Jag har funderat och tänkt några dagar och bestämt mig för att detta kommer att vara mitt sista blogginlägg. För er som inte visste så började jag blogga år 2010 och bytt portal tre gånger sen dess. Jag var alltså 14 år när jag startade min någotsånär framgångsrika blogg på blogspot. Jag började egentligen blogga för att jag ville skriva av mig och dela med mig av mitt tonårshuvuds snurriga tankar. Jag har alltid haft lätt för att uttrycka mig i ord och jag har på något sätt bara fortsatt, mer eller mindre aktivt.

Nu har en ny fas i mitt liv börjat. Jag har flyttat hemifrån för över ett halvår sen, jag studerar och jobbar för fullt och har hittills inte riktigt lyckats hålla bloggen uppdaterad på ett shysst sätt. Jag kräver ibland lite för mycket av mig själv och ibland kan jag må bra av det men bloggen har på sistone känts som något av ett måste. Min mor uttryckte det som ett "stressmoment". Det ska uppdateras, tas fina foton och man ska våga öppna sig själv inför läsarna. På ett sätt känns det också som att trycket på alla bloggare stegrades upp sedan Finlandssvenska bloggare öppnade sin verksamhet främst på Facebook. I all ära men jag kunde blogga bättre och friare innan dess era.

Det har inte varit ett enkelt beslut detta, jag älskar att skriva, jag har en dold passion för fotografering men jag hittar inte tiden för att satsa. Det finns så mycket annat jag upplever som viktigare än bloggen i detta nu, i denna period av mitt liv.

Jag tackar för min tid här på nouw, på blogg.se och blogspot.com. Det är över nu.

Som ett sista fint minne publicerar jag några av mina fina headers jag haft genom åren. Alla timmar man lagt ner på att försöka få en fin header. Passar bra som avslut, tack för mig!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Detta kan möjligtvis vara sista bloppisen någonsin jag ordnar. Jag kommer berätta mer om det i ett senare inlägg efter att jag fått fundera några dagar till.
Alla plagg kan hämtas från Jakobstad eller också sändas per post mot liten avgift.
Kommentera här under eller hör av sig till l-back@hotmail.com om du önskar köpa något!

1. Jacka i strukturerat, mjukt material från Lindex. Använd en gång. M-10€ reserverad! 
2. Glesstickad cardigan från H&M. M-3€
3. 3/4 ärmad tröja från Lindex. Fint skick. L-5€

1. Basic t-shirt från Conscious Lindex. L-3€
2. Skjorta från Gina Tricot. 40-6€
3. Fin vadlång klänning i stretchigt material med fin liten slits. Använd en gång. Lindex. M-10€

1. Burnout mönstrad t-shirt från KappAhl. Något noppig. 40/42-2€
2. Topp från Gina Tricot. L-3€
3. Basic t-shirt från Gina Tricot. M-5€

1. Jeans i urtvättad färg (varit så sen jag köpte). Lindex. 40-5€
2. Mjuka stretchjeans från H&M. 42-4€
3. Mönstercoatade jeans med fin passform (varit mina absoluta favoriter men måste nu ge upp dem..) H&M. 38-5€

  • 297 Readers

Likes

Comments

Jag har igen varit lite frånvarande på bloggen. Det har varit mycket på gång här hos mig, jag har skaffat katt bland annat. En helig birma som heter Baggis. Han krävde lite uppmärksamhet förra veckan men nu går det riktigt bra med honom här. Jag är bara fodervärd åt honom men han känns ändå som min egna lilla kisse.

Jag har också haft lite mer i skolan och längtar för första gången efter lite ledigt. Det kan bli riktigt intensivt ibland när jag har skola från 9-16 och jobb från 16-22, så därav har jag tagit till vara på mina lediga dagar och gjort sånt som jag mått bra av. Jag borde kanske blogga och ventilera i text också, det kunde vara riktigt bra.

Sen fick jag en enorm motivation att tillverka lite smycken igen och har beställt nytt material och använt lite gammalt material ikväll. Så kul att sitta och pyssla i kvällsmörkret!

Sätter in lite bilder som avslutning. Kanske jag återkommer snart igen. Vi får se.


Likes

Comments

En helg med lite mindre jobb, lite mindre stress och mer tid för familj och pojkvän. Tankarna börjar susa runt i huvudet när man inte har ett jobb att tänka på och som grädden på moset läste jag artikeln på ÖT på eftermiddagen. 

Polisen söker våldtäktsman , i Jakobstad. Här. Inte många meter från var jag för tillfället bor. Fick en plötslig längtan hem till byn igen. Bort från stan där man kanske inte känner alla men en liten del åtminstone. 

