Header

VARDAGSEKONOMI

Jag lägger varje månad upp en budget för kommande månad och går även igenom hur månaden innan varit. Var det några oförutsedda utgifter, isåfall vad? Berodde det på något speciellt? Var det viktigt eller kunde det vänta? Hur mycket köptes som igentligen var onödigt (Tänker främst på läsk, godis, färdiga mackor/mat) Sånt man igentligen klarar sig bra utan om inte ännu bättre.

Att bli vuxen handlar mycket om att ta eget ansvar, likaså eget ansvar över sin egna ekonomi. Tittar mycket på lyxfällan och blir alltid lika glad när deras pollett ramlar ner och de inser saker ☆☆

Finns jättebra appar man kan ladda ner till mobilen, t.ex lyxfällan. Super smidig!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

VARDAG

God kväll!

I går åkte jag till Norrtälje på eftermiddagen, tar ungefär 2 timmar att åka från mig och det gick faktiskt ganska så fort tycker jag ♡

Var hemma hos Elin och Fredrik, även Danne var där. Åt en jättegod middag och kollade melodifestivalen tillsammans.

Likes

Comments

MITT HEM, INREDNING

God kväll!

Hoppas ni alla har haft en bra dag och trevlig kväll. Var en snabbis precis hemma i min lägenhet med min mamma. Målaren har kommit en bit, men inte klar på långa vägar. Får se om jag kan flytta hem till helgen eller om det blir nästa vecka först.

Tog några bilder, såhär ser det ut just nu:

Likes

Comments

VARDAG

God morgon!

Jag skrev tidigare att jag just nu har målare hemma hos mig som fixar om hos mig och under tiden bor jag hemma hos min mamma. Tar ca 3-4 dagar om allt går enligt plan men vi har ganska dåliga väggar i vårt hus, så kan ta längre tid.

I går när jag kom hem från jobbet så var middagen klar, inget "vad-ska-jag-äta-till-middag" kaos, inget handlade med gigantisk lång kö. I morse var kaffet till och med klart när jag vakna ♡ Min mamma och min lossas pappa är bäst ♡☆

När man väl bor hemma tar man sånt här förgivet, tills det är försent och man bor i sin egna lägenhet och får göra allt själv.. Då vet man hur bra man hade det.

Åker kanske och kollar in min lägenhet efter jobbet idag, blir spännande ♡

Likes

Comments

INREDNING

God eftermiddag!

I morgon kommer målaren till mig och ska börja tapetsera och måla mitt tak. Så igår och idag har jag röjt undan massa saker från mitt vardagsrum så det ska vara lättare att flytta möblerna och för målaren att komma åt ordentligt. Det är jätte tomt nu men desto värre i mitt kök där jag nu har ställt allting.

Tar ca 3-4 dagar och under tiden ska jag inte bo i min lägenhet. Så behöver packa det jag behöver under de här dagarna. ♡

Likes

Comments

VARDAG, MITT HEM

i dag är det äntligen fredag och sista dagen den här veckan som jag behöver ställa klockan 4.45. Veckan har rusat iväg i vanlig ordning och jag är redan på väg hem från jobbet!

För några timmar sen så ringde målaren till mig med information om att han sätter igång på måndag hemma hos mig. Det ska målas tak + tapetsering i mitt vardagsrum & hall. Hoppas jag valt rätt nu så det blir fint ♡

Bad målaren att inte sätta tillbaks min hatthylla eftersom jag ska köpa ny. Dags att leta efter någon fin ♡♡

I helgen är planen att packa ner allt smått i lådor + de jag har i min tv-bänk. Lättare att flytta möblerna. Undra hur det ser ut bakom soffan!

Kommer ta före & efterbilder. Gud, verkligen spänd för resultatet.

Likes

Comments

VARDAGSEKONOMI

Det viktigaste hemma hos mig är helt klart att hålla ordning och reda på alla papper såsom  fakuror/ försäkringar och avtal osv. Har allt sparat i pärmar, delar upp det månadsvis/årsvis för att ha allt på samma ställe. Sparar alltid på kvitton, har sparat i flera år nu. Måste ta och slänga mina allra äldsta kvitton snart, inte mycket plats kvar nu till de nya kvittona.

Varje månad skriver jag upp alla mina räkningar som ska betalas + bockar för när det är draget/betalt. På de sättet har jag koll så allt blir betalt i tid, har många räkningar på autogiro och får därmed även koll på vilka som dragits/ ska dras.

Likes

Comments

ALLMÄNT

Jag behöver verkligen ta och rensa bland mina skor! Helt otroligt att jag har så många skor i min lilla etta + massa i källarförrådet. Min morfar brukar alltid säga att jag bor i en stor garderob - kläder och skor överallt. Har dragit ner mycket på inhandlingen och om nått åker in i min garderob, så åker nått ut.

I går var målaren hos mig och han skulle igentligen bara ta min toalettdörr för att lacka men nu har han tagit alla mina innerdörrar hemma. Verkligen tomt utan dörrar, speciellt när jag ska duscha. Blir ganska kyligt att duscha utan dörr! Får hoppas dörrarna sätts på plats snart, senast fredag ska jag ha tålamod till att vänta.

Likes

Comments

VARDAG

I dag när jag kom hem från min kusin så satte jag igång och städa mitt kök, rensa ur skafferiet osv. Så himla skönt att ha det gjort! ♡ Brukar städa hemma lite varje dag, ungefär en kvart och det innebär att jag har ordning och reda i princip hela tiden. Det funkar nästan bättre för mig att göra så än att ha en städ-dag i veckan.

Nu är det några dagar kvar till lön och köpt mycket Köttfärs, delade den i 2. Ena delen fryste jag in och den andra delen har jag gjort köttfärssås av. Den kommer räcka i några dagar, lunch & middag.

Tänkte diska nu & sen sätta på en ansiktsmask innan läggdags.

Likes

Comments