Header

Den inre drivkraften, den inre drivkraften som får människor att pressa sina gränser till det yttersta och se förbi sina begränsningar. Den inre drivkraften besitter vi alla, men medvetenheten om sin egna drivkraft är få förunnade.


Vad är det som driver mig? Till att välja en livsstil som för vissa kanske ses som en begränsning. Men vad är en begränsning egentligen? Att begränsa sig handlar för mig om att gå miste om något. Om jag skulle begränsa mig själv skulle min livsstil se helt annorlunda ut. Jag hade kanske gått och lagt mig vid 1 en fredag kväll istället för 10 och vaknat klockan 11 istället för 7. Jag hade förmodligen varit tröttare och haft färre timmar utomhus en lördag än vad jag har i dag. Genom att åka till fjälls en fredagkväll och äta bra och gå lägga sig i tid gör mig till en bättre människa med färre begränsningar. Begränsningar för mig är när jag behandlar min kropp dåligt. Min inre drivkraft går till att leva ett hälsosamt och långt liv. Med mitt val av livsstil kommer prioriteringar inte begränsningar, prioriteringar som gör att jag får möjligheten att uppleva stunder som dessa ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Och så börjar även detta lov lida mot sitt slut. Tänk att allt går så fruktansvärt fort hela tiden, hade sett framför mig att jag skulle få massa gjort detta lov. Hade sett framför mig hur jag duktigt skulle ta tag i mitt plugg så fort jag hade en ledig stund. Men dessvärre så var det lite svårare för mig att få det att funka i praktiken, hehe. Men men, det var ju trots allt lov...

Mitt lov började med två dagars konferens, vilket var väldigt lärorikt men dessvärre så mådde min kropp pest och pina efter den helgen. Så panik över att jag suttit inne hela helgen åkte jag själv upp till Åre och försökte kurera mig från mitt förödande stillasittande.

Var verkligen så himla skönt att få vara helt själv några dagar. En sådan frihetskänsla att sticka ut alldeles själv på fjället och bara få lägga fokus på att fylla på energidepåerna. På onsdag kom resten av familjen upp och även en del av släkten. Dagarna där uppe blev verkligen hur bra som helst. Har varit ute i princip hela lovet och njutit varje vaken timma, precis vad jag behövde!!

Men hur gick tjejvasan då?
Jo det var verkligen en helt fantastisk dag. Skidpropaganda, bra skidor och en bra kropp. Men framförallt & som vanligt en fantastisk stämning. Jag är verkligen så himla nöjd. Extra nöjd med tanke på att det ända sen i höstas känts som att jag inte haft något riktigt flyt i det jag gjort & det har inte riktigt sätt ut som jag önskat. Men tjejvasan fick ändå bli ett kvitto för mig själv, att jag gjort väldigt mycket rätt. Vilket känns skönt att ha med sig när sommaren snart börjar knacka på dörren.

Så nu riktar jag fokus mot nya mål, och får klappa mig själv på axeln efter ett bra genomförande. Nästa år får jag ju faktiskt köra hela Vasaloppet, måste ju erkänna att jag är väldigt sugen. Så det är mycket möjligt att det blir två starter för mig vinterveckan 2018 ;)

Likes

Comments

Och idag är det bara en vecka kvar. Känns alltid lite smått konstigt inför något som man tränat för under en sån lång tid, att det snart är helt över.

Jag antar att många har svårt att förstå sig på tjusningen med att träna så länge mot ett mål som i slutändan bara varar i nån timme. Men för mig så är det egentligen inte just den dagen som är det mest betydelsefulla, utan vägen dit och jag tror det är där det skiljer allra mest. Mellan dom som klarar att under en lång tid träna målinriktad mot ett mål och dom som inte. Jag brukar tänka så här, att om det inte skulle gå min väg när jag genomför den där tävlingen jag tänkt och tränat för så länge, skulle alla dom där bra dagarna på vägen dit tappa sitt värde?
När jag står där med facit i hand, så är det vägen dit som är det jag är mest stolt över. Det är ju vägen dit som speglar det jag lyckats göra just den där dagen då allt bara stämmer.

