GÖR HEMMET ÅNGESTFRITT

Jag har märkt att det är många som har börjat att dekorera med julpynt lite smått här och där, men jag måste faktiskt säga att jag inte riktigt är där än. Jag är fortfarande i mitt höstmys. Som jag skrivit tidigare har jag väldigt svårt för hösten och vintern generellt, då jag tidigare år fallit in i depressioner under just dessa tider, och så försvinner dem till våren. I år är fösta hösten/vintern där jag äter antidepressiva efter många tuffa år med panikångest, ångest och depressioner. Jag har alltid varit den personen som tackat nej till mediciner då jag på något sätt velat klara det själv utan någon tablett som jag stoppar i munnen som kanske tillomed förändrar mig. Det är knappt så att jag tar Alvedon/Ipren då det sitter i mig sen länge att jag vill försöka härda ut smärtan själv utan hjälp av en tablett. Så med det sagt känner jag inte lika stark ångest som jag gjort tidigare år, men den finns där det gör den och den kanske även bestämmer sig för att smyga fram senare. Något som får mig att tycka om hösten lite lite grann trots att jag inte gör det, så är det att göra det mysigt hemma. Då menar jag mysigt i varenda liten hörn, för det hjälper verkligen mig då det ser mycket trevligare ut men samtidigt så mysigt och varmt på något sätt. Att ha en massa mysig belysning och tända ljus får det verkligen att kännas lugnande för mig. Så på bilderna ovan har jag lagt upp lite dekoration/inredning som pysslats ihop här hemma!

På den första bilden står det 6 stycken olika ljus på en helt vanlig planka som är målad till en kall brun/grå färg. Detta står inne i vardagsrummet och lyser verkligen upp rummet mer än tidigare! Väldigt enkelt att göra, rekommenderar verkligen.

Den andra bilden gjorde jag helt enkelt så att jag köpte en glasburk på en second hand butik, och så plockade jag lite röda löv ute som jag sedan pressade i en bok och la ner dem i burken. Detta tyckte jag blev jättemysigt och med de röda färgerna på löven ger de färg och en myskänsla i rummet!

Sedan på de sista bilderna köpte jag också en glasburk eller vad man nu kallar det, kanske en glasvas eller liknande. Men men, så köpte jag även ljusslingor på NetOnNet och la helt enkelt ner dem i glas "saken" och WOW säger jag bara, detta lyste upp så himla fint och gav direkt en känsla av lugn och behag. Så dessa ska jag göra mer av helt klart!

Hoppas att något av detta var till lite inspiration till dig som känner att kanske hösten och vintern är en riktig tuff period och behöver muntras upp med något, så kanske detta funkar för just dig!

Gillar

Kommentarer

IP: 2a01:4f8:241:4014::2