Jag suckade djupt när jag läste upp artikeln för R. Än en gång har det ofattbara hänt, vi har ett nytt offer ibland oss. Nu vet man ju dock inget mer om varken offret eller hur grav våldtäkt det är frågan om men ändå, det ska inte få hända. Mannen ska hittas och straffas. Han skapade ärr som aldrig kommer försvinna åt en antagligen helt oskyldig individ nära centrum, mitt i natten. Jag tackar kvinnan för hennes mod att polisanmäla saken genast när majoriteten av våldtäkterna inte alls anmäls eller talas om. Jag sänder mina varmaste tankar till offret. 

Jag blir inte rädd, men jag bli skeptisk för mänskligheten och människorna här i staden. Jag går ofta hem ensam om kvällarna och ibland tidiga morgnar eftersom jag slutar jobbet då. Jag har aldrig varit rädd heller men undviker vissa gator som känns kusliga för orsakens skull. Nu är det ju nästan så man vill ta bilen till jobbet som ligger några kvarter hemifrån bara för att inte hamna på fel plats på fel tidpunkt. Jag ryser till, vad skulle man själv ha gjort? Ska jag bli rädd och köpa mig en pepparsprayflaska? Näe, det har redan hänt, det händer säkert snart igen. Skulle bara vilja få ett stop på det. Gatuvåld är ju faktiskt ganska synligt våld så det kunde ju inte vara så svårt att få det att försvinna eller åtminstone förekomma mer sällan. Speciellt här i vår lilla stad. Det känns som att våldtäktsmännen och tjuvar är de fegaste häromkring - någon känner ju någon när stan inte är större än vad den är. Det är ju sen en annan sak om gärningsmännen bara befinner sig här tillfälligt och försvinner lika snabbt som de hägrat sig och hunnit begå ett brott på den tiden. Det upplever jag som det värsta. Får ju hoppas att mannen tillkännages. Inget mer sånt här tack! 

Likes

Comments

Det är så viktigt att trivas i sitt lilla krypin tycker jag. Nu har jag tagit ner julgardinerna och inrett med lite våriga färger. Ljusrosa skulle aldrig tidigare ha fallit mig i smaken men nu vågade jag mig på den färgen. Resultatet blev precis som jag hade tänkt mig och det är så skönt att kunna njuta av det.


Inslag av vatten och växter gör allt så mycket vårigare. En bukett tulpaner fick också följa med mig hem idag. Jag har en känsla av att pallen eller det primitiva soffbordet snart får en ombonad, i ljusgrått, eller så åker det ut och något annat in. 

Ja, jag trivs.

Likes

Comments

Jag gratulerar Erica som vann ett halsband! :)
Jag ger alla de som deltagit -20% rabatt på alla mina smycken fram tills söndag 31.1.
Halsbanden kostar 10€ styck.

Tack alla deltagare! :)

  • 639 Readers

Likes

Comments

Kommer att sätta upp några inlägg som handlar om mig, så att ni ska få lära känna mig något bättre. Sätter igång med att räkna upp lite saker jag inte förstår mig på. Inte för att vara elak utan för att jag tycker så. Respektera varandras åsikter gott folk.

1. MÄN MED TOFS

Källa

Näe alltså. En trend jag inte diggar alls. Det passar bra på en femtedel av alla som rockar stilen snaggade sidor med en ofta lite flåttig tofs mitt på huvudet. Har sett ett antal bilder på såna som photoshoppat tofsar åt världens ledare, plötsligt kan jag inte ta dem på allvar längre, ledarna alltså. Tycker det är en smått fjantig trend som jag hoppas dör ut snart. Dock är ju manliga flätor på intåg, det förstår jag lite bättre. Långt hår på män är helt okej, så länge det sköts och man är medveten om att längden passar.

2. TELEFONSKAL MED KORTHÅLLARE

Källa

Praktiskt tänk i all ära men en trend jag dissar. Har man tendens att slarva bort sina ägodelar är ju detta det allra värsta. Skulle aldrig åka utomlands och sätta korten på samma ställe som telefonen - bli bestulen och du förlorar i princip allt. Jag har någongång plockat något kort i mitt skal om jag inte tar någon väska med mig men kände mig då smått trött på att hela tiden få högt blodtryck när jag inte känt av börsen i fickan, haha. Småpengarna då? De kan ju rispa skärmen och ramla ut, gah, nejnej.

