Försöka hitta balans

Bebis

Älskar den här människan

Hej gullisar, måste bara säga tack (känns som jag börjar alla mina inlägg så men är ju så tacksam för er) för alla underbara kommentarer för bilderna jag delade med mig av på förra inlägget. Det kändes genast så himla mycket bättre och nu ser jag verkligen ärret som en tatuering för Hoppsan. För dom månader jag burit honom och som ett bevis på att vi tjejer är jävligt balla. Allt vi går igenom för att föda barn är riktigt sjukt, men också så jävla coolt.

Nu har vi varit föräldrar i mer än en vecka. En hittills väldigt mysig vecka men också jobbig. Jag och B försöker hitta balansen hur vi smidigast som möjligt ska klara det här. Vi vet att vi har ett tufft år framför oss med lite sömn, lite fokus på våra egna behov och att bara vara han och jag.

Jag vill ju så gärna göra och klara av allt själv. Städa, tvätta, ha ett perfekt fint hem, jobba och vara en super morsa. Helst utan hjälp av någon. Det är liksom till och med så att jag inte ens velat väcka B på nätterna för hjälp att byta blöja för att jag känner jag klarar det själv eller snarare jag vill klara det själv, en egenskap jag vet att B älskar men inte just nu då det går ut över mitt humör och jag har väl nu efter en vecka insett att det inte är hållbart.

Det jobbigaste är ju mina tvångstankar att behöva ha det städat och fint, hinna tvätta varje dag osv. Jag blir liksom på dåligt humör när det är stökigt runt omkring mig. Vi har hjälp med städ 1 gång i veckan men det räcker ju inte riktigt, samtidigt är det inte tillräckligt för att ha städ 2 gånger i veckan, vill liksom inte lägga pengar på det.

Vi pratade iallafall om det igår då jag helt enkelt bröt ihop på natten. För lite sömn, blandat med en bebis som vägrade sova, ett stökigt hem gjorde att jag kände mig otillräcklig och hjälplös. B är ju så mycket lugnare med allt det här, så det är skönt att få det stödet. Någon som säger att det är okej att tycka att det är jobbigt, man behöver inte älska alla timmar på dygnet som mamma.

Har iallafall insett att jag måste ändra på en hel del för att kunna hitta balans, iallafall dom första månaderna men det kommer vara svårt. Särskilt eftersom jag också jobbar varje dag med sociala medier (Tar inte ut 100% föräldraledigt). Jag kanske ställer för höga krav? Vill ju gärna inte att mina sociala medier ska få lida p.g.a. att jag blivit mamma men det kanske helt enkelt får göra det ändå.


Väldigt luddigt inlägg men jag behövde skriva av mig. Allt känns ju såklart 100 gånger bättre idag, det är just nätterna som känns jobbiga och jag gissar ju att det är för att jag är så trött. Med det sagt så ska jag faktiskt göra i ordning lite frukost/lunch till mig och sen passa på att sova nu när lillen ändå sover. Jag har ändå kört ca. 10 dagar nu med att vara vaken hela dagarna och så lite sömn på nätterna, klart att man blir slut som människa

  • Postad i: Bebis

Gillar

Kommentarer

Linnea
Linnea ,
Känns som jag själv har skrivit detta! Jag är exakt likadan vill ha det perfekt och inte ta någon hjälp. Men blev tvungen nu då vi har en bebis på 2 månader och jag efter förlossningen fick flera infektioner i kroppen och jag varken kunde amma eller ta hand om den lille. Vi fick prata ut och se över ett nytt upplägg. nu funkar det så bra när vi hjälps åt och båda får sova någorlunda.
lovisawallin
lovisawallin ,
Åh va jobbigt men skönt att inte vara ensam. Hoppas du mår bättre nu <3 styrke kramar till dig och din familj<3
nouw.com/lovisawallin
Malin
Malin,
Apropå ditt ärr och din upplevelse av ärret efter snittet, jag har ett 20 cm ärr utfört på samma vis, men mitt ärr tillkom pga ett led i min barnlöshetsutredning. Tyvärr blev det inga barn ändå (är idag 41) trots operation (av myom på livmodern), så ärret för mig symboliserar just denna min resa. Jag tänker aldrig på ärret nu, det ligger under bikinlinjen å "skit samma" helt enkelt. Heja oss kvinnor som du skrev! Trevlig helg!
IP: 82.99.3.229