Efter skolan hade jag lite tid över innan jag skulle på jobbutbildning (har lyckats få jobb och är så stolt över migsjälv!!). Passade iallafall på då att gå runt ån innan och fastande lite vid drömmarnas mur. I Linköping finns det en plats där man kan gå och skriva upp sina drömmar och var faktiskt överraskande underhållande att läsa.

Fastande lite extra för "önskar en drottning vid min sida". Tyckte det var så otroligt romantiskt men den stack även ut. Blev så nyfiken över vem denna människa kan vara. Var han olyckligt kär? Var han olyckligt okär? Har han nu flera år senare tagit sin drottning till denna plats och visat den för henne? Lite som ett bevis till henne att drömmar kan slå in. Det är de tankarna som 17 åriga Lovisa tänker på en torsdags eftermiddag.

Jobbutbildningen gick nästan hur bra som helst. Jobbar som telefon intervjuare (inte säljare!!) och nu i början läser jag mest innantill. Känner verkligen hur jag stammar fram orden på grund av att jag är så nervös men övning ger färdighet.

Måste lägga till det här. Ja kan förstå att folk kan tycka vi är jobbiga när vi ringer MEN helt ärligt är otrevliga människor som skriker på en främling som försöker göra sitt jobb värre.

X

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

3 av 6 Carlqvistare är hemma från jobb och skola idag. Mamma är det på grund av bilolyckan i helgen medan jag och Eric är sjuka. Goa pappa fixade då lunch till oss genom att genom att köpa McDonalds. Frågade även ifall han köpa vattenmelon också vilket gick super. Bästa medicinen är vattenmelon men det är så synd att de inte är lika goda på vinter.

Bra start på veckan Lovisa. Hur går det med träningen? Jadu kan säga att det går riktigt bra eftersom men behöver vilodagar och just det är jag expert på nu. Men jag har iallafall gott med tid på mig att läsa mycket om träning och hälsa vilket är bland det roligaste som finns. Finns så mycket jag vill prova på så är lite små taggad.

Hoppas allt är bra med er!

X

Likes

Comments

Vad är grejen med att jag tar bilder på djur hela tiden? Är det inte Doris så blir det bilder på Axels katt pinglan.

Sitter och kollar youtube klipp på hur man använder photoshop. I andra delen av rummet sitter Axel med en gitarr. Han håller på att spela in och klippa musik och
blir alltid lika imponerad. Eller har inte hört hans klippning än men det han än så länge spelat in låter bra. Man kan verkligen säga att han är i sin egen bubbla, förutom när han säger "förlåt ifall du har tråkigt nu". Nej Axel jag har inte tråkigt. Sitter ju här och lär mig hur man redigerar och lyssnar på dig. Samma gitarrmelodi om och om igen tills du tycker den är perfekt, klick ljud ifrån datormusen och tillsist när du börjar trumma på skrivbordet.

Men tillbaka till Photoshop. Ser hur Axels katt ligger hur söt som helst vid mina fötter och var tvungen på att ta några bilder. Ville även ha några bilder att redigera för det är ju så roligt! Slutade med att jag gosade med henne lite (3:e gången idag) och sedan busade. Har på mig Axels tröja och hon började tycka de för stora ärmarna var roliga att fånga/anfalla/vad katter nu än gör.


X

Likes

Comments

Eller närmare bestämt min framtida träningsrutin. Har alltid varit en aktiv tjej som älskat att röra på mig och träna. Har i flera år tränar konståkning varje dag efter skolan men nu i gymnasiet har jag slutat med sporten.

Jag har försökt hålla kvar rutinen med att träna så mycket som jag kunnat. Har haft som mål att få ihop 4 styrkepass + ett yoga pass + ett konditionspass i veckan. På det ville jag även hinna med 1 timmes powerwalk om dagen. Lyckades följa det i några veckor men det funkade verkligen inte för mig nu på gymnasiet. Blev stressad över skolan, träning och hur jag skulle få ihop allt samtidigt som jag skulle lägga tid på att träffa nära och kära. Började gå upp halv 6 på morgnarna för att träna innan skolan i hopp om att jag skulle spara tid. Istället gjorde det så det blev kondition/powerwalk på morgonen och styrka på eftermiddagen.

Bestämde mig för att ta en veckas ledigt och inser nu att ifall jag ska må bra, få bra betyg i skolan och kunna spendera tid med vänner och pojkvän så behöver jag prioritera om. Jag är inte superwoman och kommer aldrig kunna bli det genom att stressa migsjälv.

Min nya plan är att köra 3 st styrkepass, ett konditionspass och ett yoga pass i veckan. Är det för stressigt tar jag bort men jag får inte lägga till tills jag mår bättre kring all stress. Träna innan skolan kan fortfarande vara bra så länge som det inte blir för ofta. Tänker att två gånger är rimligt.

Så sammanfattningsvis blir det två styrkepass innan skolan två gånger i veckan, ett konditionspass efter skolan en gång i veckan. Till sist ett yoga och styrkepass på helgen. Tror på mig själv så detta kommer jag klara.

