Hur gör man?

Först och främst måste du kunna grunderna i det kaffet du har valt att jobba med. Det två viktigaste sakerna är "historiken" - Alltså vilket land/ stad det kommer ifrån, hur odlas ditt kaffe? Massor med fakta om just det underbara goda kaffet du har valt.

"Maskinella" - Hur har du valt att jobba med ditt kaffe espresso/ brygg kaffe? Om du har valt något utav dessa eller kanske båda är det bra att du har en barista utbildning på ett eller annat sätt.

Espresso - Hur mycket gram? Vatten mängd? Hur hårt ska man tampa? Städrutiner!

Bryggkaffe - Gram? Vattenmängd? Städrutiner!

På Espressohouse när man ska brygga espresso är det viktigt att kaffet från kaffekvarnen väger 18 g, vatten mängden är 5cl och att från att man trycket på knappen (för bryggning) till att espresson ligger i koppen ska det ta 25 sec. Det är väldigt viktigt att tänka logiskt, detta är Espressohouse siffror och inte helt säker att dina egna maskiner kommer kunna ha samma inställning. Det beror helt på vad man har för kaffebönor och hur mm själv vill att kaffet ska smaka. Man får helt enkelt prova sig fram.

Samma sak gäller bryggkaffe, detta är Espressohouse mått, Espressohouse finns över allt i hela Norden och dem har samma espressomaskiner och kvarnar samt bryggare på över 200 coffeshops. Där av viktigt att hålla samma standard på kaffet över allt.
Märke må maskiner och märke på kaffet kan göra mycket skillnad, så det gäller samma sak här, testa dig fram!
250g, vatten mängd 3L, rinn tid 4 minNu efter att du är så grym på kaffe att du inte kan lära dig något mer, så finns det mycket mer all lära t.ex. Latteart!

Latteart är mönster, konst i kaffedrycker/ mjölkdrycker,

Om ni har vart på café någon gång och antingen fått ett hjärta eller ett löv i din latte.

Där av har man bra standard på sitt kaffe, så blir det också sjukt bra och fint när man har lärt sig Latteart.

Då gäller det nu i detta tillfälle att kunna skumma/ streama mjölk.
Om vi nu ska ge exempel på en latte.

Först dubbel espresso
Direkt i koppen

Du behöver en kanna helst i stål med ett handtag och en "pip" (så det blir lättare att hälla och att måla, du har din kanna och nu vill du hälla i mjölk i den för att skumma din första latte. Du häller så mycket mjölk i kannan så att du tänker hälften av "pipen" (ungefär 1 cm kvar till kanten av kannan).
Varför vill vi ha ett utrymme i kannan mellan höjden på mjölken och kanten på kannan, är för att vi ska kunna bygga upp ett skum.

Sätt igång ditt streamat rör, genom att blåsa ut det men gång för att få ut överflödig mjölk och vatten. Sätt ångröret som ett stöd i pipen på mjölkkanna. Ta streamer rörets ände på ytan av mjölken och gasa igång ditt ångrör. Bygg upp en virvel i mjölken och släpp in lite luft då och då för att kunna bygga upp det 1 cm skum vi vill ha på en Latte.

När mjölken blivit så varm att du känner på sidan av kanna att det börjat brännas är den klar för att hälla i kommen med espresson, har du några bubblor i den skummade mjölken, gör lätt snurr i mjölken för att få bort dem. Det som är viktigt nu när du häller mjölken med espresson är att du försöker bygga upp den tjocka ytan "creaman" på espresson med hjälp av att du häller mjölken som vanligt ner i koppen men du häller i cirkel rörelser.
När du har 2 cm kvar i till koppens kant stannar du till och lutar koppen mot pipen av kannan och siktar med pipen i mitten av själva drycken som än så länge finns i koppen. För att sedan göra en prick som du gör så stor du känner för, samtidigt som du rätar upp kommen och när du börjar närma dig koppens kant drar du upp mjölkkanna och drar igenom pricken som du precis har gjort.


