Project KABRIC

Posted i: Lifehacks, How to.., Update

Reklame – KABRIC produktet er modtaget i gave.

Bloggen er ikke kun et sted til træningsinspiration men til generel inspiration - og i dette indslag står den på inspiration til din bolig. Inden jeg bevæger mig videre, er det vigtigt for mig at forklare, hvordan samarbejdet opstod. Jeg kontakter sjældent mulige samarbejdspartner (det er faktisk kun sket 1 gang før), så da jeg hørte om DETALE CPH's nye produkt KABRIC, vidste jeg, at det var noget, jeg skulle prøve kræfter med. Vi har tidligere haft kontakt grundet vores smukke væg, hvor de fik lov at bruge mine billeder og dele mit indlæg - dog var det ikke et samarbejde, og alt var på egen regning. Så da det nye produkt blev lanceret, tænkte jeg: "Gad vide, om de kunne være interesseret i et samarbejde om deres ny produkt?". Det er altid lige nervepirrende at skrive direkte om samarbejde, men jeg tænkte, hvis man ikke prøver, sker der ikke noget - og efter mailen blev sendt afsted, fik jeg hurtig en tilbagemelding om, at de kunne huske min flotte deep blue væg, jeg havde lavet og var interessant i et samarbejde. I kan læse mere om min tidligere erfaring med deres produkt KC14 her.

Nedenstående kan du se vores resultat ude i køkkenet, som er gået fra et meget hvidt look til et rum med meget mere spil i. Vi valgte farven Cava (KABRIC) til vores køkken.


I forhold til den tidligere erfaring med KC14, som tog ca. 3 dage, så kræver KABRIC blot 1 dage og 2 behandlinger, så det er helt sikkert noget tid at spare.

For at lykkes med en KABRIC væg, skal du bruge følgende:

 • KABRIC (999 kr.)
 • Spartler gerne i forskellige størrelser (430 kr.)
 • 2 x Malertape (90 kr.)
 • Afdækning af gulv (70 kr.)
 • Sandpapir med korn 180 og 220 (105 kr.)
 • Malerrulle + bakke til påføring af KABRIC (60 kr.)

(Find mine personlige kommentarer til projektet længere nede)

Du kan enten vælge strukturen med en spartel eller med pensel, vi har selv benyttet spartel, da vi synes, det er det pæneste udtryk til vores vægge. Du kan se forskellen her:

Vi fik en rigtig fin guideline fra DETALE CPH, som jeg kort vil opsummere her, så I kan få en fornemmelse af, hvor mange steps, der er i at gå i gang med ved et projekt med KABRIC væg.

 1. Afgræns først væggen med malertape. Derefter udføres væggen på én gang uden ophold. KABRIC udføres med malerrulle i asymmetriske streger, hvor man bruger enten pensel eller spartel teknik. Fjern tapen før KABRIC tørrer.
 2. Lad væggen tørre i 3-4 timer inden 2. lag påføres.
 3. Håndslib derefter væggen i cirkulære bevægelser. Væggen støves grundigt af med en blød støvkost. Sørg for at eventuelle overgange er væk, så væggen har en relativ glat overflade.
 4. Væggen udføres nu med samme teknik før 2. lag KABRIC påføres. Jo tyndere 2. lag er, desto mere levende bliver udtrykket.

Lad herefter væggen tørre til dagen efter inden det tages i brug eller påføring af Topcoat.


Personlige kommentarer til projektet

 • At male KABRIC på med en malerrulle gjorde det umiddelbart ikke nemmere for os, vi valgte til sidst bare at bruge spartel fremfor malerrullen, men forsøg dig frem og se, hvad der virker for dig.
 • Hvis du tidligere har arbejdet med KC14, skal du være forberedt på, at selve massen af KABRIC er en del tyndere end KC14, hvilket gjorde, at vi fik spildt en del på gulvet (dog dækket til), så husk at være grundig med at afdække gulvet.
 • Første lag blev et relativt tykt lag - og endda nogle steder for meget, så selvom der skal være en god grundbase, så husk ikke at have områder, hvor der er alt for meget KABRIC, da det kan have svært ved at tørre. Vi måtte for eksempel vente en 1,5 time mere for, at det var helt tørt.
 • Da vi havde nogle knap så pæne overgange efter 2. lag, valgte vi at bruge slibe teknik efter, da væggen var tør. Jeg synes personligt, at det gav et utrolig flot finish til væggen, som faktisk har fået mere spil. Husk dog at bruge det fine sandpapir med korn 220.

Min kæreste var personligt mest til KC14, da han følte, det var mere brugervenligt at arbejde med, selvom der lå mere arbejde i det, hvorimod man med KABRIC skal være mere påpasselig i forhold til for eksempel overgange og "fejl" i form af spartel-kanter. Jeg kunne faktisk godt lide at arbejde med begge. Jeg kan utrolig godt lide, at det kun tager 1 dage og 2 processer med KABRIC, men jeg er enig i, at man skal være mere påpasselig med overgange.

Alt i alt er jeg meget tilfreds med både produkt og resultat.

With love

Synes godt om

Kommentarer