Header

Nu är det exakt en vecka sedan jag började skolan igen. Det var rätt chill, och ett ganska bra schema faktiskt, utom att vi har typ fyra lektioner innan lunch, så man hinner bli jättehungrig och trött innan. 

Den sämsta idèn våra lärare någonsin har haft var dock i torsdags när vi skulle cykla till dragskär. De hade valt en jättekrånlig väg mitt ute i ingenstans, man skulle typ bakom ett garage mitt ute i skogen och gå på en supersmal och lerig väg? Cyklade vilse så det tog typ två timmar innan vi kom fram, och vi var bara där i en och en halv timme och gjorde bokstavligen INGENTING. Sen cyklade vi hem igen och alla som frågade fick skjuts med bil hem igen, men inte jag? Så jag fick cykla ca 1 mil tillbaka innan jag fick punktering vid Norra och fick gå till skolan därifrån. Har nog aldrig varit så arg, fick ett vredesutbrott när jag kom tillbaka. Aldrig att jag cyklar så långt med klassen igen. 

Inget mer har riktigt hänt, nästa vecka ska vi ta skolfoto och sen får vi partibesök. Ska väl bli intressant, haha. Hörs!

Några bilder från när Tuva och jag fotade, för jag har inget annat att lägga upp, haha.

Likes

Comments

Hej, kom hem från sommarstugan i lördags, var skönt att få komma hem igen. Igår träffade jag Tuva, vi har knappt hunnit träffas alls under sommarlovet så det var kul. Men nu när jag är hemma igen tänkte jag skriva lite kort om vad vi har gjort i norrland och på Irland.

På irland gjorde vi väl egentligen inget speciellt egentligen, vi åkte in och kollade in Dublins centrum, gick i affärer och fikade på cafè osv. Jättefina och unika byggnader där, typ lite som Diagon alley och Hogsmead i Harry Potter, och sen jättefärglada. Det var en dag då vi åkte ut mot landet och skulle kolla hur det såg ut, mycket får och kor som gick runt fritt på ängar och kullar, smala vägar(ibland var det så knappt två bilar fick plats när man möttes) och de förstör inte mer natur än absolut nödvändigt. Så på vissa ställen var det som en tunnel runt om vägen för att träden och buskar hade växt ihop. Sen åkte vi förbi klippor längst med kusten, och olika stränder. Fast det var för kallt för att bada utan våtdräkt, och när vi var där så var det ebb, så knappt något vatten alls. 

Första veckan i norrland så var mina kusiner, mormor och faster där samtidigt som oss. Vi badade vid sjöboden varje dag, och en gång åkte vi till ett ställe med massor av stenar och mycket vågor. Det var jättekul att hoppa i dem, för de var starka och svårt att stå kvar på samma ställe. En dag åkte vi alla linbana upp till Skuleberget, som hade världens högsta kustlinje. Sen andra veckan åkte min mamma, kusiner, faster och mormor hem. Så jag och pappa och min pappas moster var själva några dagar, innan hon åkte hem till sig. Tog mest lugnt den veckan, det var en dag då jag fick en privatlektion på islandshäst, brukar alltid rida där när jag är uppe. Sen åkte vi till Örnsköldsvik och handlade. Kanske lägger upp bilder på vad jag köpte sen, får se.

Det var en dag som vi fick besök av en rävunge, inte rädd alls? Han kom enda fram till mig och luktade på min hand, och sen gav vi honom ost och köttbullar, haha. Var lite rädd för honom först för han hade överraskat mig en gång när jag skulle hämta tidningen och han stannade och kollade på mig och sen sprang mot mig, och jag visste inte om rävar är aggressiva eller inte, så jag sprang för mitt liv? Och en annan gång när jag kom upp från sjöboden och räven följde efter mig ändå fram till dörren. 

