problem med hovarna

Måndag, av någon konstig anledning gillar jag måndagar. Känns lite som ny vecka nya möjligheter, klyschigt? Svar ja haha.

Lite uppdatering om min lilla Cassi. För er som inte hängt med sen början så har Cassi åkt iväg till sin uppfödare med sitt föl i sommras för han behövde lekkompisar. Hon kommer hem igen den 20 December, ingen är mer taggad än mig! Saknar henne så mycket att det gör ont i hela kroppen! Men till vad detta inlägg handlar om.

Cassi har extremt problem med sina hovar, hon är rätt duktig på att dra av sig skor speciellt på sommaren. Drar hon av sig en sko och går utan i kanske en timme vilket inte skulle vara konstigt med tanke på att man inte är i stallet 24h om dygnet haha. Då blir det bara skit kvar av hoven, finns sen knappt något för hovslagaren att sätta skon i.. Har ni några tips på vad jag kan göra? Något magiskt man kan ge henne? Har kollat lite på St hippolyts Ungulat. Men det är rätt dyrt och vill inte chansa om det inte funkar haha, har ni någon erfarenhet av det? Tipps på annat tillskott man kan ge som ni vet funkar?

Finaste tjejen!

Gillar

Kommentarer

envanligdagpalandet
envanligdagpalandet,
AME produkters Biopromin har gjort stor skillnad på många fötter här i stallet 😊
nouw.com/envanligdagpalandet
louisewieweg
louisewieweg,
Tack för tipset! Ska kolla upp det 😁
nouw.com/louisewieweg
Sara
,
Biotin är kalas, men det kan ta upp till ett ½ år innan man märker skillnad (eftersom hovombytet sker under så lång tid) Annars kan det vara värt att försöka hitta orsaken till varför hon tappar skor så ofta, oftast så är det en obalans som gör att de trampar på sig själva = skorna ryker. 😊
louisewieweg
louisewieweg,
Tar ju ca 6 månader innan man ser om det hjälpt eller inte eftersom det tar 12 månader för att få en helt ny hov. Men tack för tips!
nouw.com/louisewieweg