Ibland kan man känna sig ensam. Ibland vill man kanske vara ensam för att lära känna sig själv, eller så är man ensam för att folk stöter bort en, eller för att man känner sig utanför.

Det finns så många olika sätt att känna sig ensam på. Ibland kan man sitta i ett rum fullt utav människor men endån känna sig ensam, det kan vara pga olika skäl, man kanske inte blir inbjuden i samtalet eller folk kanske viskar saker till varandra och där sitter man själv och undrar. Man undrar vad det är för fel på en, varför det är just en själv som inte får ta del av det dem andra gör. Man känner sig genomskinlig, som att dem varken kan se eller höra en, men att du kan se och höra dem. Det kan vara allt ifrån vänner, kollegor, klasskompisar, osv.

Ibland kanske man inte alltid får vara med, det kan också orsaka att man känner sig ensam. Ibland väljer man att vara ensam, för att man vill. Men om man inte valt det så borde det inte vara så heller.

Ingen ska behöva känna sig ensam eller otillräcklig, och ni alla där ute ska veta att även om ni känner er ensamma, så är ni inte det. Det finns alltid folk där ute som bryr sig om just dig och det är dem människorna du ska lägga energi på, det är dem som förtjänar din tid. Och ni räcker till.

Känner ni er ensamma med folk som egentligen ska få er att må bra, gå därifrån. Det är bättre att gå ensam än med folk som får en att känna sig ensam. Stå upp för er själva och se ert värde. Ni alla är så fina individer, stay strong.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er. Idag hade jag tänkt att prata om ett ämne som behöver lyftas upp, ett ämne som folk gärna sopar under mattan. Folk är rädda för att prata om detta ämne, det kan vara på grund av olika anledningar, folk kan vara rädda för att fråga då dem kanske tror att de tar illa upp. Många vill ofta vara på den säkra sidan och undviker därför ofta detta ämne. Det jag hade tänkt ta upp är psykisk ohälsa.

Procenten av folk som lider med psykisk ohälsa har ökat, och det är både unga som gamla som kan lida av detta, men under senare är så är det mest de i den unga åldersgruppen har drabbats, främst kvinnor. Jag tycker att det är viktigt att vi lyfter upp detta ämne då det är många som inte mår särskilt bra. Jag vill bara nå ut till fler människor där ute och visa att man aldrig är ensam. Och bara för att man lider av psykisk ohälsa så betyder det inte att man är mindre värd eller att man är sämre än andra, men däremot så påverkar det vardagen för människan själv. Det kan vara att man har svårt att sova, att man har mycket ångest, eller att man kanske oroar sig om mycket, eller att man har mycket tvångstankar. Det är viktigt att söka hjälp och inte bara ignorera det, för i längden kommer det inte hjälpa att bara låtsas som att allting är okej, för att det kan skapa en inre stress och det belastas tyngd på ens axlar.

Psykisk ohälsa kan även innebära depression, vilket är en sjukdom. Denna sjukdom kan bland annat göra så att man knappt orkar göra någonting, att man ofta håller sig borta från människor och att man ofta drar sig undan. Den påverkar även en på så sätt att man drar ser sig själv, att man nedvärderar sig själv och även på så sätt att man inte ser någon mening med livet och man känner sig oinspirerad. Detta leder till att man har svårt till att finna glädje i vardagen. Om det går för långt kan det leda till självmordstankar. Det är allvarligt och man måste ta tag i de och inte låta det gå så långt.

Jag vet om att det inte bara är att gå och prata med en psykolog och sen är allting bra, men det kan lätta lite. För att ifall man kanske inte riktigt vill öppna upp sig om sitt mående till exempelvis en förälder, så finns det alltid stöd från professionella som är utbildade för att hjälpa folk som inte mår bra. Men det är alltid viktigt att prata med någon om det, för att känna att folk faktiskt bryr sig och för att man inte ska känna sig ensam.

Alla mår olika dåligt, men man nedvärderar ALDRIG någon annans mående för det. För det är lika viktigt för alla att få hjälp.