Det är viktigt att komma ihåg att den dagen är bara en av hundratals på vägen mot målet. Så oavsett hur just den dagen går, så finns det så många andra betydelsefulla dagar att blicka tillbaka på. Den där känslan av att krossa sina barriärer och att få se utvecklingen gå framåt och att klara av att hitta tillbaka när trenden pekar neråt. Det är helt oslagbart och jag tror att när man en gång funnit den där tjusningen så kommer drivkraften inte vara ett problem.

Men inför lördag är i alla fall känslan god måste jag säga! Har lagt extra mycket fokus på stakteknik, stakintervaller och A2 distans bara stakning denna vecka. Vilket verkligen har känts bra. Ska fortsätta träna på bra några dagar till innan jag börjar släppa upp. Ska verkligen bli super duper kul att få åka ner till Mora & oxberg igen!! Är ju bara super kul i sig att få vara med på en sån tillställning som tjejvasan, med så många tjejer som alla tränat för ett och samma mål. Hur häftigt är inte det lixåm?? För den intresserade så sänds tjejvasan från 9:00 på SVT 1 nästa lördag. Så ni får väll se till att hålla utkik efter mig!

Likes

Comments

Åh va skönt det ska bli med helg. Tog bussen upp till stugan igår kväll efter en mysig kväll hemma hos Lollo! Nu ska jag ta mig ut i skidspåret. Äntligen har det vänt och blivit kallt igen. Var här uppe häromdan när vi var här på ensemble turné och då var det 6 grader här uppe. Blev verkligen deppig av att se mitt vinterparadis på det sättet :( Med bara lägdor och april väder i januari... Men hoppas verkligen detta vänder nu innan vintern töat bort!

Nu börjar januari gå mot sitt slut. Shit vad veckorna och tiden går fort. Har hunnit tävlat sedan jag sist skrev. Vilket i och för sig inte var den bästa upplevelsen och det var lite som stämde den dagen. Men men, så kan det vara ibland. Nästa tävling kör jag i åsarna och hoppas på en bättre känsla då. Med tanke på att det är sista tävlingen innan tjejvasan.

Hur har ert 2017 börjat? Själv har jag knappt fattat att vi är inne på ett nytt år. Har knappt fattat att det har gått ett halv år sedan det var sommar??! Känns åtminstone som jag har påbörjat detta år på en helt annan plats i livet än vart jag började 2016. Trots att jag tycker tiden har gått så fort sen 2016 påbörjades så känns det på nåt sätt ändå som ett liv sen.
Allt är verkligen så annorlunda, vilket jag nog mest ser som något positivt. Det jag ser som det allra jobbigaste med nya tider och att saker förändras är faktumet om att de personer som man har omkring sig kommer och går. Att människor kommer och går är väl kanske livets största mersmak och på många sätt livets största utmaning, men samtidigt vet vi att det är precis det livet handlar om. Även fast det många gånger är en fas i livet som är jobbig att tackla så tror jag ändå att mycket blir till de bättre och det är väll ändå de man får försöka intala sig själv om.
Aja nu ska jag sluta skriva och ta mig ut innan vinterstudion börjar, åh vilken dag!!😄

Så här kan det se ut när en sjukt besviken Mikaela gått i mål😅

Likes

Comments

SHIT VILKET LOV ALLTSÅ!
Det var precis det jag behövde, jag var verkligen som en urvriden trasa på slutet. När jag kom hem på julafton var jag helt utslagen & jag blev verkligen ledsen av att känna att jag nästan fick anstränga mig för att i överhuvudtaget orka ha en konversation. Men efter juldagen så åkte vi upp till Åre och här har jag vart sen dess. Vilket jag aldrig nånsin trodde jag skulle palla då jag oftast blivit rastlös och åkt hem.

