Då for vi! Idag kl. 05.15 ringde min väckare för sista gången innan jag lyfter från svensk mark! 06.30 bär det av mot Skellefteå flygplats och ca 80min senare så sitter jag där, i Skellefteå å väntar på att lämna Norrland och allt dess innehåll för 2 veckor. 9.50 bär det av!

Jag ska alltså flyga helt själv till.... drumvirrvel tack!!! Till The Capital of Scandinavia aka Stockholm! Där blir det 5 timmars väntan på mitt flyg till DUBLIN, Irland!! Åååå va ja ä taggad!!! fast lite nervös måste man ju ändå säga att man är! Lixom va händer om jag behöver ett skavsårsplåster och hon jag ska bo hos som pratar svenska inte är där? För inte fan vet vell jag vad skavsår heter på engelska😂😂 det blir att improvisera helt enkelt! Fast sist jag försökte med det så fick det inte så vidare, jag skulle säga; I have à wound on My foot, men ja sa; i have à wand on My foot!😂 de ä bra Alicia, trollstavar ska vi ha på fötterna😂 fast som tur va så va det bara till pappa😂 aja, det får lösa sig😂😂

Sen så tänkte jag bara meddela att det blev lite ändrade planer när det gäller Calle. Det blev så att han fick åka hem till snälla Nadja Grundberg och hennes små hästisar medans jag är borta! Nadja kommer att rida honom och ta hand om min lilla Caramelkung!

När vi åkte dit igår med honom föll det faktist en tår eller två! Det är ju min lille pruttponny juu!! Men jag vet att han kommer ha det skit bra med 3 st hästkompisar och en jätte hage! Så han ska det inte gå någon nöd på!

Jag kommer va mest aktiv på Snapchat och på Instagram under den här resan så om ni är intresserade kika på någon av dessa om ni är intresserade!

Sen måste jag även berätta att jag tillsammans med ett helt sjukt coolt företag som heter stably.se har fixat en rabbatkod till deras hemsida! Det finns så sjukt mycket coolt där och det är svårt att ta sig ut från hemsidan tomhänt! Men för att spara en slant eller två kan ni ju skriva in koden: stablyaliciakonigsson i kassan för hela 20% rabbat!

Tjadå!😂

Instagram: oakportcaramel eller aliciakonigsson
Snapchat: aliciaduvetvem

Här är även Nadjas Instagram för er som vill hålla lite utkik på Calle!: tippsaaans

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tjenare allihopa! Tänkte göra ett litet update inlägg om bl.a. Vad jag har hunnit göra i sommar, Calles skada och Irland! Jag vet att jag har bloggat skit lite men har inte haft något sug att skriva helt enkelt. Men nu kör vi ett inlägg!!


Nu är det äntligen sommar efter den eviga svenska vintern! Ååå va skönt! Ja orkar inte med att det ska va så jädra kallt å jäkligt! Men nu ska vi inte säga så mycket om den svenska sommaren men de är åtminstone inte minusgrader ute!😂 Nu har det regnat i ca 1 vecka så jag har bara ridit på de små stunder när regnet inte har öst ner! Men det går det me!

Jag och syrran har våra två hästar hos våra morföräldrar i Brännäs 2,5 mil från Malå, så det blir mest att rida ut. Men det passar Calles skada helt perfekt! Han har nämligen fått en 15% stor senskada på ytliga böjsenan höger fram. Jag tänker att jag gör 3 steg om skadan. Jag börjar med hur skadan kom till och varför vi väntade så länge med att åka in med honom till klinik. Sedan skriver jag lite om hur skadan har behandlats, på vilken klinik och med vilken behandling. Även lite om återbesöken. Sist men inte minst så berättar jag om hur det ligger till nu och hur skadan har läkt.

Ok, det började så att vi under vintern 2016/17 så var Calle på topp! Han hade perfekt tävlings kondition även om han var lite små tjock så hade han både all kondition och alla muskler som han behövde för att utföra det jag bad honom om! Vi tränade för fullt i både hoppning och dressyr. Vi hade hunnit starta nån tävling och debuterade precis L:B hoppning med 4 fel!

