När flygen gick

Postad i: Resor

Klockan var 23.42. Hur jag minns tiden så exakt är för att jag har en screenshot på mobilen från när vi satt där - satt i min kompis Smillas lilla kök med en uppdrucken bag-in-box bredvid oss, men än med några droppar rödvin kvar i glasen. Solen var precis på väg att visa sina sista strålar och därför kändes det inte mer än rätt att tränga ihop oss på den lilla fönsterkarmen för att skåda hur dagen övergick till natt.

Än var det fortfarande så pass ljust så att man kunde urskilja om något rörde sig på himmeln. Åtminstone om man kisade lite med ögonen.

- Undrar vart det där skall, sa Smilla och pekade på ett flygplan som nyss lämnat Landvetter.

Jag svarade aldrig; lät mitt salongsberus tala för sig själv. Istället följde jag planet med blicken. Såg det, likt som solen, försvinna ur fönstret sikte.

- Borde vi inte resa någonstans? Du och jag, fortsatte Smilla.

- Jo, det borde vi verkligen!

Innan frågan om vart vi skulle kunna tänka oss att resa ens hann komma på tal, sa vi bägge i mun på varandra "Paris". Om det var det röda vinet som gett oss idén eller Veronica Maggios låt "Vi kommer alltid ha Paris" vet jag inte, men tio minuter senare plingade det till i mailkorgen. Två flygbiljetter till Paris var bokade.

Kram

Gillar

Kommentarer

ineees
ineees,
Men wow vad underbart ❤️
nouw.com/ineees

Prenumerera