STOP HATING YOURSELF FOR EVERYTHING YOU AREN'T AND START LOVING YOURSELF FOR EVERYTHING YOU ALREADY ARE.

Jag vill skriva ut något om mig själv. Det är inget brutalt och verkligen inget sjukt jämfört med saker jag skrivit ut innan (som jag har tagit bort). Jag skriver inte ut detta för att få uppmärksamhet eller för att folk ska hjälpa mig eller stödja mig whatever. Jag skriver detta för att jag vill själv inse att det faktiskt är såhär jag känner.

Jag vaknar upp varje dag med ångest. Inte ångest som om jag vore deprimerad för jag vet redan hur det känns. Det känns som jag vaknar och det är ett hål i mig, jag orkar inte gå upp ur min säng för jag tänker " Whats the point?". Vad är poängen egentligen? Med skolan, jobb, pengar, familj. Allt är likadant. Man går ut hela grundskolan och sedan börjar gymnasiet... om inte är man förmodligen fucked. Sen möter man en high school crush som man ligger med, sen blir tillsammans med. Man går på fester och dricker sig stupfull. Man går igenom en tuff period när ens kille gör slut, kanske slutar äta, kanske skär sig någon gång, kanske testar droger, kanske ligger runt. Allt för att känna något man inte ständigt känner, sorg. Efter några samtal på BUP och efter några månader av anti depresiva mediciner, så mår man helt plötsligt bra. Sen tar man studenten och hittar ett jobb och tjänar pengar, sen flyttar man hemifrån. Man festar på klubbar och efter några shots tar man med sig en kille hem som man ligger med och träffar några dagar efter på en kaffe för det kändes ganska bra. Man tror man är kär ( eller det kanske man blir) och man reser utomlands upplever olika länder, olika kulturer, olika sätt att leva.

Sen kommer man hem. och då går allt om igen som en fucking cirkel, jobb, helg, festa, jobb, helg, festa. Sen efter några år blir man gravid, fet som en jävla ko går man hemma och är mammaledig och efter 12 månader upplever man en sjuk känsla man aldrig glömmer både smärta och glädje blandat i en stor jävla deg. Sen BOM! står man där med en bebis man måste uppfostra till att inte bli ett misslyckad fucktard som en själv. Sen växer den ungen upp och gör samma skit som man själv gjorde. Unge blir till man/kvinna och flyttar hemifrån. Efter ett tag börjar man uppleva smärta i lederna och rynkiga ögon, kinder, röv. Helt plötsligt har man blivit en gammal kärring och då får man istället uppleva att se barnbarn, snutiga snorungar som aldrig vill komma och hälsa på för det är "tråkigt" hos mormor och morfar. Sen blir dom äldre och hälsar på så ofta och snackar så mycket så att öronen blöder. Sen dör man och säkert blir född på nytt och får uppleva samma skit igen.

Livet mina damer och herrar, livet som planerat om man är en uptight bitch med en pinne i röven och det är defineftivt inte jag.

Jag gör misstag om och om igen. jag upplever olika känslor om och om igen. Jag är så jävla spontan och vill se allt göra allt.... man vill bilda minnen och jag har redan as många jag är tacksam över. Men när minnen bleknar och människor försvinner det är då livet suger. Så jag ber er! planera inget! Man bara går runt som jag gör nu och vet allt som kommer hända...och det vill man inte. Va spontan, låt dig själv känna. VA LYCKLIG; VA ARG; VA LEDSEN men vad du än gör! planera inte det. Ha kul, låt saker hända, låt ödet vägleda dig genom livet!

Såklart måste man ta vissa självklara saker på allvar, typ som skolan och jobb. Man vill väl inte bo på gatan liksom eller slita röven av sig på ett jobb man inte trivs på. Du kan bli precis vad du vill, du måste bara jobba hårt för att få nå det. Va inte en lat jävel.

LVI

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har en stor klump i magen just nu om något som jag är strängt emot och som jag tycker ska långt ifrån accepteras, mobbning. Men vad är mobbning? Tydligen så finns det väldigt få människor i vårt samhälle som förstår vad mobbning innebär, eftersom vissa människor kränker andra människor till döds. Det finns så många människor mer folk än du anar som redan lider av smärta inombords, men hur ska du veta det? Det syns ju inte? Du ska veta att Ungdomar mellan 16-24 årsåldern lider av psykisk ohälsa, ca 30% av samhällets tjejer och 14% av killar är deprimerade. Så ja DINA ord kan göra så grymt ont i hjärtat om du kastar dom på en människa som redan mår dåligt. Och det kvittar om en människa redan mår dåligt eller inte för man ska inte vara taskig mot någon annan, det lärde du liksom dig på dagis??? Du vet inte hur denna människans hemsituation ser ut t.ex den kanske har föräldrar som bråkar, syskon som har drogproblem, någon nära som gått bort, du vet ingenting! För vi människor ljuger, vi döljer allt vi skäms över under ett falskt leende som säger att allt är bra. Det kvittar om människan varit taskig mot dig innan du ska behandla folk som du själv vill bli behandlad.

