Hej!

Denhär helgen har varit tung. Jag är gärna försiktig med termen ångest, då jag inte vill förminska dess innebörd och det är en faktiskt diagnos. Jag vet inte om jag haft ångest, men det har känts så. Helt vet jag inte vad det beror på, men det är starkt kopplat till skolan och stress. Eller snarare till att stress gör mig nedstämd och känslan att ingeting är kul, allt jobbigt och tungt. Tråkigt. Mamma nämnde något hon hade läst om att leva i känslan och acceptera hur en känner istället för art trycka iväg den. Det är det jag gjort denna helg. Jag vet inte hur bra det har fungerat, och jag vet inte ens vad det ska leda till, men har samtidigt varit ganska skönt låta mig själv vara nedstämd och olustig, även om det är jobbiga känslor. Hmmm
Nu börjar veckan snart, och på fredag flyger jag till kbh där Linn och pappa hämtar mig för att köra till gården! Ser mycket fram emot det!

Bada badkar är bra. Hade hår fokus i helgen men olja och inpackning. Det har varit så dött på senaste tiden... en bra sak med vårt badkar är att proppen läcker en aning, så vattnet sipprar hela tiden ut litegrann. Det gör att en då och då kan fylla på lite mer varmvatten utan att det svämmar över!

Drycken är red espresso latte gjort på rooibos te och mandelmjölk. Väldigt gott faktiskt, svårt att beskriva smaken....

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Blåbär
Kakao
Sötpotatis
Blomkål
Agave
Plant protein
Vetegräs
Mandlar

Toppad med
Torkade aprikoser
Blåbär
Müsli

////
Kom precis hem från en springtur. Idag ska jag bara plugga och städa. Jag mår sisådär.

Hej

Likes

Comments

Igår lagade jag ärtsoppa. Någon nämnde det i engelskan på skolan, och jag blev fast i tanken. Här kommer receptet jag gjorde!

GRÖN ÄRTSOPPA
Vad behövs:
Vitlök
Ingefära
Olivolja
Garam masala
Peppar
Paprika krydda
Cayennepeppar
Ärtor
Buljong
Citron
Vatten

Hur det görs:
Stek vitlök, ingefära, och kryddorna i lite olivolja eller vatten i en kastrull.
Häll i frusna gröna ärtor och stek tills de tinat.
Häll i buljong, citron, och ungefär hälften av vattnet du vill använda.
Häll alltihop i en mixer och mixa till önskad konstisens.
Häll tillbaka i kastrull och häll i resten av vattnet.
Häll i lite mer hela ärtor om du vill och krydda om det behövs.
Överför till en skål.
Klart!!!

Likes

Comments

Hej
Igår var det vinter formal på skolan. Påminde om mellanstadie disco och va inte kul. Sen åkte vi några stycken till Or och tittade på camp rock. Dev var kul. Jag trodde att jag kom på en livsförändrande idé - att ha glass i kaffe. Tydligen är det redan en grej? Det var ganska gott, men glassen råkade ha mintsmak så det blev lite konstigt...

Jag hade den mest udda outfiten. Dresscoden var "black tie". Min klädsel va någon blandning mellan inappropriate, business wear, glitter, och 50-tals springpojke. Hmmmz
Hejdå

Likes

Comments

Hej svej!

Jag kände för att göra en sån klassisk outfit of the day!

Imorse hade jag en sådan dag då allt var fult och det hela resulterade i stress till skolan.

Halsduk - weekday - fick av Linn
Tröja - topshop - fick av Linn(s kompis)
Byxor - Lewis - fick av mormor (morfars)
Skor - puma - fick av Linn

Hihihi nu när jag tänker på det har jag mest bara på mig kläder jag inte köpt själv!

Jag är påväg till kickboxning och lyssnar på en podcast om prostitution. Tycker att det är ett väldigt spännande och komplext ämne, och kommer antagligen att ha min muntliga presentation i global politics om det!
Älskar när skolan kan bli intressant !

Likes

Comments

Igår kväll lagade jag shakshuka, en israelisk och palestinsk frukost rätt med tomat och ägg. Det var faktiskt väldigt enkelt och gott!!

Vad som behövs:
Oliv olja
Lite lök
Lite paprika
Vitlök
Kummin
Paprikakrydda
Cayennepeppar
Burktomater
Salt
Peppar
Ost
Ägg

Mycket av detta har många hemma sen innan, - jag behövde inte handla något!

Hur det görs:
Sätt på ugnen på mellanhögt
Stek skivad paprika och hackad lök ett tag
Lägg i vitlök och kryddor
Häll i tomaterna och låt puttra ett tag
Häll över i ugnsform
Lägg på lite ost och knäckt ägg
Stoppa in i ugnen till ägget är lagom
Klart!

Kan ätas direkt ur form eller på tallrik
Kan ätas som valfritt mål
Serveras med hot sauce och koriander



Likes

Comments

De senaste två helgerna har varit soliga och våriga, och veckorna i liknade stämning. Idag kom snön tillbaka, och även fast den har smält nu märks det ätt vintern har bestämt sig för att stanna ett tag... det syns även på väderappen.

Idag sluttade jag tidigt och pluggade med Noam på ett cafe. Det har blivit lite av en tradition och vi är båda förvånansvärt produktiva! Jag sitter nu på tunnelbanan hem. Funderar på att gå ner i gymmet innan jag lagar middag. Mamma har ett heldags möte och kommer hem vid 21 eller så.

Angående träning- Första gången jag kickboxare för 1.5 år sen trodde jag att jag såg supertuff ut. När jag kollade mig i spegeln fick jag lite av en chock. Jag undrar om denna tomateffekt alltid kommer att förfölja mig.

Äsh

Förresten! Titta på mina nya örhängen med en liten liten fisk i! Don't worry, den är av plast (:

Likes

Comments