Följ bilderna i tur ordning så kommer du ha fixat ett hjärta i din dryck väldigt snart!

Likes

Comments

Så skönt att äntligen ännu en arbetsvecka avklarad, att få en ledig helg efter intensiva dagar på jobbet är ju det bästa!

Känner att den här helgen är välbehövd, det är ännu bättre att det är denna helg Eurovision finalen går av stapeln!


När jag ändå håller på att pratar om ledighet så kan jag passa på att säga att min semester är hack i häl. Kan väldigt glatt säga att jag kommer i slutet av Maj att åka iväg till underbara Berlin som jag längtat! Efter Berlin så kommer vi att fara från Sverige till London och detta kommer då att vara en vecka i Juni (slutet av månaden om jag inte miss minner mig).

Till Berlin åker vi till min pojkväns underbara syster som bor där för att hälsa på. Där vi ska gå runt och ha det sjukt jävla kul! För skratt kan man inte komma undan en sekund när man är i Berlin och hälsar på.

En resa till London fick jag i födelsedags present av min underbara pojke, där vi kommer att få se min all time IDOL för andra gången i mitt liv! ADELE!
Vet att ni som har vet med på min blogg länge kommer säkert ihåg Adele i Berlin förra året.. BÄSTA DAGEN I MITT LIV!

Hoppas ni vill följa med mig på nya äventyr och hoppas att ni är lika spända som jag!

LTYA!

❤️

Likes

Comments

Det är helt sjuk vad min hud har blivit känslig på den senaste tiden, vet inte vad det kan bero på men det börjar bli bättre hoppas jag!

Jag har använt så mycket produkter till ansiktet för att jag hade panik varje gång det kom en finne eller något annat som gjorde att jag kände mig smutsig i ansiktet. Alla dem här produkterna som jag nu idag inte använder fattade ju inte jag att det bara gjorde min hud sämre för att den inte passade min hud typ. Kan inte idag säga att min hud är perfekt men den känns mycket mycket bättre nu än vad den har gjort förut.

Har också skrubbat sönder mig i ansiktet med dyra skrubb med stora sand korn i sig som jag tyckte då var skönt att tvätta sig med efter som man kände sig ren efter åt, fattade aldrig att huden i ansiktet är så känslig att om man skrubbar/ tvättar huden i ansiktet så hårt och ofta blir det bara öppna "sår", "Inflamation"...

Efter som jag oftast använder smink måste jag tvätta ansiktet noga men inte så noggrant att man ungefär får sår. Nu tvättar jag ansiktet med tvål och ett par speciella vantar lite försiktigt, efter tvättning går jag över till 2 produkter från Dr.Jart jag EJ kan leva utan!

Dr. Jart+Ceramidin™ Liquid

Dr. Jart+Ceramidin™ Cream

Märket är från korenskt och det är för bra att vara sant för mitt ansikte så jag finner knappt några ORD! Nu pratar jag också om hur dem här produkterna funkar på min kropp och jag kan absolut inte stå för om dem passar för er hud typ. Jag har testat mig fram genom många olika märken och tillslut har jag funnit det som passar mig bäst!


Jag kommer att tipsa er om DR.Jart för att jag tycker att det är grymt

Någon annan som tycker som jag?


LTYA <3

Likes

Comments

Contains affiliate links


Tjejer, Killar, Hon, Han, Trans, Hen, Den Det, Du? Jag? Gay, Lesbisk, Gammal, Ung, Ful, Snygg..


Smink eller inte

?

Skit du i det!


För ungeför en vecka sedan var jag inne på sidan Fyndiq.se som då är en svensk (om jag inte har fel) sida där man kan relatera till en liknande sida Wish. Fast enligt mig så är Fyndiq så mycket bättre och dem bättre kvalité, samt att dem har märkes då menar jag lite dyrare som man känner igen. Medans det finns märken man inte känner igen för ett billigare pris.