En speciell människa sa till mig en gång.. Föreställ dig att en människa petar dig på axeln om och om igen non stop... I början är det inte så jobbigt men efter ett tag får man ren frispel, och vet inte var man ska bli av! Föreställ dig nu att det är precis som mobbning. I början så betyder ett ord inte så mycket och man bara viftar bort det. Men när man hör personer säga samma sak om och om igen. Du är tjock, ful, dum, slampig, töntig. Så är den inte så konstigt att du efter ett tag får dåligt självförtroende och börjar må psykiskt dåligt och vill ta ditt eget liv.. När du läser orden verkar dom vara så små och och ingenting enligt dig. Men DU vet inte vad den människan du säger detta till redan känner. Förmodligen är det du som mobbare som har dåligt självförtroende eftersom du behandlar personer illa för att må bra själv. Så tekniskt sätt är det du som behöver hjälp. Men jag har ett tips till dig! Det hjälper inte dig att kränka andra. Det som kommer hjälpa dig är att du börjar uppskatta dig själv så du sen kan lär andra människor att uppskatta sig själva. För vill du verkligen att någon ska ta sitt eget liv p.g.a ditt jävla behov av att säga "du är ful" bara för att du själv ska känna dig fin? Är den bördan värt det?

Jag vet inte hur det känns att vara mobbad... Att inte ha några kompisar, inte känna att man passar in, att inte ha någon som visar att de bryr sig. Men det finns folk där ute som känner så och dom måste vi hjälpa, bjuda in och vara vänliga mot. Skadar det dig att säga hej till en person som sitter ensam, kommer du må sämre av att hjälpa en person som blir nervärderad av en annan person? Nej! Helt ärligt så kommer du känna dig som en sån bra person. I would know. när jag började känna saker och få åsikter så tänkte jag på dom sakerna. Att om jag skulle se en ledsen person så skulle jag fråga om allt var okej. Om jag skulle se någon sitta ensam så skulle jag säga hej osv. Att känna hur det är att vara mobbad vet jag ingenting om men jag vet dock hur det känns att bli retad och jag har blivit kallad hora, ful, tjock, emo, att sånna som mig inte förtjänar att leva etc. Men jag har alltid stått upp för mig själv och sagt till människan att de kan skaffa sig ett eget liv istället för att bry sig om hur jag ser ut. Jag vet också hur det känns att må psykiskt dåligt och hur ont det gör när någon "skojar" om ens utseende. Om jag en dag känner mig finare än någonsin kan bara ett sånt litet ord som ful såra mig så djupt att mitt självförtroende försvinner totalt.

Du som mobbar, vänd på det! Och föreställ dig att det blir du som blir mobbad istället, att du blir kränkt med de orden som du säger till andra människor. Hade du klarat det? Hade du velat blir kallad Fet, ful, dum etc? Hade du velat känna dig värdelös, inget att ha? Jag vill tro att det finns en del av dig som mobbare som bryr sig om andras känslor, för om fallet är så att du inte har en själ då kommer det vara du i slutändan som känner inre smärta. Och då kommer det vara du som bara har vänner till demoner i tankarna och det kommer vara du som kämpar varje dag för att dina demontankar inte ska ta över.

Och du som är utsatt för dessa demoner och dessa mobbare, stay strong! Låt ingen trycka ner dig och säga att du värdelös eller ful på något sätt och vis. Var glad att du är du, för du är unik och älska dig själv för den du är för ingen är och kommer aldrig vara som du. Var din egen och låt dig själv känna lycka, släpp inte in människor i ditt liv som nedvärderar dig och får dig att må dåligt.

Du klarar detta :)

Likes

Comments

Hej fina du som läser! Detta är mitt första inlägg på min blogg som ni ser, så jag gissar att ni antagligen antar att jag inte har så stora erfarenheter av att blogga... Vilket är i princip sant. Jag har dock haft blogg innan när jag var typ 13/14 och det höll förvånansvärt länge. Men jag slutade blogga tillslut just för att dom åren så hände inte mycket i mitt liv och jag hade inte så många känslor i mig och kände inte så mycket. Men det gör jag nu och det vill jag dela med mig av.

Mitt namn är Lovisa och jag är 16 år. Jag bor i Malmö hos min mamma och vissa dagar i Löddeköpinge hos min styvpappa. Vi flyttade till Malmö i mars, så jag har bott här i lite mer än ett halv år och jag måste säga att jag trivs otroligt bra. Jag har nära till t.ex stan och det är enkelt att ta sig till skolan osv, Det är dessutom enklare för mig att få träffa min pappa eftersom vi nu bor i samma stad. Jag var lite skeptisk av att flytta i början eftersom alla mina kompisar bor i lödde, så det är den största nackdelen. Men som tur är så träffar jag vissa av dom fortfarande lika mycket, den ända skillnaden är att vi inte går i samma klass längre.

Jag har många intressen, jag älskar tillexempel fashion, smink, kläder och att experimentera kring skönhetsprodukter. Jag älskar dessutom konst, det kan vara vilken konst som helst, musik, dans, tavlor, bilder, texter mm, allt vackert är konst för mig. Jag har också ett intresse kring att skriva, jag har skrivit dagbok i ca 3 år. För mig är minnen viktiga och jag vill inte förlora mina. Det är dessutom kul att gå tillbaka dagböckerna och se vad man skrev och hur man tänkte osv...

Anledningen till att jag har startat en blogg igen är för att jag helt enkelt tycker om att skriva. Jag är också en människa med många åsikter och tankar kring främst homofobi, sexism, mobbning, personlighetsstörningar, psykisk och fysisk hälsa. Det beror bl.a på att jag själv har erfarenheter kring det och har mycket tankar runt om det. Jag kommer skriva ganska mycket åsikter om de ämnena och vad jag har lärt mig av dom och vad ni kan lära er. Ni kommer få många tips som jag hoppas vissa av er kan använda er av. Jag kommer också ge tips på mode, smink och produkter och visa mitt passion for fashion.

Hope to see you in the next post :)

Likes

Comments