För visst är det så?
För mig blir alltid låtar bättre om jag känner igen mig själv i dem. Favoriten just nu är:
Think before i talk - Astrid S
Jag relaterar så grovt. Så fort jag blir känslomässig säger jag saker jag inte menar eller är för ärlig med hur jag känner. Så typiskt! Varje gång!
Sedan är 1-800-273-8255 en stor favorit med tanke på mitt psykiska mående.

Jag är ingen som lyssnar på musik 24/7 utan jag är som 80 åriga Berit på ålderdomshemmet och lyssnar på ljudböcker. Ha ha.
Hur är det med er?
Lyssnar ni mycket på musik och är det musik ni relaterar till eller är det bara allmän musik?

- Ly Emma

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Senare idag ska jag klippa mig hos en frisörskola i närheten av Göteborg. Tanken är att ta lite av längderna samt att färga. Jag har aldrig färgat håret Påriktigt, endast haft färgbomber som jag lagt i själv i färgerna rosa och brunt men nu kör vi påriktigt!

Tanken är brunt kallt hår men kommer ge dem lite fria händer eftersom jag själv inte vet hur jag vill ha det.
Men jag har hittat lite bilder som riktlinje.

Jag älskar verkligen den kalla färgen i bild 1 men det är något i bild 2 som också tilltalar mig men jag har verkligen ingen aning, känner mig rätt lost faktiskt.
Sedan har båda bilderna ljusa slingor i, åhhh jag vet inte.

Tiden är i vilket fall klockan ett så har gott om tid :)

- Ly Emma

Likes

Comments

Vardags snack

Godmorgon,
Här kommer en enkel guid till en okej start på dagen för att höja dina chanser till en lyckad dag.
Jag kan endast skriva ur mitt perspektiv och för att jag ska få en bra dag behöver jag en bra primer, en start, precis so med smink.
Men det behövs också ett bra settingspray, kvällsrutin, men det får vi ta någon annan gång.

Jag väljer att gå upp överdrivet tidigt till vardags, jag börjar 8 - går up 5.
Jag känner mig själv och vet att jag lätt blir stressad i pressade situationer och behöver göra allt med god framförhållning. Jag menar jag har ju redan köpt alla julklappar ;)
Jag sätter mitt larm på 5 som sagt och lägger mobilen på andra sidan rummet. Detta är mest eftersom jag behöver då resa mig för att bli av med allt pipande och slippa huvudvärken, men jag är ur sängen fortare än kvickt!
Jag gör mig en överdrivet stor kopp kaffe, sätter på Netflix och sminkar mig, lååååångsamt. Oavsett om jag gör ”full face” eller bara ögonbryn så låter jag det ta tid.
Efter jag sminkat mig och är påklädd är klockan ca 6 på morgonen och jag måste vara vid bussen om 1 timme, den tid jag har kvar packar jag ihop mina saker, äter något kanske, borstar tänderna och alla andra ”måsten” som man bara måste göra. Oavsett hur tråkigt det mår vara.
Men jag föredrar också ljudböcker eller en vanlig bok före musik på morgonen, jag kan verkligen rekommendera Livet efter dig och Arvet efter dig som är uppföljaren. Kommer aldrig glömma dessa böcker, fina Will!!

Jag tror verkligen att med hjälp av en knuff i rätt riktning redan på morgonen kan påverka hela dagen. Självklart kan dagen bli åt helvette ändå men chanserna minskar.


-LY Emma

Likes

Comments

Jul

Jag älskar julen, och för mig börjar den redan i November haha.
Julklappar är så gott som klara, julpynt har smyger sig fram samt snart ska vår gran up också. Hur mysigt?!

Jag vet inte vad jag anser är bäst med julen faktiskt, alla goa sötsaker kanske?
Men något av det bästa jag vet är definitivt att ge julklappar, så mysigt. Jag är en sådan typisk ”gilla ge men int få”-människa. Klart jag uppskattar det men uppskattar trippelt så mycket att ge bort presenter, speciellt om jag är riktigt nöjd över den!

Men som sagt, julen närmar sig mer en extrem fart, det kan inte bara var jag!