Där köpte jag lite billigare smink som jag vet är bra enligt olika smink tutorials på Youtube. Bland annat Primer, setting powder, Pressed Powder, Highlighter, Smink borstar, Beauty Blender med mera. Jag tycker om att blanda olika klädmärken med varandra som t.ex. Second hand kläder med märkes kläder. Vill ändå inte sminka mig grovt mycket när jag väl gör det utan vill se mer naturlig ut efter som jag tycker att det passar mig bättre ut efter vad jag gör om vardagen. Då jag tycker att man kan blanda lite hur man själv vill med smink.

Min bas sat tsar jag då på vara lite billigare men blandar då till med en lite dyrare Foundation från Becca - Aqua Luminous Perfecting (Sephora). Sedan bygger jag på med lite lätt med concealer och sedan sätter vi det med härlig powder så att det sitter hela dagen.


Sedan om man vill festa till det brukar jag lägga till contour och highlighter.


LTYA

<3
Likes

Comments

För några dagar sedan beställde jag och min kille lite kläder från BERSHKA! Super cool klädbutik på nätet dör oss svenskar efter som fysiska butiken inte kommit till Sverige :(

Jag har vart i den fysiska butiken när jag var i Berlin senast och ville absolut inte gå ut där ifrån!

Säger vara det tjejer och killar SHOPPA PÅ...!

Här är kläderna vi beställde.

LTYA!<3

Här är en Draped T-shirt i svart och vit vi beställde båda small

Hör är en Asymmetric seamed T-shirt som beställdes i grå och svart extra small

Här Boxy fit T-shirt vit/svart storlek small

Här Maxi belt BAG 2 st till sol semestern i sommar (Y) onesie

Här 3/4 length sleeve sweater small

Här Slim Fit denim Bermuda shorts för liten storlek måste beställa om :(


Likes

Comments

Så sjukt schisofren dag här i Stockholm, skojar inte att huvudstaden idag har haft olika väder var 10:e minut!
Så sjukt jobbigt för det första vet man inte vad man ska ta på sig när man ska gå ut i sol, snö, storm, hagel?
Sedan så är jag som människa, ändrar mitt humör utefter vilket väder det är... Trött på VÄDRET!

Idag är jag också ledig från jobbet, älskar att jobba men behöver verkligen vara ledig ibland för att kunna fungera.

Idag tänkte jag ta upp funderingar kring mina tatueringar..

Jag har två stycken och jag tycker om dem jätte mycket. Den ena tycker jag om lite mer efter som den är gjord på en riktig studio här i Sverige för cirka 3 veckor sedan. Den andra gjordes också i en studio fast kanske inte den bästa och det var en nybörjare (lärling) som inte var så duktig, detta var då i Berlin..

Tycker att man ska vara medveten om att man har den hela livet, nykter, vaken och absolut seriös när man tatuerar sig! Min första tatuering var seriös från mitt perspektiv men kanske inte från han som gjorde den på mig (han kan också ha vart nervös, då är det en helt annan sak). Jag säger så efter som jag kan se nu hur tatueringen ser ut efter 1 år på min kropp, att det verkligen inte ser ut att den är gjord i en "studio"...
Min första tatuering är ett eternity märke på min underarm/ handled.

Min andra tatuering gjordes som sagt för 3 veckor sedan och kan redan se resultat efter så lång tid till skillnad från den förra tatueringen. Det här var en tjej som gjorde på en studio här i Stockholm som är utbildad och vet exakt vad hon gör. Grym tjej! Bläck & Lera heter hennes studio!
Den andra tatueringen är ett sträck runt min arm och på underarmen av sträcket är det en knut! Som betyder committed.

Båda mina tattueringar har jag gjort tillsammans med min pojkvän och då menar jag att han har exakt likadana på exakt samma plats på kroppen, vi båda har tänkt igenom innan att vi kommer leva med dessa, att vi också kommit överens om att vi vill ha dem som en fin symbol!

Tänk efter innan du tatuerar dig!

Det är snyggt men kan bli, något man kanske inte förväntat sig!

Love to you al!


Likes

Comments