Måndag, 160307, 19:31

Vill först börja med att gratta min otroligt fina pappa som fyller år idag! Jag önskar jag kunde vara hemma och fira honom idag! Jag älskar dig pappa!!!❤️

Nu till dagen, oj vad lycklig jag är. Åkte tidigt imorse från patong för att ta mig ut till Raya Island, ca 30 min från fastlandet.
När vi kom fram till piren samlade de ihop alla för att ha ett välkomstmöte och berätta om dagen. Det visade sig vara en mer anordnad snorkling-resa än vad jag tänkt, kände direkt hur pulsen började slå. Jag är ganska rädd för vatten, eller rättare sagt djupare vatten. Jag avskyr att bada på djupt vatten, hoppa från båtar osv, även hemma.
De började med att varna för två farliga fiskar som brukar ligga på botten och som skadar fötterna något otroligt om man kliver på dem. Därför bad dem de som skulle snorkla att hyra simfötter direkt på plats, så redan där var jag tvungen att bestämma mig, ska jag dyka eller inte?! Min plan var ju att bestämma mig när jag kommit fram till ön och fått se och känna på vattnet lite, men icke, och det var nog bara bra. Sagt och gjort, jag hyrde ett par simfötter och bestämde mig bara för att göra det.

När vi väl kom fram till ön bad de alla passagerare som inte skulle snorkla att hoppa av vid stranden, där kom alltså nästa vägskäl. Ska jag hoppa av istället, ta det lugnt på stranden, eller ska jag våga?! Jag satt kvar på båten och vi åkte över till en annan vik.
När båten väl stannade var vi långt ut från stranden, säkert 10 meter djupt och ganska höga vågar. En efter en började hoppa i från båten och jag kände hur pulsen återigen steg och andningen blev allt tyngre. Jag var inte alls bekväm med situationen. Men jag hade ju trots allt tagit mig dit, och jag visste att jag skulle bli besviken på mig själv efteråt om jag inte i alla fall gav det en chans så jag tog på mig min snorkel och mina simfötter. Jag satte mig på kanten av båten och kollade länge ner i det klarblåa djupet. Tillslut hoppade jag i. Andningen blev återigen tung, aningen panikartad. Jag simmade en bit innan jag vågade doppa ner huvudet och se ner i vattnet. Jag tog upp huvudet snabbt igen, men jag han det en chans till och det kändes faktiskt inte så farligt som jag trodde att det skulle. Efter bara någon minut så hade kroppen vant sig och jag riktigt njöt av att simma runt bland alla fiskar och koraller! Oj vilken känsla det var. Jag uppskattade varenda sekund jag var i vattnet, jag var så otroligt stolt över mig själv att jag faktiskt klarade av det. Jag gjorde det!
När jag kom upp på båten igen ville jag bara göra det om och om igen. Och känslan av hur stolt jag är har jag levt på hela dagen.

Efter detta var det lunch med hela gruppen och sen tog vi det bara lugnt på stranden.
Nu sitter jag i restaurangen på resortet här på Raya Island där jag ska bo i natt.
Imorgon klockan 12 åker jag vidare till Coral Island där jag ska vara några timmar och sedan åker jag tillbaka till fastlandet igen.

Otrolig dag har det varit! Här kommer några bilder.

Kram

Gillar

Kommentarer