Men utan problem denna gång har jag njutit varje dag. Dagarna har bestått av längdskidor, mat och sömn och äntligen så är jag där jag vill vara. Träningen har flutit på utan några som helst problem och jag har i lugn och ro fått lägga all energi och tid på att få till ett bra driv i min skidåkning. Jag har också kunnat jobba på bra med tekniken och med hjälp av pappa känns de verkligen som att jag ligger i fas med mina egna förhoppningar och förväntningar. Med denna härliga träningsperiod så känns de trots en slitig höst väldigt väldigt bra och det glädjer mig verkligen.

Nyår spenderades med mina härliga gurls i duved, med myspys middag och åtminstone 10 timmars spel där jag tillslut fick vinna mot heddis ;) Det fick bli en bra inledning på ett nytt år. Ett år som jag verkligen ser fram emot. Spännande att se vad detta år kommer att bjuda på. 2016 överraskade mig i alla fall gång på gång och blev verkligen ett otroligt lärorikt år på alla möjliga sätt och vis.

För min egna del blev det ett väldigt bra år men där det globala läget har vart något helt annat och jag har nog aldrig känt en sån oro för det politiska läget som jag känt detta år och årets största förlust blev helt klart när Trump stod som slutgiltig segrare.
Men nu väntar ett år med massor av valkampanj och jag tänker gör allt i min makt för att dessa krafter inte ska få fortsätta växa!!

Nu bär det av hemåt och jag kan väll inte påstå att jag är allt för tagg för att återgå till vardagen igen. Hade helst av allt velat stanna tiden och fortsätta i min egna bubbla här uppe. Vilka fantastiska dagar Åre och detta jullov har bjudit mig på. Alla timmar och mil i längdspåret har gjort att den urvridna trasan är helt bortkastad och nu är humöret och energin tillbaka där jag önskar vara.
Tack vare att jag vart EXPERT PÅ ATT NJUTA😄

Likes

Comments

Oj vart tar månaderna vägen? Senast jag skrev var två månader sedan, men det känns som de bara var nån vecka sedan sist. Hade väl egentligen inte tänkt att det skulle ta så lång tid innan jag skrev igen, men sen jag skrev sist så har det väl egentligen mest bara varit strul. Meningen med min blogg det senaste året har varit att jag ska dela med mig av min träning och utöver det så har jag inte skrivit så mycket och helt ärligt så har jag aldrig tränat så dåligt som senaste två månaderna. Sjukdom och stress har präglat den senaste tiden. En kropp som inte riktigt har hängt med det tempot jag satt upp.

Min kropp har egentligen bara slitit när jag inte gett den den vilan som motsvarar tempot min vardag haft. Har jag inte tränat har jag aldrig vilat, det har varit jobb, det har varit skola, de har varit utbildningar, konfa, det har varit en blandning av verkligen allt. Så när jag egentligen skulle haft den där lediga helgen, har det alltid infallit andra saker jag måste göra. Bara att vara medveten om att jag inte kommer vara ledig på veckor har slitit på mig alldeles för hårt. 

Att jag blivit sjuk har väl egentligen varit min räddning då jag har insett att om jag ska fortsätta i det tempot jag satt upp i min vardag kommer jag få avstå det jag älskar mest. Vilket ledde till att jag nu inte kommer jobba som jag gjort förut. Vilket känns som det bästa just nu. Att jag kan få ha mitt fokus på skolan och på denna skidsäsong, som dock känns en bit bort. Men med ett jullov att se fram emot så ska jag förhoppningvis få träna på bra och utan massa störningar. Hade räknat med att köra första tävlingen 11 december men det blev ej av. Sedan hade jag räknat med att vara i slag 26 december, men nu är jag sjuk igen så det känns som en ganska bra bit bort. Så lär väl kanske inte tävla förrän i januari... Men nu så är det nya tag och det som vart är en annan historia.

