Jag älskar att äta frukost! Ibland har jag svårt att somna på kvällarna på grund utav att  jag längtar efter att äta frukost . Helt enkelt för att  det är min favorit måltid. Jag vill ge er tips och olika frukostförslag som förhoppningsvis hjälper. Jag vill också nämna att en stadig måltid på morgonen hjälper dig så mycket genom dagen och att jag är ingen en expert på  det här området. Detta är saker som jag gör som jag märker en positiv skillnad jämfört med om jag skippar frukosten eller bara äter en skiva vitt rostat bröd. 

  • Gröt. Det är snabbt och enkelt och för att vara helt ärlig så är det ett riktigt billigt alternativ som fortfarande är nyttigt. Du får i dig alla kolhydrater som du behöver för att få energi under dagen. Bli inte rädd av ordet kolhydrater! Alla behöver dem, de bra kolhydraterna i havregryn bidrar till exempel med att du inte är sugen på fet mat senare under dagen. Jag gillar att toppa min gröt med bär!
  • Inkludera gärna frukt och grönt i din frukost. Du kan aldrig äta för mycket av det goda, eller hur? Avokado, tomat och spenat smörgåsar är fruktansvärt gott och ett bra sätt att börja dagen med. Fullkornsbröd är att föredra, jag gillar knäckemackor. Såå gott!
  • Grönt te eller ört-te är ett bra sätt att känna sig mer levande utan nackdelarna som man får från kaffe.
  • En fräsch juice eller smoothie är bra, lätt att ha i kylen vid alla tidpunkter och smakar gott. Jag gör gärna min egna hemma, så jag vet exakt vad som finns i den och vet att jag inte får mig en massa onödiga tillsatser-
  • Detta alternativ är kanske mest hälsosamma för den psykiska hälsan! Unna dig något  du verkligen gillar utan att tänka så mycket på hur det påverkar din kropp. Att få unna sig är viktigt att upprätthålla en bra hälsa. Jag gillar barnflingor och rostat bröd med ost och marmelad i alla möjliga smaker. Mums!
  • En faktor som kan göra din frukost ohälsosam är stress. Om du vet att du gillar att sova så länge du bara kan, har ont om tid mm. förbered sig så mycket som du kan kvällen innan. Smoothie alternativet skulle passa dig bra. 
  • Planera din frukost innan du veckohandlar om du gör det som jag. Jag brukar tänka ut ungefär vilket "tema" jag vill ha på min frukost denna vecka. Vill jag ha mycket grönt eller ska jag köpa hem en massa bär till min gröt? Ah ni förstår. Då vet man också exakt vad man ska göra till frukost så slipper man fundera på det.
  • Kom ihåg att det är mest ohälsosamt skippa frukosten, det är verkligen den viktigaste måltiden på dagen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Då jag tänker på denna månad så är det fest, myskvällar, känslostormar, vänskap, dagar i pyjamas, tänkande, drömmar om en varmare plats, drinkar, fina underkläder, äventyr i snön, stickade tröjor, spets och skrivande i alla dess former som jag ser framför mig. Det kommer bli en bra månad där fokuset kommer ligga på lycka och tacksamhet.

(Jag vet att Januari snart är över, men flyttar över mitt favoritmaterial från min gamla privata blogg)

Likes

Comments

Detta underlinne/linne från Malene Birger fick följa med mig hem igår. Har gjort en kort trendspaning för 2016 som jag tänkte fortsätta med senare idag men upptäckte snabbt en trend/trender jag är helt för. Nämligen pyjamas och slip klänningar/toppar. Helt i min stil då det är bekvämt och sjukt snyggt. Blev helt förälskad då jag såg detta linne då jag just nu älskar spets och visste med mig att det kommer att kunna användas som det är och inte bara under en tröja eller till pyjamasbyxorna! Självklart med en svart "strapless" bh under och kanske en mysig kofta till.

Likes

Comments