Vi hade helgen innan varit på träning för À-tränare Pontus Westergren i Skellefteå och skulle samma vecka åka till Luleå och tävla. Jag och en kompis skulle rida ut ridstigen där underlaget inte var helt 100%. Skaran brast på några ställen men det var bara ca 15 cm snö efter stigen och Calle verkade inte bry sig speciellt om detta. Vi red ut och allt var frid och fröjd. Han kändes helt som vanligt! Men det var dagen efter, onsdagen när jag skulle rida igenom det sista inför helgen som jag insåg att han inte var fräsch.

Jag skulle trava lite upphöjda bommar på böjt spår och när jag red fram så tyckte jag att han kändes konstig så jag bad dom jag red med att kolla honom när jag red men ingen av dom såg något så jag red vidare ca 10 min. Sen kom mamma in och jag stod still nån minut. När jag sedan skulle trava honom så sa jag direkt att det inte var OK! Jag satt av och sprang med honom så att mamma kunde kolla om hon tyckte att han såg konstig ut, det gjorde hon. Men jag ville ändå att hon skulle springa med honom en gång så att jag kunde se själv. Jag höll med, han var inte helt ok. Men inte alls block halt!! Utan endast lite ofräsch. Jag bad min tränare om hjälp men hon trodde bara att han hade stukat sig eftersom han bara var halt i trav och inte var varken varm eller svullen. Hon sa till oss att bara vänta en vecka eller två så skulle det nog bli bra! Sedan är ju inte hon varken utbildad tränare eller någon veterinär utan bara en super tränare och hästmänniska som har ägt mycket hästar men vi följde ändå hennes råd eftersom vi också trodde att det skulle vara något lindrigt eftersom han inte var halt i skritt över huvudtaget!

Men 2 veckor gick och jag kände egentligen från dag 1 att jag ville åka in med honom till klinik. Men mamma och alla andra tyckte att om det bara är en stukning så är det så sjukt onödigt att ta ut en veterinär eller åka 20 mil till kliniken i Boden. Men nu tyckte jag att det fick vara nog! Vi ringde till Hästkliniken i Norr ( Boden) och fick en tid först 2 veckor senare!😝 vi fick order om sjuk hage och fortsatt vila och väntade på att få åka in.

Ännu 2 veckor gick och vi var påväg till Boden. Väl i Boden så skulle vi springa med honom och veterinären tyckte inte att han var halt men hon tyckte att han hade ett kortare steg höger fram. Vi gjorde ett ultraljud och veterinären såg att han hade en liten skada på " de bästa stället" så vi var ledsna att det var en Senskada men ändå lättade att den var liten.

Vi började diskutera om vilken behandling vi ville göra. Vi beslutade oss för att göra en PRP behandling som skulle vara det bästa möjliga! Vi behandlade honom samma dag och åkte hem. Nu var det 1 veckas boxvila och sedan sjukhage och skritt 5 min i stallet till hand. Sedan skulle han fortsatt stå i sjukhage men vi skulle öka skritten stegvis till hand i 4 veckor.

Efter det fick jag skritta honom 25 min på asfalt och det höll inte riktigt Calle med om. Han var mest uppe i luften så vi var livrädda att han skulle dra upp skadan. Men han började lugna ner sig och det gick bättre och bättre. ( det är ganska hårt på vägarna här i brännäs så det var det jag menade med att det passade Calles skada perfekt!)

Nu var det dags för första återbesöket. Samma procedur som första vet besöket och veterinären tyckte att skadan såg så bra ut som det bara kunde bli! Vi var skit glada och nu skulle vi få börja trava honom så smått. Hans bus hade visst inte varit någon fara!

Vi fortsatte att trava honom mer och mer och sista återbesöket var i måndags. Han var helt ohalt. Skadad var helt läkt och det ända som syntes på ultraljudet var ett litet litet ärr som veterinären sa satt så bra att det inte alls skulle störa honom. Han skulle bli helt 100% återställd!! Inga komplikationer! Ååå va glad jag blev! Nu ska han travas som vanligt och när jag kommer hem från Irland så ska vi få börja galoppera honom! Jippi!! Efter det ska han galopperas och dressyr ridas i 1 mån sedan får vi börja hoppa honom!!😍

Det ska nog vara hela historien! Haha blev lite långt men jag borde ha fått med allt!😂 här kommer datumen.