Trots att verkligen ingenting gått som jag velat med träningen senaste tiden så har jag tagit stor lärdom av denna struliga period. Vill jag kunna prestera och vara frisk kan jag inte förvänta mig att jag vare dag varje vecka ska vara igång hela tiden. Det är ingen människa som klarar av det och samtidigt kunna vara på topp. Det handlar om en summering av hela vardagen som vädjar för ens resultat. Vill man uppnå sina mål i de utsträckningar som jag vill måste man välja bort vissa saker så är det bara. Spelar ingen roll hur flitigt jag tränar om jag inte får vila. Då är det egentligen bara bortkastad träning om min kropp i slutändan ändå bara bryts ner i form av sjukdom. Tjejvasan, som säsongens största mål, är inte allt för lång bort och nu får jag inte tappa många dagar till om jag vill vara i den formen jag drömmer om att vara då. Något som min pappa tydligt strök under idag, det är inte så långt kvar även om jag helst av allt önskat att det vore det😳

Likes

Comments

Tänkte börja med att varje vecka dela med mig av veckans tre bästa pass. Det kan va allt i från veckans värsta intervallpass till det lugna återhämtnings passet för både kropp och själ. Men tre pass som jag tyckte utmärkte sig extra mycket. Vilket också innebär att ni också kommer få en bättre uppfattning vad och hur jag tränar. Sen är jag själv ett fan av att läsa vad andra tränar, för det är lätt att man hamnar i rutiner och att man gör som man alltid gjort. Men min tro är att det är dom banbrytande passen som ger mest i slutändan, så mitt tips är att våga testa nytt!!!

Plats tre denna veckan går till:
4 X 5 A3 skidgång
Detta pass utfördes i min favorit slalombacke nånsin, upp till Totthummeln!!
Det är min och pappas test backe, så då och då kör vi detta pass för att titta till vart vi ligger till i träningen. Målet för sommarsäsongen har varit att komma upp en minut snabbare på toppen än själva intervalltiden ( alltså 4 minuter på sista intervallen).
Förra året var jag 40 sekunder efter själva intervalltiden 4 minuter. Men nu har alltså målet för denna säsong att slå den tiden med 1 minut så alltså 1 minut och 40 sekunder bättre än förra året. Trodde aldrig att det skulle gå när vi satt upp det målet. Men nu denna vecka slog jag det med 55 sekunder. Surt med dom där 5 sekunderna. Men jag är bara så överraskad att min kapacitet är så mycket bättre än förra året!

Dock så drog jag på mig fruktansvärt mycket kalluft första intervallen och hade svårt att få gång andningen bra under hela passet, märks att lungorna är extra känsliga nu när dom inte riktigt är vana med kalluften än. Så det var verkligen pina och pest utöver det vanliga. Men det gör inte så mycket efteråt, då är man bara nöjd att det är över ;) Så såklart så blev ju detta pass med som en favorit!!!

Andra plasten går till:
Kombinationspass 2 h löpning + 1 h styrka
Detta blev veckans första pass och det kändes som ett riktigt bra pass att starta upp veckan med. Finns verkligen inget bättre än distanspassen när man får släppa fokuset på fart och bara fokusera på distansen och att vara ute länge. Blev ett pass i höstmörkret med många höjdmeter och lätta ben. Blev väll kanske mer ett A1/A2 pass då jag hade haft två vilodagar på rak innan så jag var så taggad att trycka på uppför. Efter passet körde jag en timmas styrka med fokus på rygg och bål stabilitet, fruktansvärt bra pass!! Måste verkligen slänga in fler bålstabilitetspass nu,vart dålig på det senaste tiden.

Och första platsen går till:
15 X 2 A3 tröskel myrlöpning
Ett nytt pass för mig, och varmt välkommen blev detta pass. Kan ju va ett av dom jobbigare passen jag kört på ett tag. Brukar inte köra så mycket av "2 intervallsprincipen" men det var verkligen givande måste jag säga. Tröskelpass är som att gå på lina, trycker man på lite för hårt då är mjölksyran snart där. Eller ja det är den ändå. Men när man tränar precis under sin tröskel tränar man så hårt som kroppen klarar av att hantera och omvandla mjölksyran till ny energi. Tröskeln är denna punkt man når när mjölksyra produceras i högre grad än vad som faktiskt "transporteras bort" och det är när vi nåt tröskeln vi tillslut blir stumma.
Under kortare intervaller alltså A3 och A3 + när vi ligger på ungefär 85 - 95 % av vår maxpuls jobbar vi över denna tröskel och här är intervallerna korta för att kroppen helt enkelt inte klarar av att omvandla mjölksyran till ny energi längre.
Men här håller man på i 15 minuter och ska ligga precis under sin tröskel. 

