17/5


Tryck på play och läs

Det är mycket som händer nu.
Tretton skoldagar kvar i tvåan. Fem prov att göra. Slutuppgifter som ska lämnas in. Redovisningar som ska hållas. Betyg som ska sättas. Men samtidigt vill jag kunna göra saker. Jag vill kunna sitta vid netflix en kväll utan att få brutala skuldkänslor. Jag vill kunna träffa mina vänner utan att det enda vi diskuterar är nästa prov eller läxa eller redovisning. Jag vill kunna tänka på något annat än mitt franskabetyg, mitt svenskbetyg, mitt mattebetyg. Jag vill bara ha lov nu, slippa stress och ångest. Slippa alla tillrättavisningar från lärare när man gjort något som inte faller inom deras ram för kriterierna, som när jag i litteraturkursen inte hade gestaltat ordet "depression" i en text utan bara skrivit det och fick en anmärkning med den där röda pennan. 
Gör man en sak bra finns det som alltid något folk hittar att klaga på. Prestationsångesten är på topp nu dessa sista få veckorna, pressen från mig själv och lärare att prestera på dessa sista prov med rädslan att bli sänkt eller inte höja sig. För ultimatumet "går det inte bra på kursprovet så kan du tyvärr inte höja dig" lugnar ju verkligen ens nerver. Kursprov, nationella och slutprov är tillräckligt jobbiga som dom är men de få ord som lärare kan säga tynger ner mig mer, får mig att känna sån stress inför att sätta mig där vid bänken och prestera där och då. Annars går betyget åt skogen.

Men nu ska jag sluta babbla och sova.

xx Lovisa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Instagram @lovisarosberg

Instagram lovisarosbergInstagram lovisarosbergInstagram lovisarosbergInstagram lovisarosbergInstagram lovisarosbergInstagram lovisarosbergInstagram lovisarosberg