Calles sjukdom:

Han blev sjuk den 15/3-2017
Kan ridas vanlig dressyr ridning den 7/8-2017
Kan börja hoppas den 7/9-2017
Första inplanerade tävling: Hippo v.45

Och sist men absolut inte mist! Jag ska åka till Irland den 27/7-2017!! Hur sjukt är inte det!

Jag ska jobba på en gård hos ( ok dö inte av förvirring nu) min mammas barndomskompis mans farbrors fru och dotter😂 som bor på Irland! Jag ska bo hos min mammas barndoms kompis och jag ska vara där i 2 veckor. Jag ska jobba som deras hästskötare, stallskötare, tävlings groom, Ja allt.😂 sen får man vell hålla alla tummar och tår för att jag ska nån häst eller 2😆

Åå va roligt det ska bli!! Självklart lämnar jag inte Calle åt sitt öde under denna tid utan mamma får rida och sköta om honom.

Nu orkar jag inte skriva mer men nu är ni lite uppdaterade!😁 här kommer lite bilder från i sommar!!

Likes

Comments

Halloj! Idag var det dressyr på schemat för både Mira och Calle. Jag hade mest tänkt rida igenom dom i sidorna men det lite mer eftersom båda två var så fiiina!😃

Jag gör så att jag går igenom båda passen var för sig:

Calle, jag började med att rida fram honom i skritt, trav och galopp på långa tyglar och fokuserade mest på att han skulle svara framåt för skänkeln och tillbak för handen/ sitsen. Det fungerade förvånansvärt bra! Jag fick bara påminna honom nån gång att han skulle gå fram lite till men inget att klaga över!

Sedan fick han en liten skritt paus innan jag började böja och ställa honom i skritten. Det gick också bra han kändes väldigt mjuk och fin.

Efter det så gjorde jag lite skänkelvikning i först skritt och sedan trav. Han var inte alls allert på de sidförande hjälperna till en början men efter lite jobb så klev han undan fint i båda varven i både skritten och traven.

Efter det fick han en välförtjänt paus och efter det satte jag igång med lite höger galopp. Han var verkligen sååå fin jag hade ingenting i handen men han gick ändå stadigt och mjukt men ändå med bjudning!! Åååå så fiiiin!!!!

Sedan i vänster galoppen gick det inte lika bra men tillslut så fick jag igenom honom även där.😋 Sedan travade och skrittade jag bara av honom🤘🏼 tack för sällskapet Julia!!
( ps läs gärna hennes blogg juliasshowjumping)


Mira:
Började med att rida fram på samma sätt som med Calle. Alltså på långa tyglar i skritt, trav och galopp. Jag rider fram mina hästar på långa tyglar så att dom kan värma upp sig i hela kroppen och få igång alla muskler. Inte bara hälften som det kan bli om man rider ihop dom för snabbt!

Efter det så gjorde jag även här lite böja ställa i skritt och trav och det gick också bra och hon var mycket mjukare i sidorna idag än vad hon brukar vara! Sedan gjorde jag även detta i galopp på en volt och det tyckte Mira var mega jobbigt! Så där fick jag jobba en stund. Hon ville antingen springa i 190km/h och med skallen bland molnen eller stå stilla och skita. ( hon skiter typ 50000 per ridpass!!) Men tillslut så fick jag igenom det någorlunda.🤓

Sedan tyckte jag att Mira kunde få ta det lite "lugnt" resten av ridpasset, inte så stora krav lixom. Så jag red och gjorde lite byten över en bom och det var hon super bra på och hon sprang som en lama och det såg ut som om hade ganska kul!😂

Sedan travade / skrittade jag bara av henne och då var hon KLAAAAAR!!

Sen var båda ponnysarna ridna och Mira såg mer gul ut än brun/vit så då tvättade jag upp henne!!

Ja det var vell allt för denna dagen! Tack för ni som läser!! Kommentera gärna om vad ni vill läsa om!Ni hittar mig på:

Instagram: oakportcaramel
Eller aliciakonigsson
Snap: aliciaduvetvem
Musical.ly: aliciakonigsson
Mail: konigsson_03@hotmail.se

Bjuder på en gammal sommar bild när ponnyn faktiskt hade en pannlugg!!😂

Likes

Comments

Tjenare! Det va ett tag sedan... Kan man säga.. .