Även fast jag jobbar med min kropp i princip varje dag så känner jag att jag lär mig nytt om den hela tiden. Älskar sånna här pass då man verkligen blir ett med sin kropp, då det verkligen spelas på marginaler. Fruktansvärt jobbigt men givande.

Likes

Comments

Denna höst har både varit väldigt bra men samtidigt har den inte vart den hösten jag sätt framför mig. Har sedan skolan börjat kanske haft två helt lediga helger. Jag har inte alls kunnat tränat i den mängd jag önskat och i den mängd jag behöver. Men majoriteten av passen jag haft har ändå varit väldigt kvalitativa och fokuset har legat på kapacitetsträning och fjällöpning och det har gett resultat. Har för varje pass kunnat pressa mina tider ytterligare och det känns som att efter varje pass så har jag tagit ett steg till. Men återhämtningen har varit katastrofal och de har fått gå för långt mellan många pass. Så har svårt att förstå att den positiva trenden fortfarande består. Men det kanske mer handlar om att jag har mycket kvar och ge.

Men snart kommer snön och då känns de som att jag får landa. Många kanske känner sig stressad över att det snart är dags igen, men för mig handlar skidsäsongen om att få pressa mig så mycket som möjligt för att sedan kunna cykla snabbt till sommaren. Jag har ingen press på mig själv om att jag måste prestera. Jag är bara glad att jag snart ska få tävla igen. Saknar verkligen tävlingspirret. Första tävlingen kör jag 11 december, både nära men lite för långt bort!!! Vill vara tillbaka nu ju!

Likes

Comments

Nu är min väntan över, ett mål som för ett år sedan hade varit helt omöjligt. Men i år blev detta mål min verklighet, en verklighet med 12 minuters marginal. Jag klarade elitledet till cykelvasan!!! Alltså så glad som jag är nu, åh nä jag har inte ens ord. Jag som har varit orolig att jag inte skulle ha marginalerna på min sida och så går det med hela 12 minuter till godo!! 1,5 års cyklande och nu är den sporten som jag endast började med som en kul grej allt.

Jag vill därmed påminna och verkligen stryka under att allt är möjligt om viljan finns. Hårt arbete lönar sig alltid och det är därför jag vet att jag i princip kan ta mig själv så långt som viljan räcker till. Ja som ni nu kanske listat ut så kommer jag verkligen ge denna satsningen 200%, och det känns verkligen extra bra att göra det med detta kvittot med mig. Nästa år får jag alltså äran att starta före ca 13 000 cyklister med ca 40 elitcyklande damer, förhoppningsvis ännu fler nästa år. Detta lever jag för, när ens mål som man jobbar för varje dag går i uppfyllelse, allt är möjligt. Man behöver inte nån annan än sig själv som tror på det man gör, så länge man själv lever för att allt är möjligt!!!

Likes

Comments

Bilder från dagens myrintervaller på ÖSK, rätt seg kropp efter vilan men kul var det ändå!! Eller ja det kanske är en definitionsfråga ;)

Hörni vi börjar ju faktiskt gå mot vintern nu. Eller ja det beror ju på hur man väljer att se det. Men nu ska jag släppa fokuset på cyklingen och öka mängden löpning och rullskidor!! Har inte blivit alldeles för mycket träning efter cykelvasan, nå rullskidspass, gym å så löpning. Så det var ju perfekt att väcka kroppen till liv med en tur på myren, hehe...
Verkligen jätte taggad på längdskidsäsongen, den andra säsongen jag verkligen kör på riktigt. Annars har jag ju som gjort det mer för skoj. Men tycker det är perfekt träning för cyklingen, perfekt kapacitet träning om man man säger så!! Åker som hellre längdskidor på vintern än att cykla. Blir spännande att se vad kroppen min orkar åstadkomma till vintern💃🏼
Tagga tagga 🎉🎊🎈🍔🌭🍫🍰🍭

Likes

Comments