I går (onsdag) fikk vi endelig hentet min nye bil! Jeg hadde ikke trodd det skulle gå så fort å finne seg bil, fikse forsikring, og finne ut av førerkort, men det har det. På søndag kjørte jeg, mom, og dad litt rundt i Smyrna for å se på bruktbilbutikker, og vi sjekket litt rundt på Craigslist (Finn.no-ish), men fant ikke så mye i min prisklasse, som også så fine ut og virket bra. Så ble vi tipset om en Facebookside for salg av bruktbiler i Nashville-området, og kom plutselig over en bil som ikke så så verst ut - nemlig en svart Jeep Liberty 2005. Jeg hadde ikke sett for meg en Jeep i det hele tatt, men ble mer og mer interessert, fordi det som stod skrevet om bilen virket så positivt, også ble bare bilen finere og kulere å se på. Dagen etterpå dro jeg og dad for å se på bilen, og jeg skjønte fort at dette - dette var bilen min! I tillegg til at den er så og si plettfri utvendig, hadde den helt nye hjul, nye bremser, noe nytt med aircondition, akkurat hatt oljeskift ++, bra pris, var veldig god å kjøre, og den hadde bare hatt en eier. Jeg betalte 25 000 kr, og er storfornøyd med det, også med tanke på at jeg egentlig hadde tenkt å bruke mellom 30- og 35 000 kr på bil.

Til tross for at jeg kjørte bilen hjem selv i går - men med mom ved min side, fordi jeg ikke kunne veien - så syns jeg fortsatt det er litt skummelt å kjøre på disse store amerikanske veiene med masse trafikk, hvor det å komme seg til matbutikken fort kan ende i å kjøre feil vei opp til flere ganger, enten fordi du ikke kan veien helt, eller fordi du ligger i feil fil. Men jeg må jo bare hoppe i det, venne meg til det, og bli kjent med disse veiene, for det er her jeg kommer til å kjøre de neste tre åra. I dag skal heldigvis bestevenninnen min sitte i passasjersetet, så vi skal cruise rundt i Smyrna og Murfreesboro (byen jeg skal gå på skole i) sammen!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Hei dere, jeg storkoser meg! Det har gått i ett siden jeg landet torsdag ettermiddag, så jeg har ikke rukket å sette meg ned med bloggen før nå. Men nå skal jeg fortelle litt om de siste dagene. Flyturen(e) fra Norge til Nashville gikk helt greit. Er jo ikke veldig glad i å fly, men jeg fikk sovet litt og sett litt på film. Tok også noen stilige bilder fra flyet, som jeg kan dele med dere senere. Etter flere forsinkelser på flyet fra Boston til Nashville, kom jeg endelig frem og ble hentet av mom (vertsmor fra da jeg var på utveksling) på flyplassen. På veien hjem kjørte vi innom Sonic, så jeg kunne få mine etterlengtede cheese sticks <3 Vel fremme fikk jeg sett dad og Layne (vertssøster) igjen, noe som var veldig koselig! Jeg var selvfølgelig helt utslitt og stuptrøtt da jeg kom hjem etter 20 timers reise, og et døgn som ble 7 timer lenger, men i et forsøk på og ikke tulle til døgnet helt, prøvde jeg å holde meg oppe til i hvert fall kl 22. Jeg endte selvfølgelig opp med å sovne på sofaen.

Neste formiddag dro jeg og mom for å fikse negler, før vi dro på Walmart og ordnet med amerikansk abonnement og telefonnummer til telefonen min. På kvelden kom bestevenninna mi, Victoria, på besøk. Det var kjempegøy å se henne igjen og skravla gikk i ett i flere timer. På lørdag dro jeg, mom, og Layne på "back to school shopping" for Layne, så hun fikk seg nye klær til skolestart. Jeg endte opp med et par kule skjørt fra Forever 21, et par sko, og litt sminke og hårprodukter. Pengene flyr fort altså - jeg må virkelig passe på! Etter shopping var det pool party hos en venninne av mom - veldig koselig å se flere av venninnene hennes igjen. På kvelden hadde vi movie night, hvor jeg atter en gang sovnet på sofaen. Denne jet laggen altså...