Hehe men var har hänt sedan sist då? Ja, alltså vad har jag gjort med livet😂 inte mycket kan ja ta och säga.

Det har blivit nytt år 2017, nytt år och nya möjligheter brukar man vell säga! Det känns faktiskt precis så just nu. Innan jul så hade jag INGEN motivation att rida. Jag hade Sveriges värsta förkylning! Det kändes verkligen som om den sög ut all energi ut kroppen och man var bra allmänt less! Men nu känns det faktiskt som att det vänder för nu känns det som om jag inte kan dra mig från stallet!

Vad ska jag hitta på med 2017 då? Ja alltså jag har vell tänkt he mig ut på en massa tävlingar och mitt mål är att börja tävla L:B typ kontinuerligt! Första tävlingen blir nog Skellefteå v.8. Jag skulle ha åkt till Umeå RF nu v.4 men då har jag ju inte hunnit ta mitt gröna kort än!! ( måste ha det eftersom jag fyller 14 iår) så det blev tyvärr inte.😩 men i Skellefteå ska jag nog hoppa Calle L:C båda dagarna ev. L:B men mest troligt blir det nog bara L:C eftersom det blir första tävlingen sedan Älvsbyn i höstas! Om Mira får haka på så blir det nog L:C och L:B.😃

Och just det! Jag har ju fått äran att rida fina lilla Mira! Hon kommer från samma ryttare som hade Calle innan jag köpte honom och nu ska jag ha henne på foder i några månader och vi får se om hon också får haka på på lite tävlingar! ( kommer lite info om henne senare i inlägget!)


Här kommer lite bilder från senaste tiden på Calle❤️

⬆️ här är en bild från tävlingen i Älvsbyn☺️

Namn:Miracle

Född:2002 

Mankhöjd: 140cm ( maxad C-ponny)

Ägare: fam Engman 

Har tävlat: L:A med placeringar

Otroligt snäll och fin ponny!!

Ni hittar mig på:

Instagram: oakportcaramel
Eller aliciakonigsson
Musical.ly: aliciakonigsson
Snap: aliciaduvetvem
Mail: konigsson_03@hotmail.seSes nästa gång!

Likes

Comments

Igår red jag och badade med Calle och det tyckte han som vanligt va skit kul😜

Sedan på de 2 sista passen på skolan gick vi till Sjöparken och jag kände att det va ett perfekt ögonblick att ta ett dopp😂 så ja körde lite klädsim men det va då varmt å skönt 😂
Och dessutom slapp vi sista passet så vi slutade ca 50 min tidigare😂😂

Sedan när jag skulle rida va Calle så himla fin😍😍 jag tänkte att Lena stod och skrek på mig och på så sätt påminde jag mig om allt.
Det gick skit bra så det måste jag fortsätta med!! Fast om nån kollar på kanske jag bara ska tänka det och inte skrika😂😂 men Calle blev super svettig så jag red en ganska lång bit och skrittade av😋


Ja det va nog allt för idag😘👋🏽👋🏽👋🏽

Likes

Comments

Igår va jag hos Jessica Bottke för dom skulle ha en p&j hemma hos dom.

Calle va super duktig när vi körde dit han va bara lite typ konstig i kurvorna för då litar han relativt mycket mot väggen men inget så mycket så att det gör något. ( han va typ samma på vägen hem). Jag lastade honom alla gånger själv och han va så himla duktig🎀🎀 han försökte inte alls bråka med mig😋

Första klassen var 80 cm och då va han super duktig men jag glömde ett hinder och hoppade igen och lika fin då. Alltså felfri ritt och rosett.

Andra klassen va 90cm och han va minst lika fin fast i denna klassen nästan lite bättre för han gick bättre fram. Dessutom hoppar han bättre bär det när det blir högre😊alltså även här felfri ritt och rosett.

Sedan efteranmälde jag mig till 100cm och han va jätte duktig men ny började det bli lite trångt i deras lilla paddock så det blev 3 ner men ändå skit nöjd. ( bommarna va dessutom av plast utan något i så dom föll typ om man blåste på dom😂) alltså ingen rosett här men ändå en skit bra runda🎀💁🏽

Det känns faktist som att vi är 🔙🔛🔝 nu☺️ vi får vell se i vindeln om det kanske och då säger jag kanske att vi efteranmäler mig till L:B ( 100cm).