X

Likes

Comments

Har på senaste tiden fått lite nya läsare som inte är familj och vänner så tänkte att det kunde passa bra att lära känna mig. Så här kommer en standard 10 saker om mig lista. Puss!

Jag heter Älva i andra namn och var sur på mamma och pappa när jag var liten för att jag inte fick det i förnamn. Okej... kanske fortfarande är lite sur på de.

Älskar att se på Disneyfilmer. Det är bara så härligt att se om filmer från när man var barn och sedan inse hur mycket dolda budskap i filmen som man inte förstod. Ser dock på nya Disneyfilmer också.

Ni vet när man var liten och läraren bad en beskriva sina klasskompisar med snälla ord. 12 åriga Lovisa fick pratig, alltid glad och sportig.

Är så otroligt nyfiken. Vill alltid följa efter polis, ambulans och brandbilar. Vill även upptäcka så mycket av världen som jag bara kan.

Sov alltid med låst dörr till mitt rum när jag var liten. Till en början var det för att jag var mörkrädd men sedan övergick det till en del av min rutin, gjorde det helt enkelt automatiskt. Nu har jag nytt rum som inte går att låsa:)

Älskar blommor men vill inte ta hand om de och vill inte att det ska dö. Den meningen kan nog beskriva mitt liv ganska bra.

Har alltid för höga krav på mig själv. Folk har sagt det sedan mellanstadiet och blir alltid lika ledsen när någon säger det till mig. Känns som att de vill att jag ska acceptera att jag inte kommer klara det jag vill. Säger nej till sådan dålig energi och kör på med mitt race iallafall.

Har tränat konståkning, handboll, fotboll, innebandy, rugby, ridning, dans och teater.

Om man ser en tjej springa till bussen varje dag vid samma tid så är det med stor sannolikhet jag.


Har haft problem med ätstörningar men är helt friskförklarad nu.

Likes

Comments

En hotellfrukost skulle vara så behövlig just nu. Vill tillbaka till den lilla Stockholmskänslan från helgen, det var så skönt att kunna slappna av. Nu sitter jag här, i skolans tysta rum och försöker plugga ifatt matte och spanska.

Rummet är helt fullt. Några är djupt konsentrerade i deras arbete och jag blir så imponerad. Hur kan de hålla kvar sitt fokus? Jag klarade mig i en kvart tills jag pausade med att skriva detta blogginlägg.

Kan relatera mer till tjejen bredvid mig. Hon suckar lite då och då. Lutar sig bak på stolen i ren frustration för att sedan kasta sig fram mot datorn. Nästan så man skulle kunna tro att ju närmare hon har ansiktet mot skärmen, ju fortare kommer hon lära sig det. Efter ett tag insåg hon nog att det inte funkar på det viset för hon började sjunka ihop i stolen igen. Det ser nästan ut som att hon är sekunder ifrån att bryta ihop. Men hon sätter sig upp, sätter upp håret i en tofs och gör ett nytt försök. Jag tror hon är ambitiös med höga krav på sig själv, precis som jag.

X

Likes

Comments

Är lite småkär i julpynt, tit så fint! Vilka roliga jobb som ändå finns där ute. Ja Lovisa vad gjorde du på jobbet idag? Inget speciellt, designade bara juldekorationen i NK. Vilken dröm!

Min plånbok svider ganska mycket nu men det var så värt. Dock köpte bara jag saker till mig själv så julstressen kommer komma iår igen. Jaja har vant mig.

Var så härligt i helgen att åka på en liten familjeutflykt. Man får verkligen ett annat perspektiv på sina föräldrar när man är med de i en miljö som inte är hemma. De slappnar av lite och får den lilla glimten i ögat. Tror det kan ha göra med att de jobbar ihop och kanske inte helt kan slappna av från jobbet när de är hemma. Är inte alls säker på om det stämmer dock.

X

Likes

Comments

Just nu önskar jag att jag kunde sjunka genom jorden och bara pausa mitt liv en liten stund. Vad vill jag? Vad ska jag göra? Vad är det rätta att göra? Vad kommer hända? Hela mitt huvud är mosigt av dagens bergochdalbana. Vill så mycket men kan inte få allt. Så jag sitter här på tåget, tittar rakt ut i fönster som om allt var normalt när jag egentligen känner en så stark inkongruens inombords.

Förstår att det är svårt för er att förstå men har varit uppe i Stockholm idag för att höra ännu mer om ett eventuellt utbytesår. Allt känns så bra men samtidigt riktigt riktigt jobbigt.

X

Likes

Comments

Ääälskar rosor så himla mycket och önskar att jag kunde fylla hela mitt rum med det. En dröm när jag blir vuxen och skaffar hus är att dekorera en hel vägg med färgglada rosor. Tycker det skulle vara så fint, iallafall i en dag eller två. Det vill säga att det är vackert innan de dör.Varför måste rosor dö? Liknar lite frågan min lillebror ställer till mig ibland. Varför måste människor dö?