På torsdagen så åkte vi till Härnösand och spenderade dagen med pappas moster igen, vi gick på stan en stund, och sen mötte jag min rädsla att gå och klippa luggen hos en annan frisör, för min har semester hela augusti, och jag ville inte komma tillbaka till skolan med luggen nere vid näsan? Men frisören hade ju ingen aning om vad hon höll på med så min lugg såg helt förstörd ut? Klippte den mycket kortare än jag sagt och håret på sidorna ska liksom "runda" ansiktet, men hon bara klippte rakt av som två stubbar, dessutom för långa. Såg hemskt ut. Går aldrig tillbaka dit igen?! (Som tur var så fixade Tuva till det när jag kom hem, får se om det kan växa ut som jag hade innan frisören förstörde allt). Så eh, gå aldrig till Samsalong i Härnösand om ni ska klippa lugg eller typ vad som helst, just sayin'.  

Ja men det var typ det som har hänt, blev lite mer text än jag trodde. Lägger ut lite bilder från irland/norrland.NorrlandFula skor, men fick inte plats med mina ridstövlar i bagaget. 


Likes

Comments

Grannen kom förbi med sin flakmoped, och jag fick åka med en runda igenom byn. Det var kul, och blev väldigt sugen på att ha en egen, tyvärr är de väldigt eftertraktade.. Men kanske kan skaffa en annan moped, skulle vilja ha en retro isåfall, får väl se hur det blir.inte bästa bilden men ja..

Likes

Comments

Hej, kom hem från Irland i fredags och skulle bara packa om och sen nästa dag åka vidare till ångermanland. Så jag han inte blogga om hur det var där.. Men jag gör nog det sen när jag kommer hem till Oskarshamn igen. Kommer stanna här i Rävsön( som byn heter) i två veckor, så kommer hem precis innan skolan börjar. Veg inte riktigt vad jag ska skriva mer, men ifall någon ville veta vad som händer just nu typ. 

Hörs! 

Likes

Comments

Kom nyss fram till Köpenhamn och det är fruktansvärt varmt här! Sitter på hotellrummet och vi ska nog snart gå ner i restaurangen och äta lite. Sen ikväll ska jag nog simma lite i poolen. Imorgon så bär det av till Dublin! Ha en trevlig eftermiddag/kväll.


Likes

Comments


Hej! Har inte skrivit på ett tag nu, och tänkte ge er en liten uppdatering på vad jag har haft för mig haha. 

Jag har binge tittat på fem säsonger av Modern family och nästan fyra av criminal minds, sovit jättemycket bara för att jag kan, jobbat på sommarsimskolan i snart två veckor där jag hjälper barn att lära sig simma. Avslutningen är nu på söndag, ganska synd för jag har typ ingenting annat att göra på dagarna. Sen så hittade jag äntligen Divergent och beställde även Insurgent, tyvärr har inte Allegiant kommit ut än, men jag kan vänta ett tag. Divergentboken var jättebra, fast jag redan hade sett filmen, men författaren skrev så bra och levde mig verkligen in i den. Läste ut den på samma kväll för jag kunde verkligen inte lägga ifrån mig den, rekommenderar om man gillar The hunger games eller bara äventyr/sci-fi. Och sen så tränar jag på att skriva kalligrafi, går jättebra faktiskt.

Men det är typ det jag har gjort, och ikväll ska jag åka och se en teater i Kalmar. Kom på nu att det bara är två veckor kvar tills jag åker till Irland, så behöver bara hitta på något att fördriva tiden med tills dess. Men ja, får se när jag skriver nästa gång. Ha det bra!

Likes

Comments

Nu har mina kusiner åkt hem, fyllde år i måndags men vi hade en liten fest hela familjen idag. Fick sammanlagt 5600 kr av farmor, farfar och mina kusiner. Två tusen tog pappa som ska vara med och betala lite av hotellen vi ska bo på, på Irland. Och tre tusen ska jag spara så jag kan köpa en MacBook senare. Resten fick jag behålla som jag kan köpa lite vad jag vill för.

Sen klockan åtta ska jag och Tuva gå och se the fault in our stars på bio. Läste boken och den var jättebra, och en av mina favoritskådespelerskor är med i filmen, så förväntar mig att den kommer vara bra också!

Ha en trevlig kväll.

Likes

Comments