Puss puss hej då😂

Här har vi framhoppningen😊

2 bilder från 90/100cm ps alltså kolla mitt face på den ena alltså 😂😂😂 när Calle hoppade stort hängde jag inte riktigt me😂😂😂den bjuder jag på😂😂🎀

Och här är Calles BFF Ludwig och han på prisutdelningen😍 ps jag körde barbacka på prisutdelningen😂😂Tyvärr gick det inte att lägga ut filmerna😭

Likes

Comments

Idag drog vi Calle till Bergnäs och fina bergnäsgården. Jag lastade Calle helt själv och gick ut med han själv och han tvekade inte en enda sekund 😋 och medan vi körde så tog han lite stöd mot väggen men han trampade inte om en ändaste gång!! Han är verkligen värdens bästa ponny❤️❤️❤️

Jag och Vendela Näslund red ut och badade lite på både dit och hemvägen men när Vendela skulle sätta på Felix benskydden( en an hennes ponnyer) blev han lite galen och stack till skogs😂😂 Calle va så himla duktig han blev bara lite stressad när Felix drog iväg. Men hur som helst så fick jag i uppdrag att rida hem och hämta hjälp men när jag kom fram stod Felix lugnt i sin Box och tuggade hö😂😂😂 knas ponny🙊
( ps Vendela gjorde sig inte illa och inte heller Felix)

Sedan när vi skulle åka hem var han minst liks lugn och så himla duktig🎀


Ja det var vell det tror ja😂😂 👋🏽👋🏽👋🏽

Likes

Comments

Igår red jag och små hoppade i paddocken med Nadja och Tippy och det gick ganska bra han kändes fin men en gång när vi kom på en oxer kom vi slut konstigt så då prova han typ hoppa med frambenen men rev typ höra hindret ( även stöden) dessutom va jag påväg av 😂 men så skillad som jag är så satt jag kvar😋


Idag red jag dressyr i paddocken och ville fokusera på att han skulle gå fram för skänkeln och tillbak för handen. Men det var lättare sagt än gjort... Han är typ för lite brydd om allt så det spelat lixom ingen till om jag säger till han med spöt på rumpan han bryr sig lixom inte. Och jag vill ju inte använda spöt på det viset heller.. Ja men på slutet gick det lite bättre men jag fick inte alls igenom det som jag ville så det vi ska träna på i framtiden är att han även om vi inte har några hinder så ska han ändå gå fram. Jaja jag ä int så bra på att förklara men jag hoppas ni fattar.


Sedan efter vi hade ridit skulle vi last träna. Han gick direkt på och va skit duktig. Till och med jag kunde gå på med han😛 sedan skulle vi köra till solviken ( en liten sjö ca 2 km bort) där vi skulle lasta ut han och låta han bada ( han älskar att bada). Det tyckte han va skit kul och sedan rullade han på stranden typ 14 gånger😂😂😂 sedan när vi skulle köra hem så var han och super duktig han ville inte gå på i 5 sek men sedan gick han på. På vägen hem åkte han lite lite mindre bra bara för att i sista svängen mot stallet lutade han lite mot väggen men eftersom vi inte har mellan vägg så la han sig inte ned. ( det kom upp en lastbil som körde skit nära transporten så Calle blev rädd och la sig ned och började galoppera mot väggen. Det är därför vi har last tränat och så mycket på sista tiden. Men nu värkar det gå bättre med den nya transporten. Peppar peppar ta i trä😆

Jag det va nog allt tror ja😛 by by

Likes

Comments

Idag red jag barbacka i ridhuset för det regnade skit mycket😅 Calle va super duper fin förutom när vi skulle korta galoppen för då fick vi kämpa en stund.

Sedan skulle vi lasttrana och Calle va så duktig han gick rätt på och stod snällt medan vi körde🎀 ända gången han va lite tjorvig va när han skulle gå ut fram för första gången hade han lite bråttom. Men det känns bra att han ändå står och äter medan vi kör osv så nu får vi bara fortsätta träna på!!

Likes

Comments

Filmerna blev knas men är kommer lite bilder😋

📷:Clara Runnzell

Alltså varför ska Calle jämt se så sur ut😂 eller så tajma man och ta kort när han är sur😂😂

Likes

Comments