Mörka, ruggiga dagar som årets början ofta bjuder på kan göra att man tappar motivationen en aning.. man kanske skjuter på träningen för att istället kura ihop sig i soffan med en filt och lite thé eller varm choklad samtidigt som man tittar sätter på en mysig film eller sin favoritserie. Absolut inget fel med det, visst ska man även få unna kroppen och själen en lugn stund i soffan däremot ska det kanske inte bli till en vana. När motivationen tryter så får man finna de små ting eller kanske en person som har förmågan att få motivation tillbaka på fötter igen, en spark i baken! Just så var det för mig idag. Efter att ha varit i skolan hela dagen så bara skrek soffan, kom till mig! Men innan jag hann komma hem träffade jag på grannen som skulle iväg och träna och frågade om jag inte skulle hänga på. Så ikväll blev det easy-line 45 min (första gången) och gud vad jag svettades men vilken känsla det är att få trötta ut kroppen på det viset! Känslan av en uttröttad kropp är dessutom tio gånger bättre när man innan träningen hade ställt in sig på att attackera soffan, valde istället ett klokare beslut! Kan nog hålla med dem som säger att man aldrig ångrar ett avklarat träningspass men man ångrar istället om man inte skulle tränat. Fann den här bilden från sommaren i USA för 2 år sedan, och känslan av att träna utomhus och i det gröna gräset är också något som motiverar mig och något jag längtar efter! Det gäller att hitta de små saker som höjer dig och motivera dig till lycka och välmående i vardagen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu börjar man äntligen bli någorlunda människa igen efter helgens sängliggande :) Att vara sjuk är inge roligt alls och speciellt inte när man har långledig helg efter avslutad kurs i skolan...

Den här veckan har trots lite sjukdom varit fullspäckad med diverse olika saker som ny kursstart i hälsokommunikation, besök från moster från USA, 2 födelsedagar (mamma och sambo), kickat igång vårens träningspass "crossfit puls", jobb, hockeymatch mm. Imorgon vankas det 25 års fest för sambon, vilket ska bli jättetrevligt!

Dagen till ära började med lite hotellfrukost (25 års firande) och därefter fick jag avsätta lite tid för studier i lugn och ro på ett café. Att få komma iväg hemifrån är guld värt när det kommer till studierna, ge mig mycket bättre fokus och koncentration! När fokuset och koncentrationen tillslut avtog, bröt jag för ett break, istället blev det lite omedveten shopping.

Kvällen avslutades på Pinchos med god mat och gott sällskap! Nu är det dags att sova så man orkar med morgondagens alla bravader, godnatt!

Likes

Comments

​Godmorgon!
För att hinna med dagens studier bestämde jag mig för att vara lite effektiv och valde att stiga upp i ottan och ge mig ut i snövädret (lite snö, men mer än på väldigt länge). Så jag och min vän Annie gav oss därför ut för en morgonpromenad i den friska luften 07:00, det blåste en del och man fick vara vaksam med vart man satte fötterna för att inte trilla dit. 
Dagens mål var dessutom att utföra minst 5 spurter, vilket jag checkade av innan kl 08:00, skön känsla! I samband med spurterna körde jag 5 st push ups, hopp över hinder, 1 burpee och därefter kom spurten, detta upprepade jag ett par gånger. Väl hemma igen blev det frukost framför nyhetsmorgon, men nu är det dags att ta tag i studierna och plugga inför kommande tenta. FOKUS!! 

Likes

Comments

Bilden är från gårdagens morgonpromenad. Inte är det var dag man är uppe och ute innan solen gått upp, illa fall inte jag, men oj vad fint det är!
År 2017 har jag valt ska bli ett händelserikt år och vad just det innebär vet jag inte riktigt än. Däremot har jag bestämt mig för att sätta upp dagliga mål varje vecka, att varje dag ha något att se fram emot men också att våga utmana mig själv på diverse saker. Jag tänker många gånger att "idag ska jag göra det här" eller "det här skulle jag vilja göra", men oftast händer det ingenting eller så uppstår det något form av hinder. Kan ha lite att göra med att jag ibland har svårt att säga nej kanske. En sporre eller spark i rumpan är vad jag behöver!

Veckans mål:
Måndag: 50 st push ups
Tisdag: 50 st utfall
Onsdag: minst 5 st spurter
Torsdag: 50 st burpees
Fredag: 5 min planka
Lördag: 5 min huksittning
Söndag: minst 30 min promenad

Denna veckan blev det en del mål i form av träning, men självklart är det något som kan variera från vecka till vecka, beroende på hur veckan ser ut.

Nu ska jag gå och titta till mitt fröknäcke som väntar i ugnen!
Ha en fin kväll!

Likes

Comments

Nu har det varit mycket på gång de senaste veckorna med både skola, födelsedagar och annat skoj! Igårkväll förstår ni fick jag och många andra äran att få lyssna till en av Sveriges främsta triathlon utövare, JONAS COLTING!
Vilken föreläsning! Så jäkla bra var han och herregud vad snabbt orden flyger ur hans mun, men trots detta höga tempo hängde man alltid med och förstod vad han menade och sa. Himla häftigt att en människa som pratar så fort kan komma ihåg allt som ska sägas, helt fascinerande :) Rekomenderar denna föreläsning starkt, känner igen sig i mycket av det han säger om ni frågar mig!
Stort tack till Jonas för att vi fick lyssna!

Nu är det dags att krypa ner, imorgon blir det konditionstester i skolan, One Mile Walk och Beeptest!!

Godnatt!! :)

Likes

Comments

Vilmas ekologiska knäckebröd från Fjällbergets Bageri är de nya knäckebrödsfavoriter hemma i skafferiet! 👌🏻✨
Nackdelen är att de tar slut alldeles för fort, vilket är bra betyg, för det är så otroligt goda!! 😍
Rekommenderas starkt att provas :)
Dessa knäckebröd kan ni finna i hyllorna hos bland annat Coop och ICA.

Likes

Comments

TVÅTUSENSEXTON!!
Nytt år betyder nya möjligheter! Dessutom är snart första terminen på universitetet avklarad, tänk vad tiden går! 2016 ska bli året som fylls av nya erfarenheter, till exempel så ska jag den 25 januari börja prova på thaiboxning! Älskar den peppande känslan som boxning ger så ska bli otroligt spännande att prova på!! Dessutom ska jag som jag nämt i ett tidigare inlägg åka på min första träningsresa 👏🏻 och inte nog med det så kommer Rickard Nordstrand att vara på plats, VM mästaren i thaiboxning, peppad till tusen!!!!

Årets första träningspass inleddes idag med pappa och kan ju meddela att spykänslan var nära men oj vad skönt man mår efteråt! Nu återstår det bara lite käk sen blire ett släng i soffan! ✌🏻️

Likes

Comments

Då var det dags för årets första julbord! Om några timmar sitter man säkert i matkoma, man lär sig aldrig! ;)

  • 228 Readers

Likes

Comments

Nu är det bokat! 23 april bär det av till Portugal för min allra första träningsresa, ska bli så otroligt spännande! Exalterad upp till öronen!! Att få chansen att träffa och lyssna till stora profiler inom träning och hälsa och få ta del av deras kunskap och erfarenheter, något jag verkligen ser fram emot!

Likes

Comments