid gör nånting och har gjort det hela mitt liv, jag tränar ridning ca 5-6 gånger i veckan och fotboll 2 dagar + 1-2 matcher i veckan så jag har oftast alltid nånting men då jag inte har det brukar jag försöka vara med kompisar eller emellan träningar så om det blir ett tomrum där så förstörs hela min dag så pass mycket att inget jag gör blir bra, lite den känsla får jag.

Men nu är mina mål inför nästa år satta en sak som blir väldigt tråkigt är det antingen EM eller NM då dom ligger ungefär samtidigt vilket är väldigt tråkigt, men men så är det hade turen att får vara med på NM i år och ta en lag silvermedalj med ett otroligt lag vilket var hur kul som helst.


Likes

Comments

dagligen, tävling

I söndags tävlade jag dag 2 på botkyrkas höstfälttävlan och klassen jag tävlade i var h100.

Tävlingen i sig gick väldigt bra faktiskt men hamnade på en 13 plats av 48 vilket e lite surt då det var 11 placerade men om man inte tänker på det så är jag väldigt nöjd för Nemo var hur fin som helst.

Så jag gick upp klockan 05.30 45 minuter tidigare än dagen innan och jag gick upp bytte om borsta tänderna sen så åkte vi och hämtade upp min kompis Emilia som skulle följa med som hästskötare.

När vi kom fram till stallet så gav vi Nemo frukost borsta av honom och åkte iväg till botkyrka, Väl framme i botkyrka så gick jag och Emilia direkt och gick banan och typ 50meter ifrån oss om inte mindre ser vi 3 älgar som var svinläskiga men inte alls orädda som tur var, var det staket emellan så det var ej lika läskigt.

Efter vi gick terrängen så tog vi ut Nemo och broddade och fixa sen så var det bara att hoppa upp och rida fram inför terrängmomentet.

redan från start gick det hur bra som helst Nemo hoppade allting utan problem och vi var felfria och inom tiden.

Ett väldigt bra avslut på fälttävlanssäsongen lite coolt också att Nemo som ponny klarade tiden men inte många storhästar gjorde och det bevisar ju också på vilken grym ponny jag har

Likes

Comments

dagligen, tävling

Idag var jag i botkyrka på fälttävlan och jag rider en h100 tävlingen är en 2 dagars tävling.

Så idag lördag red jag dressyr och hoppning.

Dressyren gick så bra och det kändes som att det satt men 64% vilket jag tyckte var väldigt snålt för ritten och det var dejt inte bara jag som tyckte.

Hoppningen där så var jag sjukt nervös för att på framhoppningen gick det så himla dåligt, men sen så skrittade jag bort till hoppbanan tog inget språng innan jag gick in på banan för att jag kände nästan att jag inte hade någon bra känsla ändå så sett spelade ingen roll.

Men det var nästan bra att det inte gick så bra på framhoppningen för då sparkade jag på honom och vi fick endast med en bom där han hamna ganska nära vilket var också surt men självklart en förbättring sen senaste tävlingen.

Jag har gått terrängen och jag vet helt ärligt inte vad jag tycker det här är min debut i h100 med Nemo så jag vet inte riktigt hur en sådan bana ska se ut men det ser väldigt fin ut iallafall tycker jag och det känns ändå bra att gå ut i terrängen imorgon och jag har starttid 09.46

Sen så sjukaste hände och det var att jag träffade på min svenskalärare där och det tyckte jag var lite roligt haha.


Likes

Comments

dagligen

Idag så red jag ett markarbete pass och fredagar är verkligen den bästa dagen slutar jätte tidigt och har stallprofil vilket gör att jag får ha min "sista" lektion i stallet.

Vilket är det bästa för mig för det är typ ingen alls i stallet och man får bara lugn och ro vilket kan vara skönt ibland.

Men idag så red jag ett markarbete/dressyr pass det stod kvar hinder från onsdagens hoppträningen så jobbade mycket med dom och runt dom.

Började med att jogga runt alla hinder från olika håll sen i galoppen jobbade jag lite bågar runt hindren och lite framåt och tillbaka.

Sen så efter det så jobbade jag över låga bommar från båda hållen vilket var väldigt roligt då han var väldigt på tårna vilket är roligt ibland.

Jag jobbade mycket låg form och att han skulle vara lugn fast med tryck så mycket övergångar. Blev lite ändrade planer för mig då jag egentligen skulle varit i Mantorp just nu på lag SM men jag bestämde mig ganska snabbt att jag inte ville då det blev lite för mycket för mig, men jag satsar på h100 i botkyrka nästa helg istället.

Likes

Comments