Found my way out of a black hole

Tar ca 3 min att läsa


Hej underbaringar! Tänkte köra ett sidospår från serien och skriva om något annat idag. Nämligen om min psykiska hälsa. Väljer att skriva hälsa istället för ohälsa eftersom ohälsa har en dålig klang. Man kallar det ju inte fysisk ohälsa om man är otränad. Så varför kalla det psykisk ohälsa? I dont get it, haha.


I nuläget tar jag en medicin mot social ångest och depression. Den har hjälpt mig mycket, är så tacksam för det. Missförstå mig rätt, jag rekommenderar inte denna medicin till dig. Men mår du dåligt under en längre tid, har bekymmer, uppmuntrar jag att söka hjälp.


Efter att ha mått dåligt i ett år, fick jag nog och sökte hjälp.. Då fick jag den hjälp jag behövde. Och är så glad för det. Fick komma till en psykolog, vilket resulterade i att jag förstod mig själv bättre. Hade länge intalat mig att jag var okej (inte behövde psykolog), trots att jag inte var det.


Rekommenderar starkt att kontakta psykolog om något tynger dig. Spelar ingen roll om du ser det som ett futtigt problem. Små problem kan växa sig större. Det är bra att ta tag i, medan det fortfarande är en liten snöboll.


Att prata med en psykolog är inget att skämmas för. Tvärt om. Det är något att vara stolt över tycker jag. Många går till en PT på gymmet. Inga konstigheter där, det kan det pratas högt om. Så varför ska vi skämmas för att gå till psykolog när vi behöver stärka vår psykiska hälsa.


Vill även nämna att: min fantastiska psykolog på mendly bidragit till mitt självförtroende att dela med mig av mina personliga berättelser till andra.


Proffessionell träning, tillgänglig online:


Appen Mendly (gratis att chatta/skicka röst meddelande till psykolog)

Mindler: https://mindler.se/

Doktor 24: https://doktor24.se/psykolog/?gclid=Cj0KCQjwwLKFBhDPARIsAPzPi-LCZqWjA7ATNGAZmRnvTERbYPImFeTPiPtnbapGtZOXicmugEABuJwaAlMoEALw_wcB

Doktor 24 och medly är gratis.


Fysiska platser:


psykiatrimottagningen


Vårdcentralen (alla vårdcentraler i sverige är skyldiga att ge psykologhjälp), mer om hur man kan få en remiss kan du läsa om här: https://mindler.se/remiss-psykolog/


Jag har provat och behövt alla ovanstående. Med det sagt så, ta hand om er.


Har fått en ny följare @vickan93 välkommen. Victoria skriver om djur, träning och att äta nyttigt.

Jag rekommenderar endast bloggar som inspirerar mig :)Virtual hugs


#psykiskohälsa #psykiskhälsa #personligt #hälsa

Gillar

Kommentarer

svullo
svullo,

Bra skrivet, intressant att läsa när du skriver för du gör det så bra 👍

nouw.com/svullo
lovelyarabella
lovelyarabella,
beatricenyman
beatricenyman,

Väldigt klokt inlägg! Jag är glad för din skull också. 😊 Jag pratade med psykolog när jag var i tonåren för en depression pga att mina föräldrar skiljde sig och för att min pappa skaffat sig en ny som inte accepterade och fortfarande inte accepterar hans "gamla" familj. Har tyvärr ingen kontakt med honom idag. Men jag mår inte längre dåligt över det som jag gjorde då! 😊

nouw.com/beatricenyman
lovelyarabella
lovelyarabella,

Tack! Tråkigt att höra. Men glad att du verkar må bra 😊

nouw.com/lovelyarabella
MrsSimson
MrsSimson,

Så viktigt ämne!

nouw.com/mrssimson
lovelyarabella
lovelyarabella,