Go’ kväll hörni!


Idag har Piggelin börjat sättas igång!
Idag och imorgon kör vi från marken, lördag uppsittning och sen fortsätter vi uppifrån!

Tänkte berätta igångsättningsschemat!

Torsdag (idag): Längre promenad
Fredag: Longering
Lördag: skritt med väldigt lite trav. Ca 30 min skritt och ungefär 2 minuter trav lär de bli, runt gamla stallet.
Söndag: Vet inte riktigt än.
Måndag: skritt och trav. Mer trav och längre tur.

Resten är jag väldigt osäker på hur de blir! Men sen nästa lördag gör vi som vanligt, skritt trav och Gallop och en vanlig tur! Det är 1 vecka och två dagar efter igångsättning så då kommer de vara som normalt. Sen börjar vi med hopp/markarbetes-träning om två veckor eller så.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hörni! Glöm inte att följa min instagram!! Har en hel del fina bilder som läggs upp där!😍

Likes

Comments

Så, bara några timmar efter förra inlägget tänkte jag nu berätta om vår första ritt tillsammans..

Det började med att jag kom till stallet, som vilken dag som helst. Förutom, att det var massor av folk, i hela stallet.
Insåg att det var pga att lite nya saker skulle flyttas in i stallet. Men jag står som vanligt och förbereder mig för en körtur på lilla Lallis.


Men, då kommer den nyaste hästägaren i stallet och frågar om det kanske var dags att rida Piggelin första gången. Som en provridning.


Jag blir överlycklig och säger att jag gärna vill det. Så jag tar in och borstar och fixar. Hoppar upp, (lite roligt då min första tanke är att han har universums kortaste hals..😬) och skrittar iväg. Fick även höra att det var första gången han trava på Uteritt. Men det var han ju grym på! Helt orädd.


Sen rider jag och mitt sällskap in i skogen.. upp för en lång backe, sen rakt en bit och sen går de en väldigt liten backe ner (2 meter typ.) och en i ungefär samma storlek upp. Men, en unghäst på 3 år har inte så bra koll på sina ben.

Han snubblar ner på mage och jag voltar över. Och, min ända tanke varje gång jag ramlar av är att hålla hårt i tyglarna. Vilket jag alltid lyckas göra. Han börjar trava iväg men jag håller i tygeln och han stannar.

Ridsällskapets första kommentar var btw ”Men (namn) var de inte här du ramla av förut?” Så det är väl ingen ovanlig backe att ramla av i!


Så, hade förövrigt gjort illa svanskotan 2 veckor innan så att jag knappt kunde sitta, det hade blivit bra några dagar innan men nu blev den skadad ingen, herregud.

Hoppar upp igen, som vilken avramling som helst och rider vidare efter det, så det var ju inget speciellt som hände, egentligen!🙂

Likes

Comments

Så, nu är jag tillbaka med bloggandet igen!

Jag tänkte att jag skulle berätta om mitt första ”möte” med Piggelin, första gången jag träffade honom. Och nej, det var verkligen inte kärlek vid första ögonkastet!

Första gången var när jag skulle mocka hans box.. innan jag ens fått förfrågan att börja rida honom. Ägaren var utomlands och boxen behövde mockas, så jag fixa det! Jag tog kärran och grepen och ställde den brevid boxen och öppnade boxen för att ta ut och honom på gången. Jag tog grimman och första han gjorde var att färska tränga sig ut och jag lyckades inte få in honom. Fick panik, ”Han får INTE smita nu!!” Var min ända tanke, speciellt eftersom jag var ensam i stallet också.

Jag tar i lite hårdare och viftar lite med grimman samtidigt som jag blev helt rasande arg och sa något i stil med ”Backa nu hästf*n!”. Hahah, ja.. vad ska man säga. Han går in igen och mitt första intryck var att han var respektlös och jobbig. Jag var glad att det inte var jag som var hans ryttare då, men nu är jag det och jag älskar det! Så roligt att utbilda unghäst, men MYCKET motgångar och stunder där både han och jag bara är irriterade och arga på varandra.Det var min historia av första intrycket jag fick av Lilla (då) treåriga Piggelin. Vill ni ha en ”Storytime” på när jag red honom första gången också?😁 Kommentera! Kan ju avslöja att den innehåller en avramling..

Likes

Comments

TÄVLING


Första fem följarna kommer jag spara, sen den dag jag får 50 - 100 följare, om det händer, sparar jag ert namn och ger er en s/o och länk till er blogg. Ett bra sätt för oss båda att växa. Men, er s/o och länk kommer bara göras om ni följer mig från nu, tills dess. Om ni avföljer innan dess, får ni ingen.

Likes

Comments

Godkväll!! Söndag kväll och imorgon startar sista veckan med skola innan 1 vecka lov. Längtar.


Men min dag idag har varit super! Har varit med min vän i några timmar och sedan följde jag med till stallet. Red hennes vackra häst på en Uteritt och det var så roligt. Har även några bilder som ni kan hitta ovanför texten=)

Likes

Comments

Tänkte skriva lite om dagens lektion Medans jag ändå väntar på svar från ett sms.


Har precis ridit klart dagens lektion med Piggelin! Han är ju bara 4år så han blir trött efter ett ganska kort tag.

Dagens fokus var gallopfattningar, båda varven. Högervarv gick super, han lyssna och gjorde fina fattningar. Vänster var värre.. han blev inte trött fysiskt, bara ”i huvet”. Men för att lyckas med en vänsterfattning ändå, så gick jag ner en bit och Galloperade upp mot stallet. Och det gick super!

Likes

Comments

Är skittaggad på ikväll! Först en vanlig dag med skola, och sen efter det åker jag och två vänner hem till en annan vän (Rörigt utan att nämna namn😂). Sen skjutsas vi dit. Ska bli roligt! Men till en viktigare sak, tänkte börja skriva om veckan som gått! Första blir nu och sen får vi se om jag fortsätter. Eftersom det nu är fredag så skriver jag från förra fredagen till nu.
Fredag: Uteritt med Gioia
Lördag: Mocka hage och Uteritt med Piggelin
Söndag: Farmor o farfar på besök
Måndag: Uteritt med Piggelin
Tisdag: Uteritt med Gioia
Onsdag: vanlig hemmadag
Torsdag: Med en vän hem till henne.
Fredag: Klass”fest”
Lördag: träning med Piggelin
Söndag: ??

Likes

Comments

Godmorgon! Måndag, 06.26 och dags för ännu en vecka i skolan. Men, det är en hästblogg så skolan ska inte få ta över!


Gillar att planera ridpass så kvällens ridpass så som jag tänkt ut det blir :

16.00 Ta in och göra iordning
16.30 - 17.45 (ca) Rida
17.45 EM hö och ta ut
18.00 Mocka och hö

Lär ju ta längre tid än det står, haha. Men min tanke var att rida innan mörkret! Nu ringer larmet och det är dags för frukost.

Likes

Comments