I samband med julen är ju varm choklad och badbomber högt upp i prioritet. Tänkte faktiskt på att göra egna badbomber i år med hjälp av ett recept jag hittat, tanken är polka-badbomber, hur juligt?! Jag behöver dessvärre införskaffa Citronsyra och pepparmyntsolja, ska försöka göra detta snarast och uppdatera er mer om recept och ”produktion”. Ska bli så kul!

Det har ju smygit fram lite julpynt som sagt, detta är mina 2 favoriter, ljusslingor i överflöd och silver dekor (inte så mycket för den traditionella röda färgen) ^^

-LY Emma

Likes

Comments

Yes du läste rätt, konstig dag? Jo, jag vet.

Dagen började som varje fredagsmorgon, taggad för att det är fredag med också extremt trött av exakt samma orsak. Men jag tog mig, mot alla odds, up ur sängen och satt på min kopp morgonkaffe (obligatorisk för att jag ska fungera), jag kollade igenom min svenska uppsatts eftersom jag planerade att gå på Svenska handledningen på eftermiddagen. Allt började bra, rofyllt och bra.

Så anlände jag till skolan och stötte på första fredagshindret
Vi har matte varje fredag kl 8.00 i våra grupper som är sammansatta av alla 1or på skolan, jag letade upp min lärare eftersom hon sa sist att vi möjligen skulle byta sal. Jag gick till den salen jag blev hänvisad till och satt där i ca 5 min, sedan kom läraren från andra gruppen och sa ”nej nej, ni ska vara i sal 104” när vi väl är där kommer nästa lärare och säger samma sak, du fattar ju. Tror vi bytte sal 4-5gånger. Suck. Och ÅTTA(!!) på morgonen, när tålamodet är värre än värst.

Men okej, dagen fortsätter, det går smidigt, överlever andra och tredje lektionen.
Eller tredje, njaaaa.
Min lärare, en äldre gammal dam som inte är speciellt omtyckt av skolans elever och är hennes första år i tjänst blev lite för exalterad av att prata om energi - slog till klockan - klockan som förövrigt tydligen var av glas - föll till marken och det resulterade sedan i glas över hela golvet. Men man måste ju ha pricken över I:et ellerhur? Brandlarmet.
Vi satt där, brandlarmet gick igång. Vi tog oss ut på sättet vi gått igenom innan och stod ute och nästintill frös ihjäl.
Som tur var går jag i den klassen jag går i för en humanist klass fick göra sin läxa ute i kylan (!) fatta vad kallt!

Dagen fortsatte med huvudvärk delux, en irriterad bibliotikarie och att försöka para ihop en kompis med en kille *hånler*

Men jag känner att det ska få bli lite Netflix, Orange is the new black och självklart popcorn.
Vi hörs imorgon
- LY Emma

Likes

Comments

Psykisk Ohälsa

[ 1 ]

Det här kommer inte vara några påhitt eller överdriv. Detta kommer bli som en serie(?) där jag berättar mitt liv igenom psykisk ohälsa.

---

Jag vaknade av ett skrik den där kalla lördag morgonen, det var mamma. Pappa springer in i mitt rum och studerar mig. Där ligger jag, nyvaken i sängen och vet knappt vad jag heter. Han frågar frågor som "har du slagit dig?" "Ramlat?" Jag förstår inte kopplingen, jag tror till och med att jag till 50% fortfarande sov.
"Emma! Varför är hela papperskorgen full med blodigt papper?!" Nästan skriker han i frustration.
Det är då jag kopplar allt, jag ser rädsla i pappas ögon, jag känner att hela armen svider och jag minns går kvällen.
Jag hade skadat mig själv, och till och med det är en underdrift. Det sipprande blodet tog aldrig slut och jag känner hur jag blir tröttare och tröttare för varje droppe som lämnar min kropp.
Detta var dock inte första gången, inte andra heller, men det var den första det var allvarligt.
Och mina föräldrar kopplade 1 + 1 och förstod att deras dotter som alltid har blivit sed som en positiv tjej har nått botten. Och det gick fort.

Min resa började med denna lördagsmorgon, där mina föräldrar och jag vaknade up i en mardröm.
Detta är bara början.

