God morgon!

Alltså att vakna upp till snö? Säkert fem centimeter här i Stockholm, blev lagom chockad när jag tittade ut genom fönstret.

Hur som helst, har tre hästar att ta hand om idag. Myran fortsätter sin lugna vecka, honom skrittar jag ut eller går en promenad med. Har även hand om min kompis häst, ska bara fixa mat och kolla till henne. Runt kl 15 packar jag transporten och åker till Catta. Sitsträning idag, jag är redo att svettas;).

Från en av de första träningarna för Catta, här körde vi sitsträning (vet att han är för rund i formen) så mycket som har hänt sen dess!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ridpass

En sak som jag verkligen kommer ta med mig från träningen för Karin Öljemark igår var vikten av att hästen litar på dina signaler. Nicko går lätt i försvar när jag ber honom om svårare saker, absolut inte genom att bli arg, utan genom att stänga av och inte riktigt lyssna på mina hjälper. Därför måste jag jobba på att han alltid har tillit för mina hjälper och att jag ger dom korrekt och sedan blir stilla med skänkeln för att han ska få tillit till den. Förstår ni vad jag menar? Intressant tycker jag och det är något jag kommer jobba på mycket framöver.


Joggade Nicko på grusvägarna i morse, han var superglad och kändes väldigt fräsch!

Likes

Comments

Efter träningen igår, skriver mer om det sen!

Nicko ska ha ridits ut och vara redo för hagen kl 9, sp jag är redan på väg till stallet. Klockan 9 åker jag och min pappa och kollar på ett ridgymnasium, blir spännande!

Likes

Comments

Idag ska jag och Nicko samt de andra ekipagen i mitt lag få träna för Karin Öljemark, som är en mental tränare och beridare. Hur kul?! Jag tror att ha koll på det mentala är minst lika viktigt som att ha koll på kroppen när man rider. Jag blir lätt frustrerad när jag rider och det inte går som jag vill (hahah), samt att jag ändrar min ridning på tävlingsbanan. Hoppas få bra tips och isåfall lovar jag att skriva om dom ikväll eller i morgon!


Likes

Comments

Igår hämtade vi hem en ny sadel att prova. En Equipe Olympia, har provat en sån förut men denna är en annan storlek. Tyvärr är den brun, men passar den så får det bli nytt träns istället, haha.

Vet inte hur många olika sadlar jag ridit i nu, ligger denna stilla blir det fest och lyckotårar, nästan;)

Fyra bilder, fyra sadlar. Nu ska jag fixa iordning Nicko för en skrittur i skogen.

Likes

Comments

Film från träningen finns på min instagram: Lovarodin.

Lärorik träning idag, att rida blir bara svårare ju mer jag lär mig haha. Jag blev faktiskt väldigt frustrerad idag, hatar känslan av att inte förstå och ännu mer när det är kombinerat med att inte veta hur jag ska göra. Men, som vanligt fick jag riktigt bra hjälp av Catta och under sista delen av passet kändes verkligen bra. Fick rida mestadels på en stor volt och variera öppna, sluta, mindre volter i volten samt gångart. Nicko blev riktigt lösgjord och gav mig stundtals superkänsla! (Även stundtals skitkänsla haha) Dressyr är det bästa och roligare som finns, älskar!

Mamma och Nicko<3

Likes

Comments

God morgon!

Jag är i skrivande stund på väg till stallet. Nicko ska göras iordning, lastas och sedan åker vi mot gården där Catta står. Riktigt taggad på träning!

Myran ska promeneras ca 1 vecka då han har känts trött senaste tiden. Dags för återhämtning för honom.

Kul att se tillbaka på gamla bilder, dessa från i somras!

Likes

Comments

Vardag

Jag börjar verkligen komma åt Nicko i ridningen nu, får honom att jobba igenom kroppen på ett helt annat sätt, att rida har aldrig varit så roligt, svårt och jobbigt på samma gång förut. Såhär svettiga var vi båda efter passet:

Nicko var riktigt fin idag, framförallt kom jag åt honom så pass bra att han blev suupermjuk på slutet. Något som även gjorde mig väldigt glad var att han skummade bra på bettet idag = jag red honom med sätet och benen samt stilla, mjuk hand! Väldigt taggad på träning i morgon!

Nicko fick även nya skor samt stetching efter passet. Nöjd kille!

Och alltså; äntligen HÖSTLOV! Så härligt!

Likes

Comments

Mutar med godis så han ska vara fin och lydig under ridpasset;)

Ska precis börja fixa Iordning Nicko för ett joggingpass. Kommer fortsätta och förhoppningsvis hitta lika bra känsla som under träningen i onsdags.

Vi hörs senare idag!

Likes

Comments

På söndag är det dags för tävling. Startar en LC:1 med Myran. Målet är att han ska hålla fokuset på mig, det har varit det svåra och det som dragit ned resultatet senaste starterna. Rutin rutin är vad som behövs för honom!

Vi laddar upp med träning för Sandra idag. Innan dess ska Nicko ridas och stallet fixas.

Likes

Comments