3. SIMHALLSKOMPANJONER

Jag simmar ungefär en gång i veckan i simhallen och jag har oftast ordentlig fart på. Jag får alltid söka mig till bassängen var "snabba simmare" håller till. 9/10 gånger delar jag den bassängen med hurtiga äldre män. Jag förstår mig inte på de blickar jag får när jag hoppar i. Varje gång samma sak. Som om jag vore en utomjording. Ibland har jag känt mig nästintill ovälkommen. När jag väl kommit igång visar det sig oftast att jag simmar snabbare än de och får kurva om eller helt enkelt vänta ut dem. Då brukar jag ge dem lite sura blickar, jag förstår bara inte varför de dömer mig så snabbt.

4. S.K. DRÖMTÄVLINGAR PÅ FACEBOOK

De dyker upp i mitt flöde på fb nästan dagligen. "Vinn en drömresa till andra sidan jorden", "Vinn detta sminkkit från MAC", "Vinnvinnvinn allt du behöver göra är att gilla och dela!!" Tja, jag småskrattar inom mig när jag ser någon dela och jag tar fram min källkritiska sida. Alla gånger har jag blivit navigerad till en fb-sida som blev skapad igår och säger sig vara något den inte är. Come on. Vad vinner den som gör tävlingen på det och vad vinner du på att gilla&dela? Nada. Jag hoppas att folk kunde bli lite mer källkritiska och göra lite research innan man ger sin gillning.

5. KELA

Källa

Behöver jag säga något mer? Nej, tänkte väl det också. Jag tror inte jag är den enda som inte förstår mig på eller förargas över vårt lands folkpensionsanstalt. 

Nåväl, det var väl allt jag är lite extra förundrad över just i detta nu. Dagligen förundras jag över något eller någon så det skulle nog bli en lång lista om jag tog upp allt. Haha. 

Likes

Comments

Jag fick avbryta min planerade dag eftersom jag fick feber i skolan. Efter lite vila hade det övergått till stegring så nu har jag varit hemma och försökt vila upp mig hela dagen och kvällen, dock förgäves. Flunsan tog mig.

Eftersom jag skulle vilja satsa ännu lite mer på min smyckestillverkning orkade jag ta fram kameran och ta lite ordentliga bilder. Hemgjord softbox och lite fantasi, det blev nästan som i studio ;)


Så kan det se ut när man släpper loss kreativiteten, skruvar loss ikea-lampor och letar efter de starkaste vitaste lamporna i hela lägenheten. Jag har nu också bestämt mig för att ta in lite grönt som kontrastfärg i mina bilder så jag bröt en liten kvist av fönsterblomman. Jag blev förvisso väldigt nöjd med de bilder jag tog sittandes, kikandes i kamerans vändbara display. Nu åker de upp på Etsy och sen också på facebook!

Sjuklingen intar soffposition. 

Likes

Comments

Jag har länge tänkt på att sälja någon av mina ritade mandala-teckningar men har inte riktigt vågat prissätta. Nu har jag kommit på att kombinera mina ritade verk med smyckestillverkning och har på så sätt gjort alldeles unika halsband. Jag kommer ännu att fundera lite på motivet men har gjort några prototyper varav jag kommer ge bort en innan någon annan har chansen att få köpa eller bära ett halsband som är handgjort med mycket kärlek.


För att vara med och tävla måste du göra två enkla uppgifter!

1. Kommentera här under att du vill vara med i utlottningen

2. Gå in på facebook för att gilla min sida HÄR!

Vinnaren kommer att dras den 28.1 kl. 16 så ni har exakt en vecka på er. LYCKA TILL!!

(Gillar du redan min facebooksida deltar du genom att endast kommentera här under! Vilken lyx)


Likes

Comments

Hoppas ni alla har en bra dag i det ihållande kalla vädret! Själv har jag för en gångs skull varit i skolan tills klockan två och på vägen hem bestämde jag mig för att krypa under filten tills bandövningen ikväll. Det lockar inte att göra någonting mer produktivt idag efter intensiva teorilektioner. Imorgon har jag ledigt från skolan men har ett jobbskifte. Sen är jag ledig hela lördagen! Hallelujah, typ första lediga lördagen på väldigt länge. Måste ta vara på min lediga tid, igår var jag också i jobb hela kvällen och på något sätt har jag alltid jättesvårt att somna efter ett kvällsskift. Vet inte om hjärnan har svårt att varva ner eller om det är promenaden hem som gör det problematiskt. Hursomhelst har jag bestämt mig att aldrig jobba kvällstid inom mitt framtida yrke! Som studerande och skiftesjobbare måste man kanske lida lite för att få det att funka. Skulle jag få välja vore det bäst att endera jobba eller gå i skola, inte ha två jobb och skola. Nåväl, man är ung en gång och då får man väl stå ut med lite konstiga sovtider och arbetstider.

Tänker värma en kopp te och fortsätta mysa under filten - det gör nog gott för min frusna själ.

Likes

Comments