- LY Emma

Likes

Comments

En dag till sedan är det helg, hur skönt?
Jag hade en bra start på dagen också, kan du tänka dig! Klockan ringde och jag tog mig upp, gjorde en kopp kaffe och satt mig med sminkborsten i högsta hugg självklart med Netflix också.
Hade "Midterm" i engelskan idag vilket innerbär att man prövas på kunskaperna man ska ha lärt sig under terminens gång. Idag var det läsförståelse vilket jag faktiskt inte vet hur det gick, jag har ingen "Gud vad bra det gick"-känsla respektive "faaaaaaaan"- känsla. Men jag tog mig igenom provet och imorgon blir temat grammatik. Provet som Påriktigt kan gå åt skogen, man vet aldrig med grammatik tyvärr.
Nu på vägen hem är planen att stanna till på biblioteket för att låna en engelsk bok, vet dock inte vilken \:
Vi ska framföra en bokredovisning nämligen, tycker dock det är väldigt svårt med böcker som inte är ens modersmål.
Men har ju en redovisning i svenskan också om en bok så jag överlever nog.
Vi hade ingen sista lektion, vår lärare har rest iväg och vikarien hade "smitit" - rektorns ord, inte mitt.

Likes

Comments

Ja, som sagt, igår bar det av. Jag spenderade ca 4h i det svin farliga varuhuset Ullared och det blev en del saker, tro mig. Jag är lite i chock faktiskt, trotts att jag varit i Ullared fler gånger än vad jag kan räkna på båda händer har de rustat up sig ordentligt!
De har förvånansvärt mycket ”nyheter” i varuhuset, speciellt när det kom till böcker. De hade Monster av Joakim Lundell och Ibland år jag inte så bra men även Omgiven av idioter, som fick följa med mig hem. Jag har faktiskt lyssnat på halva och är förälskad redan. Antagligen blir det en lässtund efter jag fixat detta.
Mina bästa köp? Svårt
Lampan Fether - 299kr
Boken Omgiven av idioter - 39kr
Filt - 59kr
Och en välbehövd Fit me concealer (maybelline) - 59kr

Såklart slank flera saker ner i korgen, eller, det måste det ha gjort eftersom summan av kardemumman blev ca 2000kr *min plånbok gråter*

LY - Emma

Likes

Comments

Psykisk Ohälsa


Ett typiskt ”mitt första blogginlägg” skulle ju vara det obligatoriska ”Detta är jag”-inlägget med frågor som din skostorlek och din favorit mat, men är det verkligen intressant? Eller är det bara jag som har bristande intresse med just punkter som dem. Men självklart kör jag på ett ”detta är jag”-inlägg Emma edition.

Emma heter jag, eller Emmista om man föredrar detta. Jag är en 16 åring med pronomen hon, jag lever tillsammans med mina föräldrar - som varje 16åring, inget speciellt eller intressant -
Mina besvär med den psykiska ohälsan började för, oj, 3-4 år kanske. Men bup (Barn och Ungdoms psykeratin) kom in i mitt liv för ungefär 1 år sedan, hat kärlek till dem. Jag har efter detta blivit en aning missförtrodd av min psykolog som ansåg att jag har varit med om något trauma som jag inte ville berätta, vet inte hur många gånger jag sa ”nej, det har inte hänt något. Om man inte räknar ett inbrott vid 11 års ålder”. Det ena ledde till det andra och min medicinering började, det gick bra, jag förbättrades, men inte tillräckligt.
I somras skickades jag till BUP akuten, där är ungdomar från hela västra Götaland (finns endast 8 platser) som på något sätt är en fara för sig själv. Jag hade mitt rum som bestod av ett skrivbord och en sjukhus säng, galler på fönster och oändligt med regler. Men jag trivdes något enormt, jag bodde här i ca 2 veckor, 2 veckor a människor som förstod, inte kollade snett eller föraktat. Jag kunde för första gången slappna av och sluta med mitt påklistrade leende och bara vara.

Min sjukdom och besvär är inte jag, jo jag vet, men det är en stor del av mitt liv och därför valde jag att fokusera på detta. Lära känna mig kommer ni göra allt eftersom.

LY - Emma

Likes

Comments