I går (søndag) brukte jeg formiddagen på å pakke ut, før vi senere på dagen dro på middag hos moren og stefaren til mom. Der spiste vi deilig, hjemmelaget lasagne, og jordbærkake til dessert. På kvelden skulle vi ha nok en movie night, men et voldsomt regnvær tullet med wifien, så det resulterte i at alle mann var i seng før kl 9. Passet ypperlig for meg som fortsatt har jet lag. Jeg stod opp kl 7 i dag tidlig, for å øve til en Placement Test i matte, som jeg møtte opp til kl 12.30 i dag, før jeg fikk beskjed om at jeg ikke trengte å ta den likevel. Bortkastet puggetid, men veldig glad jeg slapp. Senere dro jeg og dad for å se på en bil som var til salgs en halvtimestid unna - så gjett hvem som nå er den heldige eier en av svart Jeep?! Æææ, jeg er i ekstase! Trodde ikke jeg skulle finne meg en bil så fort! Jeg har foreløpig betalt depositum og fikset meg forsikring, så den skal hentes i løpet av uka. Som jeg gleder meg! Skal poste bilder når den tid kommer.

Med andre ord, så har jeg det kjempebra, og ting begynner å falle på plass. Jeg gleder meg masse til å fortsette dette eventyret! I morgen skal jeg til frisøren, og på onsdag skal jeg ta teoriprøva til bil (så jeg får meg et amerikansk førerkort også). Ellers så koser jeg meg med de to hundene familien har; Lucy og Bella. Også har de geiter (baby goats) og høner - så her er det ferske egg hver dag! På bildene under ser dere noen bilder fra de siste dagene.

Victoria, Lucy, og LayneLikes

Comments

Next top: Tennessee! Den siste uken har flydd forbi, og jeg sitter nå i hotellsengen min på Gardermoen, klar for å legge meg. Jeg må nemlig være på flyplassen litt før halv 7 i morgen tidlig. Det blir en litt lengre reise enn jeg har tatt tidligere, fordi jeg flyr via Island og Boston i stedet for bare New York. Jeg er derfor litt smånervøs for morgendagen, men det går nok helt fint, og om litt over ett døgn blir jeg hentet av min amerikanske familie på flyplassen i Nashville. Jeg gleder meg så utrolig masse til å komme frem og starte dette eventyret!

Jeg har hatt en koselig siste dag her i Norge. Hele familien min kjørte meg hit til Gardermoen i dag. Vi spiste middag på Peppes Pizza på Jessheim, før vi sjekket meg inn på hotellet, og til slutt måtte si hade. Det var tristere enn jeg hadde forestilt meg, men vi ses jo igjen om fire og en halv måned, også har vi jo facetime.

Jeg må opp halv 5, så nå må jeg prøve å sove litt. Vi snakkes når jeg er i USA!

Likes

Comments

Hei! Jeg heter Amalie Lie Tjervåg, er 22 år, og kommer fra Porsgrunn. Jeg har tidligere blogget i flere år på http://ltamalie.blogg.no, så kanskje noen kjenner meg igjen fra den. Nå derimot, starter jeg med blanke ark på en ny bloggplattform. Jeg skal nemlig ut på et nytt eventyr!

Skoleåret 2012/2013 var jeg på utveksling i Tennessee, USA. Jeg hadde et helt fantastisk år på Smyrna High School. Jeg fikk mange venner, fikk oppleve alt mulig amerikansk, og var så heldig å få verdens beste vertsfamilie. Jeg hadde the time of my life. Dette begynner nå å bli noen år siden, og jeg har gjort både det ene og det andre i mellomtiden - kort fortalt: jeg fullførte vg3 hjemme i Norge, tok et friår hvor jeg først bodde noen måneder i Bergen, og så flyttet jeg hjem til Porsgrunn og jobbet. Året etter gikk jeg Markedsføring på Universitetet i Agder, men sluttet etter ett år, fordi det norske skolesystemet ikke passet meg. Etter en ferietur tilbake til gamle trakter i USA i fjor sommer, falt brikkene endelig på plass; det er i USA jeg skal studere! Dette førte meg til American College of Norway i Moss, som tilbyr første året av en amerikansk bachelorgrad. Jeg har det siste året hatt et fantastisk år på amerikansk college i Moss, og er sikrere enn noen gang på at jeg nå går i riktig retning. Etter en sommer i full jobb som sommervikar på sykehjem, er nå neste stopp Middle Tennessee State University i Murfreesboro, Tennessee. Skolen ligger ca. 20 min unna der jeg var på utveksling, så det kunne ikke passet meg bedre. Om 7 dager sitter jeg på flyet på vei tilbake til mitt andre hjem, for å leve min amerikanske drøm for andre gang.

Likes

Comments