Ångesten som man kan få när man är ledsen är olika grad hos olika människor och alla hanterar den olika. Vissa kanske river sönder ett papper, vissa kanske skriker i kudden och det finns även något som är väldigt vanligt nu, vilket är självskadebeteende. Men bara för att det är vanligt betyder inte att det är rätt. Men personen som lider av självskada tänker inte på att "oj nu kommer ju jag få ärr", man tänker inte alls, man vill bara få bort all ångest. Man vill bara lindra all den smärta inom sig och då gör man det till fysisk smärta. I efterhand tänker man på det och inser att det är fel att skada sig själv, för att det är inte ens eget fel att man mår dåligt, men ändå klandrar man sig själv. Men oavsett om man tänkt efter på handlingen mot sig själv, så upprepas det, flera gånger. För att när det återkommer till de mående man tidigare haft så kan man inte tänka klarare än vad man gjorde förra gången. Man sätts in i en ond cirkel, man blir van vid att skada sig själv, så att så fort man känner ångest så luras hjärnan och tror att det hjälper att skada sig själv. Men så fungerar det inte i längden.

Men som sagt så har alla olika metoder på att hantera sin ångest. Men jag vill bara att folk ska vara mer öppna med psykisk ohälsa, för det är viktigt att folk får den hjälp de behöver. Man ska aldrig behöva känna sig ensam eller nedvärderad. Alla förtjänar kärlek, glöm aldrig hur underbara ni är oavsett vilka svårigheter ni har i vardagen!

Likes

Comments

Hej på er alla fina, jag hoppas att ni har haft en bra vecka i skolan oavsett om det kan vara svårt ibland. Men det är ju snart sommarlov, jag är så taggad!!

Som jag sa i förra inlägget så skulle ni få lite fakta om mig så att nu hade jag tänkt att jag skulle berätta lite om mig själv för att ni ska få en lite mer insikt i vem jag är och hur jag är som person.

Jag heter som sagt Lovisa och är 15 år, jag går inom musikprofil på min skola och jag sjunger väldigt mycket då jag börja sjunga när jag var 3 år. Jag har alltid haft ett starkt intresse för musik och sång, för att jag personligen tycker att man kan uttrycka sina känslor på ett helt annat sätt än vad man gör i tal. Min förebild och den personen som alltid fått mig att vela kämpa är Ariana Grande. Både hennes musik, hennes budskap och i allmänhet hur hon är som person gör mig så glad. Jag ser verkligen upp till henne. Hon är verkligen en människa med ett hjärta gjort av guld.

Jag är även en väldigt sprallig person och jag ÄLSKAR att prata, och jag försöker verkligen sprida positivitet omkring mig även om jag inte mår bra, för jag anser inte att en annan människa ska känna negativitet bara för att jag mår dåligt, så jag försöker iallafall. Jag är även en människa som visar empati för andra människor och visar medkänsla under olika händelser. Folk kan se mig som en riktig bitch ibland, men när man väl lär känna mig så märker man rätt snabbt att jag är en väldigt öppen person som delar med mig av mycket tankar, åsikter eller liknande och ibland kanske lite för mycket haha. Sen är jag rätt töntig av mig och har sämst humor. (skrattar åt allt, inkl mina egna skämt). Men det är självklart att ifall en person är uppkäftig mot mig så kan jag bita tillbaka rätt snabbt, för att jag blir bara så irriterad på folk som alltid ska hitta fel på en eller på allt man gör. Men jag försöker oftast vara tyst under sånna situationer för att undvika bråk eller tjafs.

Om vi ska gå in på mat så kan jag bara säga en sak; jag är riktigt kräsen. Jag äter nästan ingenting, jag gillar typ ingenting. Så det slutar ibland med att jag står och lagar min egna mat för att de mina förändrar äter inte duger. Som sagt VÄLDIGT kräsen.

Jag vet inte riktigt vad mer jag ska säga eller vad ni är intresserade av att höra så vi säger väl att vi ses i nästa inlägg, och jag hoppas att ni får en toppen dag imorgon!

Likes

Comments

Hej på er allesammans! Jag heter då Lovisa och jag fyllde 15 år i januari.

Jag har precis skapat denna bloggen då jag känner att det skulle vara kul att kunna uttrycka mina åsikter i skrift för folk som även känner samma sak, sen även för att dela med mig från min vardag och en massa annat.

Ni som inte tycker om detta eller endån bara kommer ge dumma kommentarer, ni behöver inte läsa. För att det är bara onödig energi ni lägger av ert liv på att slänga ur er onödiga meningar eller ord. Men ni andra som hade varit intresserade av att läsa min blogg framöver, ni är mer än välkomna. Jag tycker att det är viktigt att sprida kärlek och positivitet på framförallt internet. Kärlek är mycket starkare än hat, kom ihåg det.

I nästa inlägg kommer det komma lite fakta om mig själv, så jag hoppas att vi ses. Ha en underbar kväll! XoXo

Likes

Comments