Men på riktigt nu. Det är så irriterande med vissna blommor i sitt rum. De skräpar ner och påminner mig om att "wow Lovisa, du borde verkligen städa ditt rum på riktigt nu. Att slänga alla kläder i garderoben och stänga så fort man kan kommer inte gör så att alla blomblad i rummet försvinner".

Nu ska jag iallafall ta tag i mitt liv och plugga för att sedan gymma.

Till alla er som känner igen bilderna får att nu kikar in här lite då och då. Ni är bäst!

Likes

Comments

Hur många missade alla linjer jag målat ut? Hahah helt ärligt tror jag jag också hade missat de ifall jag skrollade förbi inlägget lite snabbt. Hoppas detta intro fick din uppmärksamhet.

Perspektiv. Vi jobbade mycket med det förut på bild och form och wow vad skadad jag blev. Eller skadad kanske man inte ska kalla det men jag går runt att ser allt i perspektiv hela tiden. Automatiskt letar jag efter punkten alla linjer dras till och blir lika imponerad varje gång jag hittar den. Helt otroligt att det verkligen funkar och att världen vi lever i är så cool.

När jag tar bilder försöker jag ta de i perspektiv och även försöka variera perspektiven på mina bilder. Tycker det blev så häftigt på sista bilden att byggnaden mittemot speglas i fönstret men det häftigaste är att den byggnadens linjer dras till samma punkt som alla andra linjer på bilden. Okej det blev riktigt rörligt nu men gå gärna tillbaka och titta på bilden och se ifall du förstår vad jag menar. Eller så kanske du är en perspektivs expert och tänker "hur kunde hon inte se dessa linjer innan?". Vem av dem du är kvittar för mig.

Passar även på att visa osedda bilder, tar så många så det är inte lätt att lägga upp alla.

X

Likes

Comments

Orkar inte leva i kaos

" Nu är mitt lilla projekt klart. Stor betoning på lilla för detta behövde inte så jättemycket energi. Rensa ut en låda. Köpa eller leta fra…"

Amerikanska pannkakor

Dagbok

" Sitter just nu i Axels soffa med en kopp te i handen och en filt runt benen. Axel spelar musik och tycker det är så roligt att se honom he…"

Middag På Vimmerby Stadshotell

Mysiga minnen

" Lite sent ute men den 15 september firade jag och Axel 5 månader ihop. Här kommer lite bilder ifrån kvällen. Kram! "

Hur man vet när jag inte mår så bra

" Helt ärligt tror jag att de flesta känner igen sig i situationen. Ibland när vi inte mår så bra så påverkar det våran vardag. Hur det påve…"

Perspektiv

Fotografi

" Hur många missade alla linjer jag målat ut? Hahah helt ärligt tror jag jag också hade missat de ifall jag skrollade förbi inlägget lite sn…"

Ny design

" Det första jag gjorde idag när jag kom hem ifrån skolan var att göra mellis. Skolmaten var tyvärr inte alls god och speciellt inte det veg…"

Plugga vs Serier

Dagbok

" Att klockan redan är två! Har bara hunnit göra tre saker idag. Ut och gå med Doris, äta frukost och äta lunch. Måste börja ta tag i min sk…"

Utbytesår i Paris

Tankar

" Just nu önskar jag att jag kunde sjunka genom jorden och bara pausa mitt liv en liten stund. Vad vill jag? Vad ska jag göra? Vad är det rä…"

Tälta På En Sjö?

Mysiga minnen

" Är så extremt uttråkad just nu, hatar att vara sjuk och hemma ifrån skolan såhär många dagar i rad. När jag vaknade så hade jag bestämt mi…"

Att vakna upp till detta

Dagbok

" Sov i Rimforsa till idag för första gången på länge. Mina föräldrar bor här varje helg men senast jag följde med de ut hit var när de skul…"

Glad tjeja

Dagbok

" Undrar om folk tröttnar på alla mina spegelselfies? Aja de är iallafall riktigt roliga och ta. Orkar verkligen inte vara seriöst på alla m…"

Doris

Dagbok

" Hon vet att hon inte får vara i soffan. Smart som hon är så hittade hon ett litet kryphål i våran regel. Ryggstöd är ju inte samma sak som…"

the monument

Resor, London 2017

" Här kommer första inlägget från Londonresan som jag inte hade tid att skriva. Axel är en så bra människa att resa med. Han tar reda på sak…"

Fall In Love With Taking Care Of Yourself

Må bra med mig

" Woow vilken dag. Känner verkligen hur spiralen ger mig humörsvängningar. Tänk dig alla känslor du kan känna för kan garantera att jag känt…"

Va produktiv med mig

Må bra med mig, Dagbok

" Idag ställde alla mina lärare in alla dagens lektion, eller min klass övertalade en lärare att göra det... . Vi hade våra anledningar, vi …"

Mina Kära Hörlurar

Dagbok

" Mamma hittade mina hörlurar imorse! Blev så extremt lycklig för att har varit utan de i en månad nu och har inte orkat (eller haft råd heh…"